به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست خبری پانزدهمین جشنواره سراسری «تئاتر مقاومت» پیش از ظهر امروز شنبه، 28 شهریور با حضور حسین پارسایی؛ دبیر این دوره از جشنواره در سالن دبیرخانه جشنواره «تئاتر مقاومت» برگزار شد.
حسین پارسایی در ابتدای این نشست گفت: تاکنون 14 دوره این جشنواره برگزار شده است که 11 دوره آن به موضوع دفاع مقدس اختصاص داشت و سه دورهای است که جشنواره با در نظر گرفتن موضوع و تحولات منطقه و فراگیر شدن مفهوم دفاع و مقاومت تحت عنوان تئاتر مقاومت به شکل دوسالانه برگزار میشود.
وی تصریح کرد: دوره پانزدهم جشنواره «تئاتر مقاومت» در حقیقت برآیند اجرای عمومی نمایشهایی است که به بازنشر ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس میپردازند؛ از سال 93 این روند آغاز شده است و تعدادی از اجراهای تئاتری در این طرح مورد حمایت قرار گرفتهاند.
تمدید یک هفتهای مهلت ارسال آثار تا 27 مرداد و ارسال بیش از 700 اثر
پارسایی در ادامه گفت: تعداد آثار نمایشی مورد ارزیابی قرار گرفته در بخش نخست حمایت از اجراهای عمومی «تئاتر مقاومت» به 27 عنوان میرسد، ضمن آنکه در فراخوان دیرهنگامی که منتشر شد تا 10 مرداد مقرر شد تا متقاضیان، متون نمایشی خود را برای حضور در جشنواره بفرستند که البته این زمان با یک هفته تمدید تا 17 مرداد به متقاضیان فرصت داده است.
دبیر پانزدهمین جشنواره سراسری «تئاتر مقاومت» افزود: ارسال آثار در این دوره از جشنواره برخلاف سایر رویدادهای مشابه از طریق پست الکترونیک بود و اینجانب شخصاً از 21 مرداد برای دبیری این جشنواره حکم گرفتم و در این مدت بیش از 700 اثر نمایشی در 4 بخش به دبیرخانه رسید که 492 اثر مربوط به بخش صحنه، 178 اثر در بخش طرح و ایده تئاتر خیابانی، 40 اثر در بخش کودک و نوجوان و مابقی مربوط به مسابقه نمایشنامهنویسی بودند.
وی اظهار کرد: ما فرصت بسیار محدودی تا هفته بسیج و برگزاری رسمی جشنواره با دعوت از گروههای منتخب شهرستانی خواهیم داشت و در این مدت به تدریج آثار چند بخش را اعلام میکنیم که در شهرستانهای خودشان اجرای عمومی خواهند داشت و همچنین از اجراهای خیابانی نیز حمایت خواهد شد.
حمایت و مشارکت در تولید نمایش محیطی «دریادلان»
پارسایی تأکید کرد: مستحضر هستید که از 26 شهریور اجرای نمایش محیطی «دریادلان» در پاسداشت مقام شهدای غواص به کارگردانی امیرحسین شفیعی در بوستان دانشجو آغاز شده است و دبیرخانه جشنواره «تئاتر مقاومت» وظیفه خود میداند که در حمایت از این نمایش سهمی ولو کوچک داشته باشد و در آن مشارکت کند.
مدیر کل اسبق هنرهای نمایشی وزارت ارشاد گفت: در مجموع در بخش صحنهای و خیابانی و نمایشهای کودک و نوجوان 100 اثر نمایشی حضور خواهند داشت که به غیر از بخش کودک و نوجوان و عروسکی، به شکل رقابتی به اجرا درخواهند آمد تا به این وسیله دبیرخانه جشنواره بتواند موجب تشویق و ترغیب دستگاههای فرهنگی برای حمایت از تولید و اجرای نمایش با موضوع دفاع مقدس شود.
کارگردان نمایش «من که دا نیستم» افزود: یکی دیگر از سیاستهای بنیاد فرهنگی روایت، فراگیر شدن موضوعاتی است که به نقش مردم در عرصه مقاومت میپردازد؛ خلق چنین آثاری را با استفاده از مستندات موجود و بر پایه مفاهیم ارزشی و موضوعات جهانشمول در دستور کار داریم و البته ما با پراکندگی جغرافیایی و زمانی به منظور برگزاری این جشنواره درصدد هستیم تا تئاتر دفاع مقدس را از اجرای مناسبتی به اجرای فرهنگی سوق دهیم.
در مسابقه نمایشنامهنویسی اولویت با آثاری است که از رمانهای دفاع مقدس اقتباس شده باشند
پارسایی گفت: در بخش مسابقه نمایشنامهنویسی نیز که بنا به درخواست متقاضیان زمان آن را تا 25 مهر تمدید کردهایم اعلام شده است که اگر نمایشنامههای تولید شده مبتنی بر رمانهای جاوید در حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت باشند از اولویت بیشتری در زمینه انتخاب و برگزیده شدن برخوردار خواهند بود.
وی ادامه داد: باغ موزه قصر نیز به مشارکت با دبیرخانه جشنواره پرداخته است و از اول تا 3 مهر تعدادی از نمایشهای خیابانی در این فضای فرهنگی به اجرا درخواهند آمد که این امر را متناوباً تا هفته بسیج ادامه خواهیم داد؛ باید اعلام کنم که 60 درصد اعتبارات جشنواره را بنیاد فرهنگی روایت تأمین خواهد کرد و مابقی از طریق جذب مشارکت خواهد بود که براساس برآوردی که من ارائه کردهام بودجه این جشنواره یک میلیارد و 500 میلیون تومان اعلام شده است که البته جلوی بسیاری از بندهای آن نوشته شده شرط اجرای آن، تأمین اعتبار و بودجه در نظر گرفته شده است.
پارسایی تصریح کرد: مذاکراتی با مرکز هنرهای نمایشی ارشاد، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، حوزه هنری که اساساً مأموریت آن پرداختن به هنر و فرهنگ انقلاب و دفاع مقدس است و شهرداری تهران صورت گرفته شده و حتی با مؤسسه رسانهای اوج نیز به منظور حمایت وارد مذاکره شدهایم که البته هنوز نتیجهای در برنداشته است.
دبیر پانزدهمین جشنواره «تئاتر مقاومت» گفت: حتی برای اجرای نمایشهایی کوتاه و بدون کلام در ایستگاههای مترو برنامهای داریم و برای تأمین فضای نمایشی مورد نیاز حتی من طرحی مبنی بر ایجاد سالن پرتابل تئاتر مقاومت دارم که ممکن است بتوان آن را در محوطه همین دبیرخانه جشنواره برپا کرد.
آمادگی برای تولید اپرای خرمشهر را به شرط تأمین اعتبارات داریم
وی افزود: رایزنی با برخی چهرههای نامآشنای «تئاتر مقاومت» همچون علیرضا نادری برای نمایشنامهخوانی در این جشنواره صورت گرفته است؛ همچنین مثلاً با چهره نامآشنای دیگری همچون بهروز غریبپور برای اجرای اپرای خرمشهر نیز در این جشنواره رایزنی شده است که همانطور که عرض شد همگی آنها منوط به تأمین اعتبارات است، حتی بهروز غریبپور ابراز تمایل کرده است که میتواند کارگاه این نمایش را در این جشنواره برگزار کند و تولید اپرا را به 3 خرداد سال آینده موکول نماید.
حسین پارسایی در پایان گفت: هیئت انتخاب آثار صحنهای این جشنواره را محمدعلی خبری، حمیدرضا افشار، رضا صمدپور، کوروش زارعی و وحید آقاپور تشکیل میدهند که این کار چهارشنبه هر هفته در حال پیگیری است، ضمن آنکه یکی از مشارکتهایی که در برگزاری این دوره از جشنواره پیگیر آن هستیم تولید رادیو تئاتر براساس رمانهای شناخته شده دفاع مقدس است که «آن بیست و سه نفر» نمونه بارز آن است.