کد خبر: 3372367
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۸
در نشستی؛

«دیدگاه شهید مطهری درباره اندیشه تکامل در تاریخ» بررسی می‎شود

گروه حوزه‎های علمیه: نشست بررسی «دیدگاه شهید مطهری درباره اندیشه تکامل در تاریخ» برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) نشست بررسی «دیدگاه شهید مطهری درباره اندیشه تکامل در تاریخ» روز دوشنبه ششم مهرماه از سوی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.

در این نشست علمی، دکتر سلیمانی به طرح بحث می‌پردازد و ضیاءالدین میرمحمدی نیز به عنوان ناقد به نقد مباحث مطرح شده خواهد پرداخت.

این نشست عصر فردا در سالن اندیشه این موسسه به نشانی خیابان جمهوری بعد از مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار می‎شود.

یادآور می‎شود استاد مطهری برای استدلال به تکاملی بودن حرکت تاریخ و تحولات جوامع انسانی، به نظریه فطرت و غلبه دائم حق بر باطل استدلال کرده‌اند. ایشان با استناد به آیات قرآن معتقدند که خداوند انسان را براساس یک سرشت و فطرت خاصی آفریده است: فِطْرَةَ اللَّهِ الَّتی فَطَرَ النّاسَ عَلَیْها یعنی: آن گونه خاص از آفرینش که ما به انسان داده ایم؛ یعنی انسان به گونه ای خاص آفریده شده است. این کلمه‎ای که امروز می‌گویند ویژگی‎های انسان، اگر ما برای انسان یک سلسله ویژگی‌ها در اصل خلقت قایل باشیم، مفهوم فطرت را می‌دهد.فطرت انسان یعنی ویژگی هایی در اصل خلقت و آفرینش انسان (مطهری، 1389، ص 19).

ایشان با اشاره به آیة ما کانَ ابْراهیمُ یَهودِیّاً وَ لا نَصْرانِیّاً وَ لکِنْ کانَ حَنیفاً مُسْلِماً (آل عمران: 67) معتقدند: این سرشت و فطرت خاص در همة انسان ها مشترک و واحد است و همواره انبیا در طول تاریخ، برای بیدار کردن و تذکر و یادآوری همین امور فطری واحد ارسال شده اند (همان، ص 25-26). استاد مطهری از نظریه‌ای به نام نظریه فطرت نام می‌برند؛ به این تعبیر که خداوند در وجود همه انسان‎ها یک سلسله شناخت‎ها و گرایش‎های واحدی به صورت فطری قرار داده است که جهت حرکت انسان به سمت به فعلیت رسیدن این استعدادها و گرایش‌هاست و با فعلیت آنها انسان به کمال می‌رسد.

captcha