کد خبر: 3366416
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۱
غلامرضا گودرزی مطرح کرد:

توصیه‌های آیت‌الله مهدوی کنی برای شروع سال تحصیلی

گروه دانشگاه: رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت امام صادق(ع) به یادآوری توصیه‌های آیت‌الله مهدوی کنی در شروع سال تحصیلی پرداخت و گفت: ایشان تأکید داشت که به خصوص در حوزه علوم اسلامی، علوم را به معنی واقعی کلمه یاد بگیریم.

غلامرضا گودرزی، رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت امام صادق(ع) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با بیان اینکه شروع سال تحصیلی را به دانشجویان، اعضای هیئت علمی و همچنین به کارمندان ستادی حوزه آموزش دانشگاه‌ها تبریک می‌گویم و امیدوارم سالی خوب و پر خبر و برکت برای همه ما باشد، به توصیه‌های آیت‌الله مهدوی کنی در شروع سال تحصیلی اشاره کرد و گفت:‌ سفارشی که در همه سال‌ها وقتی در جشن ابتدای سال تحصیلی خدمت آیت‌الله مهدوی کنی می‌رسیدیم می‌گفتند را اشاره می‌کنم که هم یادی از ایشان کرده باشم و هم نکات مهمی که ایشان می‌گفتند را بیان کرده باشم.

وی افزود: نگاه و توصیه‌هایی که ایشان داشت را به دو بخش می‌توانم تقسیم کنم؛ یکسری توصیه‌های ایشان ناظر به حوزه علم و یکسری هم ناظر به حوزه اخلاق بود.
طلب علم و آموزش، عبادت است

گودرزی با بیان اینکه آیت‌الله مهدوی کنی در حوزه علم به‌ویژه برای دانشجویانی که تازه شروع کرده بودند تأکید خیلی زیادی به این داشت که متوجه مأموریت و رسالتی که بر عهده‌شان هست بشوند. علم را یاد بگیرند نه به خاطر اینکه منفعتی کسب کنند و کار و شغلی به دست بیاورند که البته آن‌ها هم خوب است و این به معنی نفی آن نیست؛ اما هدف اصلی این نباشد. هدف اصلی این باشد که انسان علم را یاد بگیرد برای اینکه معرفت و آگاهی‌اش بالاتر برود. علم را یاد بگیرد برای اینکه طلب علم و آموزش، عبادت است.

وی عنوان کرد: توصیه دیگر احترام به اساتید بود که دانشجویان احترام استاد را حفظ کنند. حفظ احترام استاد را معمولاً واجب می‌دانست. از آن طرف هم به اساتید می‌گفت حقی که دانشجو دارد را رعایت کنید، با مطالعه سر کلاس بروید، کلاس را منظم برگزار کنید، برای دانشجو حق مطلب را ادا کنید. به اساتید توصیه می‌کرد که احترام دانشجو را در کلاس حفظ کنند. توصیه‌های دو طرفه برای اساتید و دانشجویان داشتند.

رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت امام صادق(ع) اظهار کرد: نکته بعدی که آیت‌الله مهدوی کنی در حوزه علم خیلی روی آن تأکید داشت مجاهدت کار علمی بود. کار علمی کار ساده و راحتی نیست. اگر کسی می‌خواهد روی مبانی علمی مسلط شود باید روی آن مثل یک مجاهد کار کند. وقت و زمان بگذارد از بعضی تفریحات و از اوقات فراغتش بگذرد، برای اینکه به علم و دانش برسد.

وی اظهار کرد: نکته بعدی که ایشان در حوزه علم خیلی روی آن تأکید داشت این بود که علوم را به معنی واقعی کلمه یاد بگیریم؛ به خصوص در حوزه علوم اسلامی. متوجه باشید که برخی از مواردی که در علوم اسلامی مطرح می‌شود محصول تجربه و عقل و دانش بشری است باید به آن احترام گذاشته شود و دوباره از ابتدا برای ایجاد، سراغ آن نرفت؛ از سوی دیگر متوجه باشیم که اینها مبانی اسلامی و به یک معنا مبانی وحیانی دارد و از منبع وحی نباید غافل شویم؛ لذا هم برای پالایش دستاوردهای علمی رایج و گذشته از منبع وحی البته به معنی درست و دقیق آن و نه سطحی استفاده کنیم و دیگر بحث تکمیل دانش از منبع قرآن و وحی است که ایشان در حوزه مباحث علمی بر آن تأکید داشت.

گودرزی با اشاره به توصیه‌های آیت‌الله مهدوی کنی در حوزه مباحث اخلاقی، گفت:‌ در حوزه مباحث اخلاقی تقوا را لازم می‌دانست و می‌گفت که حتماً دانشجویان و اساتید مراقبه نفس داشته باشند. موضوع ممنوعیت غیبت را خیلی تأکید داشت که حواس دانشجویان باشد که بعضی از حرف‌ها و نقل‌ قول‌ها پشت سر استاد و یا بالعکس پشت سر دانشجو گفته نشود و دانشجویان خیلی به مصادیق غیبت توجه کنند.

رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت امام صادق(ع) عنوان کرد: ایشان بر حدیث معروف که علم نور است تأکید داشتند. اگر پذیرفتیم که علم نور است و در واقع نوری است که خداوند آن را در قلب انسان قرار می‌دهد، اگر انسان توان و ظرفیت پذیرش این نور را نداشته باشد و خود را برای پذیرش این علم نساخته باشد، این علم نه تنها علم نخواهد بود بلکه وزر و وبالی بر گردن انسان هم می‌شود. در طول تاریخ دانشمندان بزرگی را دیده‌ایم که علم زیادی هم داشته‌اند اما چون تقوای الهی و پرهیزگاری نداشتند و هدف را گم کرده بودند و علم‌شان سلاح شد و مردم را از بین بردند،‌ علم‌شان تئوری الف، ب یا جیم شد و سرنوشت یک ملت و اخلاق را به فنا برد. این مجموعه توصیه‌هایی بود که ایشان داشت.

وی همچنین در پایان به بیان توصیه دیگری پرداخت و گفت:‌ دانشجویان آموزش علم را جدی بگیرند. حال که وارد چنین عرصه‌ای‌ شده‌اند و می‌خواهند در این عرصه کار کنند، جدی، با هدف و با پشتکار به تحصیل و مطالعه مشغول باشند.

captcha