حجتالاسلام والمسلمین حسین روحانینژاد، معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که علم تبلیغ امروز در جهان به شدت مورد توجه قرار دارد، اسلام هم دینی علمی است؛ روحانیان ما چه قدر با علم تبلیغ اسلامی آشنایی دارند؟ گفت: از عنوان حوزههای علمیه پیداست که افراد از ابتدای ورود به این مکان با علم سروکار دارند و این نام گذاری هم درست است.
وی ادامه داد: کسانی که وارد حوزههای علمیه میشوند طی یک دوره پایههای تحصیلی آموزش میبینند و بعد به حوزههای تخصصی ورود پیدا میکنند؛ فارغ التحصیلان حوزههای علمیه همچنین در حین تبلیغ نیز کارگاههایی در جهت بهبود وضعیت تبلیغ و یادگیری تکنیکهای تبلیغی می گذرانند.
حجتالاسلام روحانینژاد در پاسخ به این سؤال که آیا این آموزشها کافی است، گفت: روحانیان باید رفتارهای تبلیغی، مردم شناسی و ... را داشته باشند. نمیتوان گفت این آموزشها کافی است اما گامهایی برداشته شده است و امیدواریم روز به روز هم گسترش پیدا کرده بتواند مبلغان دینی ما اعم از خانمها و آقایان که تحصیلات حوزوی دارند را تواناتر کرده و به صورت تخصصی آنها را برای تبلیغ آماده کند.
وی در پاسخ به این سؤال که مباحث آموزشی که باید اکنون به بحث آموزش تبلیغ روحانیان ما اضافه شود، چیست؟ گفت: جامعه کنونی ما از پیچیدگیهای خاصی برخوردار است و مبلغان ما حتماً باید این پیچیدگیها را بشناسند و شناخت پیدا کنند و از آنجا که دنیا دنیای ارتباطات و تبادل اطلاعات است حتماً باید به صورت موضوعی تخصصهای لازم را جامعه تبلیغ کسب کند.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی افزود: فرض کنید یک منطقه از جغرافیای کشور به هر دلیلی به یک جریان فکری منحرف مبتلا شود و یک مسلک نوپدید دینی و عرفان جدید پدید بیاید، باید حتماً یک متخصص موضوع وجود داشته باشد که بتواند به این موضوع ورود پیدا کرده و سؤال های مردم را پاسخ دهد.
وی در پاسخ به این سؤال که به نظر می آید این مباحث دیر شناسایی می شود؟ گفت: وقتی شناسایی شد باید عناصری برای پاسخ گویی داشته باشیم. به همین دلیل و به خاطر پیچیدگی های جامعه مبلغان امروزه شدیداً باید در حوزه های مختلف اطلاعات داشته باشند و هم به صورت موضوعی و تخصصی کار کنند تا بتوانند موفق شوند.