به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ششمین نشست راهبردی فرهنگ ایثار با عنوان «نقش رسانهها در ترویج فرهنگ ایثار» صبح امروز، 31 شهریورماه با حضور حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجتالاسلام سیدمهدی فقیهی، معاون دبیر شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام فقیهی گفت: شورای عالی ترویج به عنوان نهادی مستقل، تکلیف برنامهریزی در حوزه کلان ایثار و شهادت را دنبال میکند، همچنین دبیرخانه این شورا شأن اجرایی ندارد، بلکه سیاستگذاری در این حوزه را برعهده دارد.
وی با اشاره به نقش رسانهها در حوزه ترویج و توسعه ایثار افزود: براساس ارزیابی و مرکز رصد شورای ترویج نزدیک به 500 نرمافزار در حوزه ایثار و شهادت و 2 هزار سایت و وبلاگ شناسایی شده که فعال هستند و امیدواریم با وجود وزیر ایثارگر فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد حضور فعال رسانهها در نمایشگاه مطبوعات طی آبانماه باشیم.
حجتالاسلام فقیهی ادامه داد: نمایشگاه مطبوعات امسال میتواند به بستر ویژهای در جهت حضور رسانهها و تولیدات آنها در حوزه ایثار و شهادت باشد و وزارت ارشاد به عنوان عضو اصلی شورا نقش ترویج را دنبال خواهد کرد و ایثارگران که پیشتاز در امر تولید محتوای فاخر در حوزه ایثار و شهادت هستند و امروز یکی از فاخرترین تولیدات این حوزه رونمایی میشود.
معاون دبیر شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت با اشاره به دیدار روز گذشته رئیس جمهور با جانبازان 70 درصد گفت: دولت مصمم است ضمن حمایت مالی، نسبت به ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت اهتمام جدی داشته باشد.
انتظامی: پرهیز از نگاه مناسبتی به دفاع مقدس
انتظامی در ادامه گفت: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و دفاع مقدس، منهای بحث تشریفاتی، برای اینکه اثربخش باشد، باید توجه کنیم این موضوع نیاز کشور است و سبب صیانت میشود؛ از این رو باید از نگاه مناسبتی به آن پرهیز کنیم؛ چرا که محدود کردن آن به یک هفته صحیح نیست، از این رو در راستای استحصال این گنج باید تلاش کنیم تا به معدن و منبعی عظیم تبدیل شود.
وی افزود: شاید یکی از مواردی که در رابطه با مدیریت استراتژیک با آن مواجهیم، سلسله مراتب اسنادی است که باید رعایت شود، به این معنی که اسناد بالادستی بر پایین دستی حاکم باشد.
انتظامی در ادامه گفت: در حال حاضر به فرهنگ مقاومت نیاز داریم تا به درونزایی و مزیت خود توجه کنیم؛ از این رو است که باید از امر تشریفاتی خارج شود و مراقبت کنیم که این موضوع به امر دولتی تبدیل نشود؛ چرا که دولت و حکومت باید بسترسازی و حمایت کنند، اما اینکه برگزاری جشنها یا سایر امور را به دولت واگذار کنیم و یا به نام ساماندهی در این امور دخالت کنیم، اشتباه است.
وی تصریح کرد: دفاع مقدس دولتی نبوده و همدلانه و مردمی بود و سازماندهیهای اصلی از سوی دولت انجام میشود؛ از این رو تولد بسیج در این راستا بسیار مؤثر بود که اثرگذاری آن را میتوانیم در سوریه و عراق ببینیم.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد بیان کرد: آنچه در دفاع مقدس اهمیت داشت، باید در ترویج ایثار و شهادت نیز به آنها بازگردیم، وگرنه این مفهوم انتزاعی میشود؛ از این رو باید مراقبت کنیم دفاع مقدس مورد سوء استفاده سیاستورزان نشود.
وی با بیان اینکه نباید در این حوزه شاهد بداخلاقی باشیم، افزود: یکی از این بداخلاقیها انحصار است، به این معنی که من در این حوزه هستم و دیگران نیستند؛ چرا که در تجربه اخیر در رابطه با شهدای غواص دریافتیم که این رخداد باعث تحول در جامعه شد و کشورمان به لحاظ روانی و اجتماعی پاک شد؛ از این رو باید با نیت پاک به دنبال ترویج باشیم.
انتظامی با بیان اینکه خبرنگار تخصصی در کشورمان نداریم، گفت: جای انجمن روزنامهنگاران دفاع مقدس در این نشست خالی است و باید با تقویت آن، حوزه ایثار و شهادت را تقویت کرد.
وی در ادامه به نوبتهای رسیدگی در هیئت نظارت بر مطبوعات اشاره و عنوان کرد: نوبتهایی که برای هیئت نظارت داریم، طی سالهای آینده بسیار طولانی بود و گاهی پروندههایی گم میشدند، اما در حال حاضر طی حداکثر 5 ماه به این پروندهها رسیدگی میشود و آنها الکترونیکی شدهاند.
انتظامی یادآور شد: موضوعات هفتگانهای است که برای نظام و دولت اولویت خاصی دارند و از بین رسانههایی که در این هفت موضوع فعالیت کنند و یا درخواست مجوز فعالیت کنند، خارج از نوبت به آنها رسیدگی میشود و حمایت مادی و معنوی را نیز سه برابر میکنیم، از جمله این موضوعات قرآن، احکام اسلامی و شعائر دینی، فرهنگ ایثار و شهادت و دفاع مقدس، توجه به محورهای اقتصاد مقاومتی، ترویج سبک زندگی ایرانی – اسلامی و تقویت انسجام و همگرایی در مرزهای کشور است.