به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان، ذاکر چوتایف، معاون رئیس کمیسیون امور ادیان قرقیزستان دیروز، هفتم مهرماه، گفت: در حال حاضر دو هزار و 814 مرکز دینی در قرقیزستان وجود دارد که از بین آنها دو هزار و 400 مرکز اسلامی و 380 مرکز مسیحی و سایر مراکز هستند.
وی افزود: بعضی رسانههای گروهی قرقیزستان مسائل دینی را صحیح منعکس نمیکنند و با این کار توجه جوانان را جلب میکنند. سطح آگاهی دینی جوانان بسیار پائین است و اطلاعات کافی از داعش ندارند و زمانی که آنان اخبار این گروه و دیگر گروههای افراطی را میخوانند، خود به خود جذب آنها میشوند.
معاون رئیس کمیسیون امور ادیان قرقیزستان بیان کرد: تعداد خبرنگارانی که درباره موضوعات دینی مطلب مینویسند، محدود است که این امر خود موجب میشود این مسائل گاهی اوقات نادرست منعکس شده و ابزار یا وسیله جلب توجه جوانان به گروههای ممنوعه شود.
وی مسئله سیاسیشدن موضوعات دینی را مورد توجه قرار داد و گفت: ایدئولوژیهای تندرو به دنبال ترویج ارزشهای دینی خود هستند. آنها توجه مردم را معطوف به جریانات افراطی کرده و دیدگاههای منفی در جامعه ایجاد میکنند که این نوع فعالیتها با کمک رسانهها و بهطور مغرضانه یا غیر مغرضانه انجام میشود.
ذاکر چوتایف اظهار کرد: باید به رسانههای گروهی کمک کرد و این کمک میتواند ارائه اطلاعات موثق، افزایش کیفیت کار خود رسانهها، پیشگیری از ایجاد تفکرات عمومی منفی و سرانجام پیشگیری از گسترش افراطگرایی دینی باشد.
یادآور میشود، وزارت کشور قرقیزستان پیشتر اعلام کرده بود که بیش از یک هزار و 500 نفر از شهروندان قرقیزستان افراطگرا شناخته شدهاند. آمار دقیق آنها یکهزار و 787 نفر است که 178 نفر تروریست هستند.عمده آنها ساکنان جنوب قرقیزستان بوده؛ زیرا تعداد متدینان کشور نیز در این منطقه بیشتر است.
متأسفانه 25 درصد افراد اعزام شده در مناطق جنگی زن هستند؛ زیرا اداره کردن آنها بسیار راحت است و زنان میتوانند با کودکان تعامل بهتری داشته و ذهنیت آنها را از همان دوران کودکی تغییر دهند.