حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فعالیتهای فرهنگی و قرآنی که در امامزادگان و بقاع متبرکه کشور انجام میشود، گفت: بعد از فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل امامزادگان و بقاع متبرکه به قطب فرهنگی کشور، در 8 هزار و 51 امامزاده و بقعه متبرکه، سازمان اوقاف و امور خیریه فعالیتهای جدی را شروع کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه چشمانداز تبدیل امامزادگان به قطب فرهنگی بر اساس برنامه 1404 کشور در بخش سختافزاری و نرمافزاری تهیه شد، افزود: در بعد نرمافزاری این ضرورت دیده شد که برنامههای ویژه و مناسبی را برای تبدیل شدن امکان متبرکه به قطب فرهنگی طراحی کنیم. یکی از موضوعات مهم در این حوزه انتخاب و تشکیل مجموعهای از نیروهای انقلابی، ارزشی و متخصص بود که بتوانند در مجموعه امامزادگان و بقاع متبرکه حضور داشته و در کنار مدیریت این مراکز، فعالیتهای فرهنگی و قرآنی را هم انجام دهند.
راهاندازی مراکز قرآنی و فرهنگی در بقاع متبرکه
شرفخانی ادامه داد: بر همین اساس یکی از برنامههایی که در مجموعه چشمانداز دیده شد راهاندازی مراکز قرآنی و فرهنگی در بقاع متبرکه بود. ساختار این مراکز استفاده از ظرفیتهای تخصصی مردمی است. این مجموعه در واقع شورای فرهنگی امامزادگان است که در هر بقعه راهاندازی شده است.
2400 مرکز فرهنگی و قرآنی در امامزادگان کشور
وی خاطرنشان کرد: اعضای این شورا متشکل از افراد متخصص در امر فرهنگی و قرآنی هستند که در زمینه تبلیغات و روابطعمومی نیز تخصص و فعالیت دارند. بر همین اساس از چند سال اخیر تا کنون 2400 مرکز فرهنگی و قرآنی با توجه به سیاستهای ابلاغی سازمان اوقاف و امور خیریه، در امامزادگان کشور راهاندازی شده است.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه با اشاره به سیاستهای ابلاغی سازمان اوقاف در موضوع مراکز فرهنگی و قرآنی گفت: با توجه به این سیاستها، راهکارها و راهبردهایی طراحی شد تا مجمع مراکز فرهنگی و قرآنی ضمن مدیریت امامزادگان راهکارها و راهبردهای خود را ارائه دهند، البته سیاستگذاری برعهده سازمان اوقاف است و اجرا بعهده این مجموعه خواهد بود.
راهاندازی کتابخانههای فیزیکی و دیجیتالی
شرفخانی با بیان اینکه برنامههای متنوعی در مجموعه مراکز فرهنگی و قرآنی پیشبینی شده و در حال انجام است، افزود: در این مراکز بحث راهاندازی کتابخانههای فیزیکی و دیجیتالی را در کنار مباحث آموزشی شامل آموزش قرآن، مباحث اعتقادی و برگزاری طرحهایی که در طول سال است، توسط این مجموعه مدیریت و اجرا میشود.
جذب یک میلیون 250و هزار نفر در طرح حفظ قرآن
وی با اشاره به طرح تربیت 10میلیون حافظ قرآن درکشور هم، گفت: مهمترین برنامهای که تاکنون در این مراکز انجام شده است طرح ملی حفظ قرآن است. در این طرح تاکنون یک میلیون 250 هزار نفر ثبتنام کرده و جذب شدهاند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور بیان کرد: در ادامه طرح تربیت 10 میلیون حافظ قرآن برخی کلاسها با موضوع حفظ قرآن در حال برگزاری است. در کنار این برنامهها بخش ترتیلخوانی، جز خوانی، جلسات تفسیر قرآن و در کل اجرای برنامههای مناسبتی و هرچیزی که مرتبط با برنامههای فرهنگی و قرآنی باشد در این مراکز پیگیری و دنبال میشود.
شرفخانی در پایان افزود: از سال 91 تاکنون با هدف شخصیتشناسی امامزادگان و نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی، کار پژوهشی در این زمینه شروع وبرای برگزاری کنگرههای امامزادگان درنقاط مختلف کشور برنامهریزی شده است.