کد خبر: 3361896
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۷
مزاری:

فعالان قرآنی به ابزار‌های روز مجهز باشند/ همایش‌هایی که منکر است

گروه جامعه: رئیس دبیرخانه کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شهرداری‌های کلانشهرهای کشور با اشاره به اینکه فعالان فرهنگی و قرآنی باید به ابزار‌های روز مجهز باشند، گفت: ابزار سنتی جوابگوی همه نیاز‌های فرهنگی، اجتماعی و قرآنی جامعه نیست.

عادل مزاری، رئیس دبیرخانه کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شهرداری‌های کلانشهرهای کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور و راهکارهای برون رفت از مشکلات موجود، گفت: در حال حاضر وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور ما مطلوب نسیت و علل اصلی آن هم غفلت از سوی مسئولان و مردم بویژه دست‌اندرکاران فرهنگی و اجتماعی کشور است.

وی با اشاره به اینکه هر فردی در جایگاه خود باید به وظیفه انسانی و اسلامی خود در حفظ فرهنگ عمل کند، افزود: متاسفانه در بسیاری از حوزه‌ها و دستگاه‌های ما عده‌‌ای بدنبال دنیا طلبی، اختلاص، فامیل‌بازی و عده‌ای هم بدنبال بالابردن جایگاه و مقام خود هستند.

امروز به خواب سنگینی فرو رفته‌ایم!

مزاری ادامه داد: ما اگر در جنگ و دفاع مقدس موفق بودیم به این دلیل بود که غافل نبودیم و چشم‌های جامعه آن روز باز بود و در مواردی دیدیم که چوب کبریت بین پلکها و چشم‌هایشان می‌گذاشتند که خواب آنها را فرا نگیرد تا با یک غفلت شکست بخورند اما متاسفانه ما امروز به خواب سنگینی فرو رفته‌ایم.

دشمن با سلاح فرهنگی به کشور حمله‌ کرده است

رئیس دبیرخانه کمیسیون فرهنگی-اجتماعی شهرداری‌های کلانشهرهای کشور با بیان اینکه در وضعیت فعلی دشمن هم در حال کار کردن است، گفت: دشمن از انقلاب، امام خمینی(ره) و دفاع مقدس زخم خورده است و متوجه شده‌اند که نمی‌توانند با جنگ سخت در مقابل کشور ما ایستادگی کنند لذا با جنگ نرم و سلاح فرهنگی به کشور در حال حمله‌ کردن هستند.

قصد دارند نقش محوری مادر را در نهاد خانواده نابود کنند

وی ادامه داد: رابرت مرداک سلطان رسانه‌های جهان، فردی اسرائیلی است که صاحب شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان بسیاری است. او گفته است که ما با جنگ سخت نمی‌توانیم ایران را از بین ببریم لذا باید از لحاظ فرهنگی آنرا نابود کنیم و راهش هم این است که نهاد خانواده ایرانی که اصلی‌ترین نهاد جامعه‌ است را از بین ببریم. محور نهاد خانواده مادر است و آنها با فیلم‌ها، سریال‌ها و برنامه‌هایی که تهیه می‌کنند قصد دارند نقش محوری مادر را در نهاد خانواده نابود کنند.

با تلاش و مدیریت جامعه‌نگر از مملکت خود دفاع کنیم

مزاری تصریح کرد: دشمنان در حال کار کردن هستند، لذا ما هم باید تلاش کنیم و از طریق مقابله به مثل از ورود این هجمه‌ها به خانواده و جامعه خود جلوگیری کنیم. ما نباید تنها با تکیه بر این سخن که چون مملکت ما امام زمانی(عج) است، هیچ کاری نکنیم و خود امام زمان(عج)، آن را حفظ می‌کند، بلکه باید با تلاش و مدیریت جامعه‌نگر از مملکت خود دفاع کنیم.

زیر پوست شهر بسیاری از جوانان هستند که به ساده‌ترین اصول دینی آشنایی ندارند

وی با اشاره به اینکه در رابطه با مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه باید واقع‌نگر باشیم، تصریح کرد: ظاهر جامعه آن‌چیزی است که صدا و سیما نمایش می‌دهد ولی زیر پوست شهر بسیاری از جوانان هستند که مقید نیستند و یا اینکه به ساده‌ترین اصول دینی و اسلامی هم آشنایی ندارند.

باید واقعیت‌ها را ببینیم

رئیس دبیرخانه کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شهرداری‌های کلانشهرهای کشور خاطرنشان کرد: ما باید واقعیت‌ها را ببینیم. واقعیت‌های جامعه ما جوانانی هستند که به خاطر سیر کردن شکمشان در سطل‌های زباله‌ به‌دنبال غذا می‌گردند و معظلات اجتماعی اعم از مصرف بالای الکل و مواد مخدر که در دنیا رکورد‌دار آن هستیم و جوانی که از صندوق صدقات پول بر‌می‌دارند و بسیاری از مواردی که با چشممان هر روز مشاهده می‌کنیم، واقعیت‌های جامعه ما هستند.

مهمترین کار بازگشت به خویشتن است

مزاری با تاکید بر اینکه مهمترین کاری که ما باید در مقابله با آسیب‌های جامعه و اشاعه فرهنگ اسلامی کشور انجام دهیم بازگشت به خویشتن است گفت: اولین موردی که در بازگشت به خویشتن می‌تواند انسان‌ساز باشد پناه بردن به قرآن، کمک و یاری گرفتن و انس با قرآن و اهل‌ بیت(ع) است.

قرآن انسان را از بسیاری موارد حفظ می‌کند

وی با اشاره به سال‌هایی که کمپ ترک اعتیاد داشته است و معتادین را ترک و مشاوره می‌داده است، گفت: تاکنون کسی را ندید‌ه‌ام که قاری قرآن و یا در خط قرآن باشد و بدنبال مواد مخدر رفته باشد. بسیاری از اقشار جامعه را دیدم که در هر جایگاهی به دنبال اعتیاد رفتتند و بازگشتند اما تا کنون قاری، حافظ و فرد قرآنی ندیدم که بدنبال این کار باشد. لذا قرآن انسان را از بسیاری موارد حفظ می‌کند و انسان ساز است.

برنامه‌ریزی بر اساس نیاز‌های جامعه/ همایش‌هایی که عین منکر است

رئیس دبیرخانه کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شهرداری‌های کلانشهرهای کشور در ادامه افزود: یکی دیگر از کارهایی که باید انجام دهیم برنامه‌ریزی بر اساس نیاز‌های جامعه است. به‌عنوان مثال سمینار‌ها و همایش‌های بسیاری در رابطه با امربه معروف و نهی از منکر در کشور برگزار می‌شود؛ اما این سمینار‌ها و همایش‌‌ها عین منکر است چراکه هیچ خروجی مثبتی ندارند. اصل امر به معروف این است که در عمل آن را نشان دهیم. منکر دو تار موی بیرون آمده نیست. منکر اصلی رسانه‌ای است که در آن تهمت، غیبت و دروغ وجود داشته باشد.

مزاری با تاکید بر اینکه باید شیوه‌ها را تغییر دهیم گفت: امروز در حوزه فضای مجازی کشور ما بالاترین مصرف در شبکه‌های اجتماعی نظیر تلگرام، وایبر و امثال آن را دارد و این یک فاجعه برای کشور ماست، چراکه یا توانایی آموزش آن را نداشته‌ایم و یا اینکه غفلت کرده‌ایم. خیلی‌ها در حوزه قرآنی احساس می‌کنند که فعالیت فرهنگی در حوزه قرآنی تنها برگزاری کلاس قرآن است اما این راهکار اصلی نیست.

شعار‌های بی‌مصرف را کنار بگذاریم

وی ادامه داد: افرادی که کار‌های قرآنی و فرهنگی می‌کنند باید به ابزار‌های روز مجهز باشند. ما باید در همه عرصه‌ها فرزند زمان خویشتن باشیم و قطعا ابزار سنتی جوابگوی همه نیاز‌های قرآنی و فرهنگی جامعه نخواهد بود. باید شعار‌های بی‌مصرف را کنار بگذاریم و در حوزه قرآنی از ابزار جدید برای انتشار فرهنگ قرآنی به جامعه استفاده کنیم.

رئیس دبیرخانه کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شهرداری‌های کلانشهرهای کشور تصریح کرد: در حال حاضر در حوزه فساد پنهان، فساد اداری، مصرف مواد مخدر و در بسیاری از آسیب‌های اجتماعی حرف برای گفتن داریم. لذا نیازمند برنامه‌ریزی عملیاتی جدی در این حوزه‌ها هستیم و از همه مهمتر این است که مسئولین، علما و دست‌اندرکاران جامعه خودشان هم اهل عمل باشند.

بدترین منکر در یک جامعه‌ اسلامی

وی بدترین منکر در یک جامعه‌ اسلامی را این دانست که مردم مشاهده کنند مسئولانی که مردم را امر به معروف و نهی از منکر می‌کردند در مقام عمل برعکس گفته‌های خودشان عمل می‌کنند، در این زمان مسئولان هرچه‌ که بگویند به‌جایی نخواهد رسید و حرف‌های آنها خریداری نخواهد داشت.

مزاری در خاتمه افزود: در ‌شهرداری‌‌ها هم باید فعالیت‌ها با تکنولوژی‌های روز حرکت کنند. امروز مردم از شهرداری انتظارات بسیاری دارند، کتابخانه‌، سرای محله، دارالقرآن‌های شهری، فضا‌های فرهنگی و امثال آن مواردی است که شهرداری ورود دارد. لذا شهرداری هم باید با کارهای محتوایی و زیربنایی در اشاعه فرهنگ دینی و قرآنی جامعه و با استفاده از ابزار روز فعالیت‌های مثبتی داشته باشد.

captcha