کد خبر: 3362903
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۹
اردلان:

برنامه ترویج ازدواج سالم آگاهی جوانان را افزایش داده است

گروه سلامت: رئیس اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت اظهار کرد: در راستا تسهیل تشکیل ازدواج که در بند دوم سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب بود برنامه ترویج ازدواج سالم توانسته است نقش مثبتی در افزایش آگاهی جوانان در رابطه با ازدواج داشته باشد.

گلایل اردلان، رئیس اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) همزمان با روز ملی ازدواج به تشریح فعالیت‌های اداره سلامت جوانان در راستای طرح ترویج ازدواج سالم پرداخت.

وی با بیان اینکه از زمان ابلاغ سیاست‌های جمعیتی توسط رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت‌ماه سال گذشته هر ارگان با توجه به تخصص خود اجرای بخشی از این سیاست‌ها را بر عهده گرفت، اظهار کرد: با توجه به بند دوم این سیاست‌ها مبنی بر تسهیل تشکیل ازدواج‌های پایدار، اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت نیز به اجرای برنامه‌ ترویج ازدواج سالم پرداخت.

اردلان افزود: این برنامه‌ با رویکرد تربیت مربی در میان والدین جوانان رؤسای شبکه‌های بهداشتی، درمانی، پزشکان و پیراپزشکان به آموزش مبانی واجب و لازم ازدواج سالم به جوانان در 21 دانشگاه علوم پزشکی کشور اجرا شده است. 

وی ادامه داد: گروه هدف دومی که مخاطب این برنامه هستند جوانان 18 تا 29 سال مجرد هستند، در حال حاضر حدود 11 میلیون جوان مجرد در کشور وجود دارند که 6 میلیون نفر از آنان را بانوان تشکیل می‌دهند.

اردلان اعلام کرد: در بعضی مناطق کشور سن ازدواج 4 تا 6 و در بعضی مناطق دیگر 10 سال به میانگین سن ازدواج اضافه شده است و در حال حاضر میانگین سن ازدواج در میان مردان 27 و دختران 24 سال شده است، این آمار‌ها حکایت از کاهش آمار ازدواج در سال‌های اخیر دارد.

وی در ادامه به بر شماری دلایل افزایش این آمار‌ها پرداخت و اظهار کرد: گرایش جوانان به بحث رفاه بیش از میانگین سطح جامعه و بالا رفتن انتظارات آنان و خانواده‌هایشان، انتشار اطلاعات کنترل نشده در فضاهای مجازی و آموزش نادرست جوانان، گسترش ارتباطات نا بهنجار و کنترل نشده بین‌ آنها موجب کاهش میل به ازدواج شده است.

رئیس اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت عنوان کرد: از سوی دیگر مسئولیت پذیری به ویژه در میان جوانان خانواده‌های تک فرزند به دلیل اهتمام بیش از حد این جوانان از سوی والدین کاهش یافته است، این مسأله موجب شده است که افراد مذکور تا سنین بالا همچنان وابستگی به والدین را حفظ کرده و همچنان خود را از نیاز به تشکیل خانواده بی نیاز بدانند.

اردلان با اشاره برنامه‌های وزارت بهداشت برای کاهش عوامل یادشده اذعان کرد: هدف ما این نیست آمار ازدواج را بالا ببریم بلکه هدف غایی ما این است که آگاهی جوانان در زمینه ازدواج را افزایش داده و کیفیت ازدواج آنها را ارتقا بخشیم.

وی یادآور شد: هنوز هیچ پایشی در رابطه با تأثیر این برنامه‌ها در میزان افزایش ازدواج سالم هنوز هیچ پایشی انجام نشده است اما خوشبختانه توانسته‌ایم تغییر سطح آگاهی را تا حد زیادی اندازه گیری‌کرده و به نتایج مثبتی در این زمینه دست پیدا کنیم که این برنامه‌ها توانسته استه سطح آگاهی جوانان را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.

captcha