به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، شصت و پنجمین جلسه شورای فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها امروز دوشنبه 6مهرماه در محل دبیرخانه دائمی این شورا در نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد؛ در ابتدای این جلسه که با حضور حجتالاسلاموالمسلمین محمد محمدیان، رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها، میرمجید سید قریشی معاون فرهنگی این نهاد و دبیر شورای فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها و اعضای این شورا برگزار شد، بیانیه این شورا در محکومیت بیکفایتی رژیم آل سعود در برگزاری مناسک حج قرائت شد.
مسولان دانشگاهها نسبت به جریانهای انحرافی هشیار باشند
میرمجید سیدقریشی، دبیر شورای فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها در این جلسه با بیان اینکه متاسفانه آغاز سال تحصیلی جدید مقارن با فاجعه منا شده است، گفت رژیم غاصب آل سعود مسبب تمام فتنههای صورت گرفته در منطقه است و فاجعه منا نیز گواه دیگری بر بی کفایتی آنان است.
وی با اشاره به دیدار سال گذشته مقام معظم رهبری با جمعی از دانشجویان گفت: ایشان در آن جلسه نسبت به جریانی که به تازگی در دانشگاههای کشور با ادبیات اسلام رحمانی در حال ظهور و بروز است هشدار دادند؛ جریانی که در سخنرانیها و مقالات و ... سعی دارند استکبار ستیزی نظام و انقلاب را زیر سوال برده و آن را جزء کارهای خلاف و اشتباه امام و انقلاب به شمار آورند.
قریشی افزود: دیدگاه جدید دیگری مبنی بر رد قاعده «نفی سبیل» در حال شکل گیری است و برخی این قاعده دین اسلام را مانع توسعه کشور میدانند؛ در حالی که این افراد باید به این سوال پاسخ دهند که کشورهایی نظیر مصر، پاکستان، عربستان و ... که «نفی سبیل» نکردند، در حال حاضر در چه جایگاهی قرار دارند.
معاون فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاهها در ادامه خاطرنشان کرد: انحرافات همیشه به صورت آرام و آهسته شکل میگیرد و اعضای این شورا و سایر نهادهای ذیربط به عنوان متولیان امور دینی و قرآنی باید نسبت به این جریانها هشیار و آگاه باشند.
19 تا 22 آبان زمان برگزاری جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای کشور / 15 مهر آخرین مهلت ارسال اصل آثار
در ادامه این جلسه، حجتالاسلام احمد عابدی رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم گزارشی از آخرین اقدامات این دانشگاه برای برگزاری سیامین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای سراسر کشور ارائه کرد و گفت: کمتر از دو ماه به برگزاری این رویداد قرآنی باقی مانده است و خوشبختانه مشکل بودجهای که برای برگزاری این جشنواره وجود داشت، مرتفع شده و کمیتههای مختلف برای برگزاری این رویداد بزرگ در حال فعالیت و برنامهریزی هستند.
علیاصغر شعاعی معاون قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم نیز با اشاره به برگزاری این جشنواره در روزهای 19 تا 22 آبان ماه سال جاری گفت: در این جشنواره ویژه برنامهای برای بزرگداشت درگذشتگان قرآنی فاجعه منا برگزار میشود.
وی افزود: این جشنواره در 3 بخش کتبی، شفاهی و آثار برگزار میشود که 285 شرکت کننده در بخش شفاهی و 120نفر نیز در بخش کتبی جشنواره حاضر خواهند بود و در بخش آثار تاکنون از 720 اثر ثبتنام مقدماتی صورت گرفته و خالقان آثار تا 15 مهر مهلت دارند تا اصل آثار را به دبیرخانه جشنواره ارائه نمایند.
دانشجویان دانشگاه فرهنگیان سفیران فرهنگی کشور در نقاط دور افتادهاند/ درخواست دانشگاه فرهنگیان برای تاسیس مرکز قرآن و عترت
عباس قنبری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فرهنگیان نیز با اشاره به میزبانی سی و یکمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای کشور توسط دانشگاه فرهنگیان گفت: تجربه 3 دهه برگزاری جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای کشور و استمرار این جشنواره نشان از ارزش و اهمیت آن دارد.
وی با اشاره به تحصیل بیش از 65 هزار دانشجو در 98 پردیس دانشگاه فرهنگیان گفت: بیش از 50 هزار دانشجو معلم در این دانشگاه در حال تحصیلاند که سفیران فرهنگی کشور در دورترین نقاط و روستاهای کشور خواهند بود.
وی با بیان اینکه شناسایی فعالان و مولفان قرآنی دانشگاه فرهنگیان به منظور تهیه بانک قرآن پژوهی این دانشگاه از مهمترین اقدامات در دست انجام این دانشگاه است، از اعضای این شورا خواست تا با درخواست دانشگاه فرهنگیان مبنی بر تاسیس مرکز قرآن و عترت این دانشگاه موافقت نمایند.
در بخش دانشگاهی نمایشگاه، 23 قرآن کریم فضای مطلوبی در اختیار دانشگاهها قرار گرفت/دانشگاهها با تمام توان حضور نداشتند
دستور پایانی این جلسه نیز به ارائه گزارش سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور به عنوان میزبان بخش دانشگاهی بیست و سومین دوره نمایشگاه قرآن کریم اختصاص داشت که حمیدرضا صابرفرزام رییس سازمان فعالیتهای قرآنی ضمن آسیبشناسی برگزاری بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن کریم، گزارشی از اقدامات این نهاد برای برگزاری نمایشگاه بیست و سوم ارائه کرد.
وی با اشاره به تاخیر در تشکیل ستاد اجرایی نمایشگاه بیست و سوم قرآن کریم گفت: مکان نمایشگاه تا دو هفته مانده به برگزاری نامعلوم بود و کمیته اجرایی بخش دانشگاهی تنها 10 روز مانده به نمایشگاه تشکیل شد.
صابرفرزام با اشاره به فضای نامطلوب بخش دانشگاهی نمایشگاه بیست و دوم گفت: در نمایشگاه بیست و سوم رد این بخش پیشرفت چشمگیری داشتیم و مجموعا 1600 متر فضای مناسب از نمایشگاه در اختیار بخش دانشگاهی قرار گرفت، اما متاسفانه از ظرفیت ایجاد شده در این زمینه استفاده نشد و دانشگاهها با تمام توان و امکانات در این بخش حاضر نشدند که جای گلایه دارد.