کد خبر: 3374692
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۸
امیرحمزه مهرابی خبر داد:

تقویت ابعاد پژوهشی جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع/ آمار آثار ارسالی به جشنواره

گروه دانشگاه: رئیس دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی واحد قم با بیان اینکه بخش پژوهش جشنواره قرآن و عترت در دو بخش پژوهش و کتاب برگزار می‌شود، گفت: دبیرخانه دائمی این جشنواره در قم مستقر شده است.

امیرحمزه مهرابی، رئیس دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی واحد قم و دبیر یازدهمین جشنواره قرآن و عترت این دانشگاه در گفت‌‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به برگزاری این دوره از مسابقات، اظهار کرد: هدف اصلی برگزاری این همایش و جشنواره، این است که ما می‌خواهیم علم را با عمل پیوند بزنیم. از اوایل سال، دبیرخانه دائمی جشنواره به قم واگذار شد، هدف ما این است که به بخش فرهنگ از بعد قرآن و عترت ورود پیدا کنیم.

جهت‌دهی محتوای فعالیت‌های دانشجویی در همه زمینه‌ها به سمت قرآن و عترت

وی افزود: ما می‌خواهیم محتوای آثار علمی و عملی دانشجویان قرآن و عترت باشد به جای اینکه محتوایش چیزهای کم‌ارزش یا بی‌ارزش باشد. می‌خواهیم محتوای فعالیت‌های دانشجویی در همه زمینه‌ها به سمت قرآن و عترت جهت داده شود.

استقرار دبیرخانه دائمی در قم

مهرابی گفت: اتفاق جدیدی هم که از این به بعد خواهد افتاد این است که دبیرخانه دائمی در قم مستقر خواهد شد، قبلاً در تهران بود و استان‌ها فقط برگزاری را به عهده داشتند اما از امسال دبیرخانه دائمی آن هم به دانشگاه علمی ـ کاربردی واحد استان قم واگذار شد.

وی با بیان اینکه اختتامیه این جشنواره از 20 تا 23 مهرماه برگزار خواهد شد، شروع این دوره جشنواره را نیز تقریباً از اوایل سال 94 در شش محور عنوان کرد و افزود: در مرحله اختتامیه مسابقات نهایی بخش شفاهی جشنواره را داریم، آن‌هایی که از مرحله استانی عبور کردند و قبول شدند برای مرحله کشوری و نهایی می‌آیند. مرحله نهایی در واقع در همین مرحله اختتامیه مسابقات بخش دانشجویی انجام می‌شود.

ارسال بیش از 15 هزار اثر

دبیر یازدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی اظهار کرد: دانشجویان دانشگاه علمی ـ کاربردی از 31 استان شرکت می‌کنند. حدود بیش از 10 هزار شرکت‌کننده در بخش‌های مختلف از سراسر کشور داشتیم. از این 10 هزار شرکت‌کننده هر کدامشان حداقل یک اثر داشتند، بعضی‌ها هم یک، دو، سه و یا چهار اثر هم داشتند. بیش از 15 هزار اثر واصل شد که دسته‌بندی شد و به داوران سپرده شد. حجم عظیمی از کار در این چهار، پنج ماه انجام شد که ماحصل آن در مهرماه رونمایی می‌‌شود.

وی شش محور این دوره از جشنواره را نام برد و گفت:‌ بخش شفاهی شامل (حفظ، قرائت، ترتیل، تحقیق و اذان)، در بخش کتبی نیز پنج منبع مرتبط با بخش  قرآن و عترت معرفی می‌شوند و به سراسر کشور ارسال شده و فرصتی به آن‌ها داده می‌شود که مطالعه کنند و از اینها آزمون الکترونیکی گرفته می‌شود.

مهرابی با اشاره به دیگر بخش‌ها، عنوان کرد: بخش ادبی شامل داستان، نمایشنامه و رمان و ... است، بخش‌های مختلفی که راجع به قرآن است در این زمینه آثار دانشجویی جمع‌آوری شده است. بخش بعدی بخش هنری است که شامل عکاسی، نقاشی،‌خطاطی، گرافیک، طراحی و ... است. بخش فناوری، بخش بعدی ما است. بخش پژوهش هم در دو بخش است؛ پژوهش و کتاب. امسال یازدهمین دوره این مسابقات است که اجرا و دبیرخانه مرکزی آن به ما واگذار شده است. هر ساله هم برگزار خواهد شد.

وی گفت: از این به بعد صرفاً به برگزاری مسابقات اکتفا نخواهیم کرد. مهم در واقع توسعه فرهنگ قرآنی در طول سال بین دانشجوهاست. در صورتی که قبلاً فقط به شکل خودجوش بین دانشجویان بروز و ظهور پیدا می‌کرده است و در مسابقه‌ای موقع رقابت ارزشیابی می‌شده است. این بُعد را خواهیم داشت اما مهم‌تر این است که سعی می‌کنیم بعد پرورشی و پژوهشی را هم در طول سال داشته باشیم. این اتفاق جدیدی است و برنامه خوبی برای آن در نظر خواهیم گرفت.

رئیس دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی قم، اظهار کرد: جشنواره با پیام مراجع بزرگوار برگزار خواهد شد. ان‌شاءالله از یکی از شخصیت‌های ملی قرآنی تجلیل خواهد شد. استاندار و چند تن از مقامات کشوری حضور خواهند داشت. حدود 150 نفر کسانی که می‌خواهند در رقابت شرکت کنند در بخش شفاهی حضور پیدا می‌کنند و متناسب با توانمندی‌شان به جشنواره ملی قرآنی که وزارت علوم برگزار می‌کند معرفی خواهند شد.

captcha