به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه غرب آسیا، سراج الحق، امیر جماعت اسلامی پاکستان در تحلیلی با موضوع وضعیت امروز حجاب در پاکستان و دیگر کشورها آورده است: از اوایل قرن جدید، دشمنان اسلام از طریق رسانهها مخالفت آشکار خود را با اسلام و مسئله حجاب آغاز کردهاند؛ اما متأسفانه از سوی جهان اسلام جواب درستی به آنها داده نشده است.
امیر جماعت اسلامی پاکستان در این یادداشت تأکید میکند: زنان محجبه امروزه پیشرفت شایانی کردهاند، پیش از این برخی حجاب را نشانه عقبماندگی میدانستند و گفته میشد بیچاره زن حجاب میپوشد! نه از دنیا خبر دارد و نه از عصر جدید! با داشتن حجاب چه کاری میتواند در جامعه انجام دهد! همینطور باید در خانه بماند!؛ همچنین در دورهای حجاب نشانه ستم به زنان تلقی شد یعنی زندانی کردن زن.
در قرن بیست و یکم پیرو دستورات پیامبری هستیم که دنیا را از جهل و تاریکی نجات داد، پیامبر(ص) به زن مقامی والا بخشید و زنی را که تا دیروز در جامعه جاهلیت عرب زنده به گور میشد، در ردیف نماز و عطر عزیز دانست.
پیامبر(ص) در تمام زندگی یاد و خاطره مادرش را از یاد نبرد، همیشه سپاسگزار دایه خود حلیمه بود و همواره از حضرت خدیجه(س) بهعنوان اولین زن اسلام به نیکی یاد میکرد تا جایی که عایشه به آن رشک میورزید.
اما امروزه ما در کجا ایستادهایم! فرهنگ مادی غرب با فنآوریهای پیشرفته خود چون سیلی دارد دین، فرهنگ و ارزشهای ما را از بین میبرد و در این بین برخی دلسوزان فرهنگ، ارزشها و سنتها بدون در نظر گرفتن نیاز روز، گوشهنشینی اختیار کردهاند. چه دنیای مادی و چه این نوع گوشهنشینی راهحل نیست؛ چراکه نه میتوان با ارزشها کنار آمد و نه نیاز روز را نادیده گرفت.
سراج الحق با اشاره به گرامیداشت روز حجاب در پاکستان آورده است: در واکنش به قانون منع حجاب در چهارم سپتامبر سال 2003 در فرانسه، این روز بهعنوان روز حجاب در پاکستان اعلام شد و اتحادیه زنان مسلمان این کشور از سال 2004 تاکنون هر ساله این روز را در کشور پاکستان گرامی میدارد.
حجاب فقط به چادر یا روسری محدود نمیشود و فقط بر زن واجب نیست. حجاب یک نظام اخلاقی و برخوردار از ارزشهای نجابت و عفت است که زن و مرد را محفوظ میدارد.
بنابراین با پشتیبانی رسانهها باید در احیای ارزشهای اسلامی، بازیابی عزت و وقار گمشده خود و انجام اصول اخلاقی کوشا باشیم و در هر مقام و جایی که هستیم به نوبه خود این روز را گرامی داشته و کاری کنیم که زنان محجبه به وجود و نوع پوشش خود فخر بورزند.
مروه الشربینی؛ شهیده راه حجاب
همچنین صفیه نسیم، از بانوان فعال حیدرآباد پاکستان با تحلیل موضوع حجاب، به شهادت مروه الشربینی در راه حفظ این فریضه الهی اشاره کرده و آورده است: «مروه الشربینی» زنی مصری و محجبه بود که به همراه همسرش در آلمان تحصیل میکرد. یک روز مروه که از مسخره کردن حجابش توسط یکی از همسایگان خود به تنگ آمده بود به دادگاه شکایت میکند. در جریان دادگاه، در یکم ژوئیه سال 2009 آن فرد به مروه حمله میکند و زمانی که شوهرش برای نجات وی میآید به هر دو شلیک میشود. از آن سال به بعد هر سال «روز جهانی حجاب» برگزار میشود و به مروه الشربینی منسوب شده است.
وی میگوید: برخی اوقات زنان سالخوردهای را میبینیم که در پوشاندن سر و موی خود بسیار محتاط هستند. حیای اصلی این است و حد آن را هم خود خداوند معین کرده است.
انسان باید از حیای چشم، گوش و بدن برخوردار باشد. در سوره اعراف آمده است «تقوا» بهترین لباس است؛ یعنی لباس باید هم زینت و هم پوشاننده باشد و مایه غرور نشود.
اسلام حافظ ارزشهای اخلاقی است و اگر این دین آسمانی به حجاب دستور داده است، میخواهد جامعه سالم باشد. از اینرو در وهله اول به زن و مرد دستور داده شده است که نگاههای خود را حفظ کنند.
در حدیث قدسی آمده است که نگاه بد تیری زهرآلود از جانب شیطان است. کسی که از ترس خداوند، آن را ترک کند، ایمان به وی ارزانی خواهد شد تا شیرینیاش را در دل حس کند. سپس دستور داده شده است که انسان زبان و گفتار خود را پاکیزه و از بدزبانی اجتناب کند.
در سوره نور آمده است «کسانی که میخواهند بین اهل ایمان بیحیایی را رواج دهند، در دنیا و آخرت مستحق عذاب سخت خواهند بود». دنیا قوانین زیادی نوشته و تصویب میکند؛ اما باز هم نمیتواند راهحلی برای مشکلات انسان ارائه دهد و این در صورتی است که اسلام حدودی را تعیین کرده است که تأثیر آن تا دوردستها دیده میشود.
اسلام انسان و جامعهای شریف و با اخلاق میخواهد. در جامعهای که ارزشهای اخلاقی رعایت شود، انسان همواره سرفراز و پایدار است. عفت، عصمت، نجابت، وقار به عنوان ویژگیهای ممتاز اخلاقی از سرمایههای فرد و جامعه به شمار میروند. جامعهای که افرادش برخوردار از چنین ویژگیهایی باشند، از فسق و جور به دور بوده و ایدهآل خواهد بود.
یادآور میشود، در سال 2004 میلادی بنا به تقاضای نمایندگان مجلس ملی پاکستان، چهارم سپتامبر روز حجاب در پاکستان نامگذاری شد و به همین مناسبت در این روز از طرف سازمانهای مختلف سمینار، نمایشگاه با موضوع حجاب برگزار میشود و رسانههای جمعی به چاپ و انعکاس آن در سطح کشور میپردازند.