کد خبر: 3362863
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹
هم‌کلام با یک حافظ قرآن؛

عزم جدی در حفظ کلام خدا بعد از مطالبات رهبر معظم انقلاب

گروه فعالیت‌های قرآنی: حسن چاقمی، حافظ کل قرآن کریم از عزم جدی خود برای حفظ کل قرآن کریم بعد از مطالبات رهبر معظم انقلاب درباره تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) «حسن چاقمی» حافظ کل قرآن کریم که حفظ قرآن را از دهه چهارم زندگی خود آغاز کرده است فوق‌لیسانس مدیریت بازرگانی و کارشناس خرید خارجی شرکت ایران خودرو است که حفظ قرآن را در کنار تحصیل و کار دنبال کرده و همزمان شانس خود را برای کسب رتبه در مسابقات متعدد قرآنی نیز امتحان کرده است. گفت‌وگویی که با این حافظ کل قرآن انجام شده است که در ادامه می‌خوانید.
حسن چاقمی، حافظ کل قرآن کریم، متولد 1356 است که 9 سال سابقه کار در رشته مدیریت بازرگانی داشته و مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه امام صادق(ع) دریافت کرده است.


وی که همزمان با کار در رشته مدیریت بازرگانی، مدرس دانشگاه علمی کاربردی ایران‌خودرو است، درباره آغاز فعالیت‌های قرآنی خود می‌گوید: از سن 10 سالگی قرائت قرآن را تحت نظر خواهر بزرگترم آغاز کردم و بعد از اینکه با خواهرم موارد اولیه تجوید را کار کردم برای پیشرفت در صوت و لحن و وقف و ابتدا در جلسات استادان علی‌اکبر حنیفی و زکی‌لو که آن سالها در مسجد صاحب الزمان(عج) کرج برگزار می‌شد شرکت کردم و با شرکت در این جلسات بود که سطح قرائت خود را بالا برده و توانستم در سال 1374 با شرکت در مسابقات قرآن دانش‌آموزی رتبه سوم این مسابقات را به دست آورم.

حفظ 17 جزء از قرآن همزمان با تحصیل در دانشگاه
چاقمی ادامه می‌دهد: همزمان با تحصیلات دانشگاهی حفظ قرآن را در منزل آغاز کردم و در طول دانشگاه 17 جزء از قرآن کریم را حفظ کردم تا اینکه سال 89 که فرمایشات مقام معظم رهبری در سال 89 و در جمع قرآنی را مبنی بر لزوم تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور را شنیدم و از همان زمان تصمیم گرفتم حفظ کل قرآن را به پایان برسانم.


وی در ادامه می‌گوید: سال 89 و در پی تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری بود که عزم خود را جزم کردم و 13 جزء دیگر از قرآن را که حفظ نبودم تا سال 90 حفظ کردم. برای حفظ قرآن چهار ماه از ایران خودرو مرخصی گرفتم و در منزل به حفظ قرآن پرداختم؛ روزی شش ساعت تمرین داشتم
این حافظ کل قرآن کریم با بیان اینکه در واقع حفظ کل قرآن را بعد از 30 سالگی انجام دادم، ادامه می‌دهد: حفظ قرآن در این سنین کمی سخت است اما قرآن که به عنوان یک معجزه است موجب می‌شود تا انسان در هر سنی بتواند آن را حفظ کند در حالی که ممکن است در همین سن نتواند دیگر چیزها را حفظ کند.
وی با بیان اینکه بعد از حفظ کل قرآن شرکت در مسابقات قرآن را آغاز کردم، ادامه می‌دهد: در رشته 10 جزء مسابقات کشوری قرآن بسیج سال 90 رتبه اول، در رشته حفظ کل مسابقات قرآن دانشگاه آزاد سال 93 رتبه اول، در رشته حفظ کل دانشگاه علمی کاربردی سال 94 نیز رتبه اول را به دست آورده‌ام. البته بیشتر مسابقاتی که شرکت‌ کرده‌ام در رشته حفظ 10 جزء بوده است چرا که احساس می‌کردم برای شرکت در مسابقات حفظ کل باید آمادگی بیشتری داشته باشم.

ضرورت مسابقات

وی با بیان اینکه تاکنون در مسابقات کشوری اوقاف رتبه‌ای به دست نیاورده‌ام، عنوان می‌کند: با این حال مسابقات قرآن را در ایجاد انگیزه برای حافظان و قاریان بسیار موثر می‌دانم و معتقدم مسابقات قرآن موجب می‌شود تا حافظان برای دفاع از حیثیت حفظ خود بنشینند و محفوظات خود را مرور کنند تا بتوانند رتبه خوبی به دست آورند.
چاقمی ادامه می‌دهد: به هر حال باید محلی برای محک زدن حافظان و قاریان وجود داشته باشد و مسابقات قرآن، محل مناسبی برای این محک زدن است. لازم است یک حافظ و قاری قرآن در مسابقات قرآن شرکت کند تا سطح توانمندی‌های خود را محک بزند و ببیند در چه سطح و رتبه‌ای است.
وی درباره مرور محفوظات خود می‌گوید: در حال حاضر که مشغله کاری زیادی دارم اما سعی می‌کنم محفوظات خود را فراموش نکنم و برای این کار نیز هر روز بعد ازنماز صبح یک جزء، بین نماز ظهر و عصر یک جزء و بین نماز مغرب و عشا نیز یک جزء از قرآن را مرور می‌کنم.
این حافظ کل قرآن کریم در زمینه اهمیت حفظ قرآن نیز توصیه‌هایی دارد و عنوان می‌کند: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه تربیت حافظان قرآن کریم باید همه جامعه سعی کنند به سمت حفظ قرآن بیایند و اگر توانایی حفظ را دارند این موهبت را از دست ندهند.
چاقمی در پایان با بیان اینکه پدرم در زمان حیاتش همیشه آرزو داشت که من حافظ کل قرآن شوم، ادامه می‌دهد: در زمان حیات پدرم نتوانستم آرزویش را محقق کنم اما بعد از فوت ایشان تصمیم گرفتم حفظ کل قرآن را به پایان رسانده و ثواب حفظ قرآن را به روح پدرم هدیه کنم.

captcha