کد خبر: 3362638
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۳

گلایه یک ناشر از ورود صحافان به حوزه چاپ قرآن/ مکانیزه کردن صحافی از خطاها می‌کاهد

گروه ادب: مدیر انتشارات بخشایش از ورود صحافان به حوزه چاپ قرآن، که بدون دریافت مجوز چاپ از سازمان‌هایی همچون دارالقرآن و وزارت ارشاد اقدام به این کار می‌کنند گلایه کرد و کسب سود مادی را دلیل این امر دانست.

علیرضا عقیقی‌بخشایشی، مدیر انتشارات بخشایش در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره چگونگی نظارت بر توزیع قرآن در کشور گفت: با توجه به اینکه چندین سال است در حوزه چاپ قرآن فعالیت دارم، پس از صدور مجوز چاپ و نشر قرآن از سوی دارالقرآن الکریم، متوجه موضوع نظارت بر توزیع قرآن نشده‌ام و کسی تا به حال به انتشارات بخشایش مراجعه نکرده که از چگونگی توزیع و عرضه قرآن سؤال کند. 

وی افزود: تقریباً ناشران قرآنی که تاکنون قرآن چاپ می‌کردند، به تدریج کنار می‌روند و قشر صحاف، خود ناشر قرآن شده‌اند و اقدام به چاپ می‌کنند و به نوعی همه را دور می‌زنند و نه دارالقرآنی و ارشادی می‌شناسند و نه مجوزی می‌گیرند و تعداد آنها هم کم نیست و کسی هم کاری به کارشان ندارد و نظارتی هم بر آنها وجود ندارد. 

کاغذبازی در دریافت مجوز چاپ قرآن

عقیقی‌بخشایشی ادامه داد: بارها در صحبت‌ها و گفت‌وگوهایم با رسانه‌ها این موضوع را گفته‌ام که صحافان وارد چرخه نشر شده‌اند. 

وی در پاسخ به اینکه چرا صحافان خود را ملزم به دریافت مجوز نمی‌دانند، با وجود اینکه این کار برای آنها هزینه‌ای ندارد، بیان کرد: هزینه ندارد، اما دردسر زیادی دارد و کاغذبازی در آن زیاد است؛ هر چند زحمت زیادی دارد و باید میلیون‌ها کلمه تصحیح شود و این کار بسیار سخت بوده و این زحمات قابل تقدیر است. 

عقیقی‌بخشایشی در ادامه تصریح کرد: همین که ما بتوانیم این شرایط را قبول کنیم و اشکالاتی که پیش از چاپ قرآن گرفته می‌شود را تصحیح کنیم، مقداری سخت است و این تصحیح‌ها و رفع اشکالات از سوی ناشر، که ممکن است بارها انجام شود، به نوعی کاغذبازی محسوب می‌شود؛ هر چند باید مراحل اداری طی شود و این روند ممکن است یک ماه تا 45 روز طول بکشد.

صحافانی که به دلیل سود مادی اقدام به چاپ قرآن می‌کنند

وی ادامه داد: این ظاهر قضیه است، برخی مواقع پس از چاپ در یک کلمه خطایی کوچک رخ داده و اشکال در یک نقطه است که یا اضافی است و یا حذف شده که باید در پنج هزار نسخه به صورت دستی اصلاح شود که این مورد بارها و بارها به وجود آمده و ناشر باید این زحمات را به جان بخرد. البته این موضوع سهل‌انگاری ناشر یا چاپخانه نیست. 

این ناشر قرآنی با تأکید بر اینکه باید تابع قانون باشیم، اظهار کرد: صحاف یا افراد دیگری غیر از ناشر که به چاپ قرآن دست می‌زنند به دنبال سود مادی آن هستند و خود را ملزم به تصحیح و دریافت مجوز و ... نمی‌دانند. 

وی در پاسخ به اینکه در چاپ قرآن جابه‌جایی صفحات هم ممکن است رخ دهد، گفت: این مسئله رخ می‌دهد و این عمدی نیست و در برخی موارد مشتریانی داشته‌ایم که این موارد را عودت داده‌ و مصحف را تعویض کرده‌اند و در هر چاپی به صورت ندید می‌توان گفت که مواردی از خرابی چاپ وجود دارد. 

اشکالات سهوی در چیدن صفحه‌های قرآن

عقیقی‌بخشایشی در ادامه عنوان کرد: در چیدن صفحه‌ها ممکن است ایرادی سهوی به وجود آید که برای جلوگیری از این کار مکانیزه شدن یکی از روش‌هاست و بسیاری از خطاها برطرف می‌شود؛ از سوی دیگر در حوزه چاپ قرآن باید با لذت و عشق کار کرد و از قدیم هم ناشران به این انگیزه به حوزه چاپ قرآن ورود می‌کردند. 

مدیر انتشارات بخشایش در پایان یادآور شد: از چاپ قرآن از نظر مادی سود نمی‌کنیم و فقط به دلیل لذت معنوی آن اقدام به این کار می‌کنم که قابل توصیف نیست و همواره برکت آن در زندگی و کارم وجود داشته است.

captcha