کد خبر: 3365396
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۱
نوش‌آبادی در پاسخ به ایکنا:

چاپخانه‌های غیرحرفه‌ای مجاز به چاپ قرآن نیستند/ مصاحف تبلیغی عربستان را تائید نمی‌کنیم

گروه ادب: سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هر چاپخانه و یا ناشری که در زمینه چاپ قرآن تخلف کند، تعطیل خواهد شد و اجازه نخواهیم داد کوچکترین تخلفی صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری خود که صبح امروز یکشنبه، 29 شهریورماه در وزارت ارشاد برگزار شد، در پاسخ به سؤال ایکنا درباره برنامه ارشاد برای نظارت و بازرسی جدی بر چاپخانه‌های قرآن گفت: همه چاپخانه‌هایی که مجوز دارند ملزم به رعایت قوانین است، به ویژه چاپخانه‌هایی که اقدام به چاپ مصحف شرف می‌کنند اهمیت ویژه‌ای دارند و دقیقاً تحت نظارت، کنترل و بازدید قرار می‌گیرند و باید براساس قانون با مجوز‌های لازم اقدام به چاپ قرآن کنند.

وی افزود: قرآنی که در کشور چاپ نمی‌شود با نظارت کمیته مربوطه وارد کشور می‌شود؛ از این رو چنانچه تخلفی در این زمینه صورت گیرد ناشر و چاپخانه تعطیل خواهد شد چرا که این موضوع اهمیت ویژه‌ای دارد و قرآن و کتاب مذهبی مبانی دینی را تشکیل می‌دهند و اجازه نمی‌دهیم کوچکترین تخلفی در منابع معتبر دینی صورت گیرد.

نوش‌آبادی ادامه داد: گاهی قرآن‌هایی از کشورهای دیگر وارد کشورمان می‌شوند که آنها مجوز توزیع را ندارند و اگر مؤسسات یا برخی ناشران اقدام به توزیع این قرآن‌ها و قرآن‌های دارای اشکال کنند با آنها برخورد می‌شود.

وی تصریح کرد: برخی از قرآن‌ها از شبکه‌های مختلفی وارد کشور می‌شوند، نظیر قرآن‌ها‌یی که عربستان به زائران مکه مکرمه اهدا می‌کند، که از چاپ‌های مختلف و با قرائت‌های گوناگون است که ما مجوزی برای چاپ این قرآن‌ها نمی‌دهیم و از نظر ما باید مورد توجه و نظارت باشند؛ چرا که ما نسبت به چاپ کتاب‌های که مجوز می‌دهیم مسئول هستیم.

وی در ادامه عنوان کرد: مؤسساتی که سابقه موفقی در چاپ قرآن دارند مانند چاپخانه آستان قدس رضوی و چاپخانه‌های معتبری که در قم و تهران وجود دارند، قرآن چاپ می‌کنند؛ از این رو تعداد ناشرانی که قرآن چاپ می‌کنند محدود است و چاپخانه‌هایی که این وظیفه را دارند مشخص هستند. اما چاپخانه‌های غیر حرفه‌ای مجاز به چاپ قرآن نیستند و آنهایی که مجوز دارند و از سوی دیگر دارای شرایط لازم هستند می‌توانند قرآن چاپ کنند از این رو این موضوع برای ما روشن است.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اینکه سازمان یا نهاد ویژه‌ای برای چاپ قرآن داشته باشیم به طور مشخص وجود ندارد، اما سازمان تبلیغات اسلامی و اوقاف و امور خیریه به عنوان بخشی از وظایف خود اقدام به چاپ و نشر قرآن می‌کنند و هر حوزه فرهنگی که در زمینه چاپ و انتشار قرآن اقدام کند مورد حمایت قرار می‌گیرد.

وی در ادامه در رابطه با قرآن‌های چاپ عربستان توضیح داد و اظهار کرد: منظور از قرآن‌های عربستان قرآن‌هایی است که با اهداف خاصی چاپ می‌شود و در ابتدا و انتها و لابه‌لای آن تبلیغات خاص آن کشور وجود دارد و اسامی اشخاصی است که از نظر ما اعتباری ندارد و در واقع این قرآن‌ها حرکتی برای ترویج و اندیشه و باورهای خود آن کشورها و نظام‌های آنهاست که در برخی از قرآن‌های اهدایی این موارد وجود دارد و مورد تائید نیست و اگر کسی هم این قرآن‌ها را داشته باشد جرم تلقی نمی‌شود.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: ورود انبوه، سازماندهی شده و قاچاق قرآن از مجاری غیر مجاز ممنوع است و ممکن است از شبکه‌های غیر مجاز چنین تخلفی صورت گیرد که با آنها برخورد شده و اگر با مجوز قانونی وارد شوند حمایت می‌شوند.

captcha