کد خبر: 3362818
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۴
در جشنواره ملی صنعت چاپ مطرح شد؛

رونق صنعت چاپ با الگوپذیری از اقتصاد مقاومتی/ اهدای قرآن توسط خانواده شهدای صنعت چاپ به جنتی

گروه ادب: در پانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ از اینکه اقتصاد مقاومتی می‌تواند الگویی برای رشد صنعت چاپ بوده و راه‌اندازی پارک علم و فناوری صنعت چاپ می‌تواند در توسعه این صنعت تاثیرگذار باشد، سخن به میان آمد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ با بیان اینکه راه‌اندازی پارک علم و فناوری صنعت چاپ می‌تواند در توسعه پژوهش و آموزش این حوزه موثر باشد گفت: از اینکه هر روز صنعت چاپ کشور پویاتر می‌شود خشنودم. نشر کتاب با کمک شما اهالی صنعت چاپ توسعه یافته و مطبوعات رونق دارد. گسترش دانش، آموزش و پرورش و آموزش عالی مدیون شماست و صاحبان صنایع برای رونق‌بخشی به محصولات‌شان و نیز تبلیغات، گردشگری، بانکداری و غیره به شما نیاز دارند.
جنتی ادامه داد: چاپ، هنری ارزشمند است که چندین ویژگی منحصر به فردی دارد؛ نخست اینکه با اغلب رشته‌های فرهنگی و خدماتی ارتباط گسترده دارد. دوم اینکه با فناوری‌های روز دنیا مرتبط است. همچنین از قدیم‌ترین صنایع محسوب می‌شود که ارتباطی تنگاتنگ با هنر دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: امیدوارم در عرصه‌ای که کشور به سوی توسعه می‌رود صنعت چاپ نقش خود را به درستی ایفا کند که در این زمینه لازم است به آماری صحیح از میزان چاپ در کشور برسیم و بستر کافی برای بررسی نیازها و اطلاع از فناوری‌های روز فراهم شود.
وی با تاکید بر لزوم تقویت بخش خصوصی و تشکل‌های صنفی گفت: برای سهولت کسب و کار لازم است قوانین اصلاح شوند و توسعه صنعت چاپ به همکاری و همدلی کارشناسان و متخصصان، تشکل‌های صنفی و وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت معدن نیاز دارد.
جنتی ادامه داد: دولت در تلاش است صنوفی را که توان صادرات دارند با تعامل منطقه‌ای تقویت کند و صنعت چاپ نیز دارای ارتباطات بین‌المللی خوبی است. با توجه به وضعیت منطقه و توان بالای ایران، صنعت چاپ می‌تواند به خوبی رشد کند که در این راستا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آماده همکاری است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه صنعت چاپ کشورمان باید خود را برای مرحله پساتحریم آماده کند گفت: در این راستا هدایت سرمایه‌گذاری‌ها به سمت نیازهای امروز و آینده ضروری است و جذب نخبگان به تولید تجهیزات مدرن در صنعت چاپ کمک می‌کند.
وی همچنین بیان کرد: در صورت گشایش و رفع تحریم‌ها شاهد نوآوری در عرصه‌های مختلف هستیم و دولت از هر پیشنهاد مطلوب در عرصه‌های مختلف از جمله صنعت چاپ استقبال می‌کند.
وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی می‌تواند الگویی برای رشد صنعت چاپ باشد و وزارت ارشاد از همکاری تشکل‌های چاپ استقبال می‌کند.
در این مراسم یک جلد کلام‌الله مجید از سوی خانواده شهدای صنعت چاپ به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا شد و احمد مسجدجامعی نیز به سخنرانی پرداخت.
مسجدجامعی در بخشی از سخنان خود بیان کرد: در سال‌های دور که در ساختمان پیشین روزنامه اطلاعات جشن صنعت چاپ را برگزار کردیم مجموعه کتاب‌های چاپ شده به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسید و به زحمت شاهد انتشار پایان‌نامه‌ای در رشته‌های مرتبط با چاپ بودیم، ولی صنعت چاپ توانایی زیادی داشت و مبتنی بر دانش‌های سینه به سینه بود و اساتید این رشته به آموزش دیگران می‌پرداختند.
رئیس دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: به تدریج صنعت چاپ ایران با عشق ایران و ایمان رشد کرد و برای اولین بار در تبریز چاپخانه‌ای راه‌اندازی شد که نخستین کتاب آن «جهادیه» نام داشت که درباره ضرورت دفاع از ایران صحبت می‌کرد و این رسالت صنعت چاپ استمرار یافت.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ارتباط صنعت چاپ با نخبگان، حوزه‌های علمیه، اقشار مختلف مردم و آموزش عمومی گفت: اکنون صنعت چاپ رشد کرده و حجم سرمایه‌گذاری در چاپ در برخی موسسات بیشتر از حجم تولید شده است و صنعت چاپ با تدبیر دولت وارد عرصه‌های بین‌المللی شده است.
وی ادامه داد: فرهنگ و هنر کشور با نگاه اقتصادی صنعت چاپ می‌تواند به خارج از مرزهای کشور نفوذ کند.

captcha