به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با گذشت شش روز از حادثه دلخراش منا هنوز سرنوشت شمار زیادی از حجاج کشورمان از جمله «غضنفر رکنآبادی»، دیپلمات و سفیر سابق ایران در لبنان نامعلوم و مبهم است.
از آنجایی که رکنآبادی بهعنوان چهرهای شناختهشده در رسانههای عربی مطرح است، موضوع مفقودشدن او اینروزها داغترین موضوع در بحث مفقودان است.
شبکه تلویزیونی «العربیه» عربستانسعودی دیروز، مدعی شد «کسی با نام رکنآبادی وارد عربستان نشده است». اما «مرضیه افخم»، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، این ادعا را رد کرد.
رکنآبادی در فیلمی که بهتازگی منتشر شده، در حال قرائت بیانیه مربوط به مراسم برائت از مشرکین دیده میشود که حضورش در عربستان را تأیید میکند.
نکته قابل تأملی که این مورد را به موردی عجیب تبدیل میکند این است که «رکنآبادی» که سفیر ایران در بیروت بوده، در حادثه بمبگذاری سفارت ایران در ۲۸ آبان سال ۹۲، جان سالم به در برده بود.
منبع آگاه العربیه که نخواسته نامش فاش شود، ضمن اشاره به علنیشدن مقابله ایران و عربستان در یمن به نقل از مقامی امنیتی مدعی شد: «سفیر پیشین ایران در لبنان برای مأموریت امنیتی به عربستان رفت و برای ادای مراسم حج با وجود پربودن برنامههای کاریاش به عربستان اعزام شد».
اما ساعتی بعد از انتشار این ادعا، مرضیه افخم گفت: «رکنآبادی با گذرنامه عادی خود عازم سفر حج شدهاند و اطلاعات دقیق پاسپورت مربوط به همه حجاج و از جمله وی در اختیار مراجع رسمی دولت سعودی است. ازاینرو هیچگونه شائبهای درخصوص اطلاعات و جزئیات مربوطه و نحوه ورود وی به کشور عربستان وجود ندارد». افخم اضافه کرد: «پاسپورت عادی آقای غضنفر اصلرکنآبادی، همکار ما در وزارت امور خارجه، ممهور به مهر روادید حج است و طبق اطلاعات واصله در شرایط کنونی به دلیل لزوم ارائه مدارک هویتی همه مفقودان، سوابق ایشان نیز که در فهرست اسامی مفقودان واقعه منا هستند، در اختیار مقامات سعودی قرار گرفته و خبرسازیهای موجود درخصوص این موضوع نادرست و ناشی از اغراض و اهداف دیگر است».
همچنین، انتشار فیلمی از مراسم برائت از مشرکین در صحرای عرفات که در آن غضنفر رکنآبادی، در میان جمعیت دیده میشود و بیانیه برائت از مشرکین را قرائت میکند، شائبههای مطرحشده توسط شبکه تلویزیونی العربیه مبنیبر عدم حضور او در عربستان را رد میکند.
بازتاب مفقودشدن رکنآبادی در رسانههای لبنان
همچنین، مفقودشدن «غضنفر رکنآبادی»، سفیر سابق ایران در لبنان، بازتاب گستردهای در رسانههای لبنانی داشته است.
روزنامه «السفیر» لبنان، با اشاره به این که هنوز هیچ اطلاع دقیقی از سرنوشت غضنفر رکنآبادی، سفیر سابق ایران در لبنان در دست نیست، نوشت: «ممکن است رکنآبادی یکی از قربانیان حادثه منا باشد، اگرچه برخی رسانههای لبنانی احتمال دادند که رکنآبادی در میان مجروحان در یکی از بیمارستانهای مکه باشد.
این روزنامه لبنانی در ادامه به نقل از یک منبع آگاه از اوضاع حجاج ایرانی در مکه مکرمه مینویسد: «رکنآبادی همچنان در لیست سرشماری حجاج مفقود ایرانی است».
این منبع میافزاید: هنوز شمار زیادی از مجروحان در بیمارستانهای عربستان بستری هستند، به دلیل تعداد بسیار آنها همچنان ثبت نشده و تاکنون شناخته نشده هستند.
برخی پایگاههای اطلاعرسانی لبنان نیز خبری مبنی بر کشتهشدن غضنفر رکنآبادی در حادثه منا را منتشر کردند.
انکار حضور رکنآبادی در عربستان از سوی منابع امنیتی سعودی
خبرگزاری رسمی عربستان(واس) نیز اینچنین تحلیل کرد که در صورت تأیید خبر حضور غضنفر رکن آبادی در مکه، وی ممکن است به شیوه نامعلوم سفر کرده باشد.
با انتشار این خبر از سوی دولت سعودی، گمانهزنیها درباره ربایش این دیپلمات انقلابی جمهوری اسلامی ایران توسط دولت سعودی افزایش یافته است.
این گمانهزنی زمانی جدیتر میشود که ماجرای دو انفجار در مقابل سفارت ایران در لبنان در سالهای اخیر و همزمان با مسئولیت رکنآبادی در کشور لبنان بازخوانی شود.
در انفجارهای صورت گرفته مقابل سفارت ایران در بیروت که خسارات قابل توجهی به دنبال داشت، هدف اصلی این انفجارها ترور رکنآبادی عنوان شده بود، این در حالی است که پس از دستگیری عوامل انفجارهای مقابل سفارت ایران در بیروت، روشن شد عاملان انفجار وابسته به گروه گردانهای «عبد الله عزام» بود که بصورت ویژه از سوی دولت سعودی حمایت مالی و اطلاعاتی شده است.