محمد قهرمانی، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه فیلم سینمایی «محمد رسول الله(ص)» کاری ماندگار در کارنامه سینمای ایران است، اظهار کرد: این فیلم تصویر کوچکی از زیباییهای بیکران حضرت رسول (ص) را توصیف کرد؛ البته همانطور که گفته شد این کار گوشهای از زیباییهای سیما و سیرت حضرت رسول (ص) است، اما به هر حال همین اندازه تصویرگری برای انسان امروزی بسیار جالب توجه است و میتواند پایهریز اقدامات بسیار خوبی در جهان باشد.
وی افزود: مهمترین پیامی که در این فیلم مطرح شده بحث اتحاد بین مسلمانان است و اینکه تمامی انسانها میتوانند با حفظ ایمان و ارزشهای اخلاقی با آرامش در کنار یکدیگر زندگی کنند، در ضمن در این کار بیان میشود که مسیر رسیدن به سعادت، مهربانی است. این ویژگی قادر است هر مانعی را از بین برد و بسیاری از مشکلات پیش روی آدمی را از میان بردارد؛ البته سرلوحه تمام توصیفات فوق بحث توحید و خداپرستی است که در این کار مد نظر قرار گرفته. برای همین جا دارد از مجید مجیدی برای ساخت چنین کاری کمال تشکر را داشته باشم، همچنین از چهرهپرداز این فیلم که به عقیده من کاری فوقالعاده از خود خلق کرده.
فیلم محمد (ص) استاندارد سینمای ایران را بالا برد
تهیه کننده فیلم «فرشتگان قصاب» ادامه داد: انصافاً در بحث جلوههای ویژه نیز اتفاقات خیلی خوبی در این فیلم روی داده است، البته اگر بخواهم مزایای فنی فیلم «محمد رسول الله(ص)» را نام ببرم بحث طولانی خواهد شد، اما باید بگویم که این کار نمرهای بسیار بالا در سینمای ایران است که باید با دیده احترام به آن نگریست. همچنین آرزو دارم که هر چه زودتر قسمت دوم و سوم این کار ساخته شود، چون اعتقاد دارم که این فیلم قدم آغازین است و باید با جدیت ادامه پیدا کند.
قهرمانی در پاسخ به این سوال که آیا نقدی به فیلم دارد یا خیر، گفت: تنها نقد من به فیلم به داستان بر میگردد. از نگاه من اگر این فیلم به اجداد پیامبر به شکلی دقیقتر به ویژه قبل از عبدالمطلب توجه میکرد، تماشاگر بهتر درک میکرد که چرا پیامبر در چنان سرزمینی ظهور کرده است. در کلامی کشتار و خونریزی در آن دوران به اندازهای زیاد بود که حتماً نیاز بود که برای آن قوم رسولی فرستاده شود.
انتقادات مغرضانه وهابیون و الازهر از فیلم «محمد رسول الله(ص)»
وی درباره تاثیرات بینالمللی فیلم چنین توضیح داد: به نظرم هر کسی که این فیلم را ببیند درخواهد یافت که محمد(ص) پیامبر صلح و رحمت است به شرطی که با دیده انصاف به آن بنگرد. در این میان باید اظهار نظر وهابیها و دانشگاه الازهر را فاکتور گرفت، چون آنها به هیچ وجه اظهاراتشان بر پایه عدل و انصاف بیان نشده است و تنها از سر دشمنی به فیلم نقد وارد میکند. جدا از این نگاههای خصمانه این فیلم خواهد توانست تاثیرات شگرفی داشته باشد. نکته جالبی درباره اظهار نظر برخی مغرضان وجود دارد و آن این است که به گواه خودشان، ندیده شروع به نقد فیلم کردهاند!
قهرمانی درباره حضور این فیلم در جشنواره اسکار چنین توضیح داد: اگر داوران اسکار گرایشات سیاسی خود را کنار بگذارند و به این فیلم تنها به عنوان یک اثر سینمایی نگاه کنند، مطمئن هستم.