به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در خلاصه این مقاله میخوانیم: بانکداری اسلامی محور اساسی برای تراکنشهای مالی در جوامع اسلامی است و نقش کلیدی در توسعه اقتصاد اسلامی ایفا میکند. شالوده بنیادی نظام بانکداری اسلامی مبتنی بر این واقعیت است که گرچه اسلام بهره را در معاملات ممنوع کرده است، ولی از تجارت و کسب سود حمایت و تشویق کرده است.
پیادهسازی واقعی و کامل نظام بانکداری اسلامی با توجه به ویژگیهای منحصربه فرد آن منشأ مزایای بسیاری برای اقتصادهای اسلامی است. این موضوع آنجا اهمیت بیشتری پیدا میکند که بدانیم بخش بانکداری مهمترین و بزرگترین حوزه از بخش خدمات را در اقتصاد ایران تشکیل میدهد. بر این اساس این پژوهش درصدد استفاده از شواهد تجربی جهت مفهومسازی و بررسی عوامل حیاتی موفقیت در پیادهسازی نظام بانکداری اسلامی در بخش بانکداری در ایران است.
برای دستیابی به این هدف، با بهکارگیری رویکرد آمیخته مدل پژوهش طراحی و با حمایت دادههای میدانی تحلیل شد. دادههای مورد نیاز در بخش کیفی پژوهش پس از مطالعه تفصیلی مبانی نظری و پیشینه پژوهش با استفاده از مصاحبههای عمیق با خبرگان حوزه تحقیق شامل خبرگان دانشگاهی و سیستم بانکداری در ایران جمع آوری شده است. همچنین، در بخش کمی با استفاده از روش پیمایشی مدل به دست آمده از پژوهش بررسی و چارچوب نهایی آن تحلیل و ارائه شده است.
علاقمندان میتوانند جهت دریافت مقاله به این لینک مراجعه نمایند.