محمدتقی اسدی از کاتبان ممتاز مرکز دارالکتابه که در کتابت مصحف اهدایی جمهوری اسلامی ایران به آستان مقدس حرم حضرت ابوالفضل(ع) مشارکت داشته در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: در سالهای اخیر با پیشرفت نسخنویسی فارسی روبه رو شدهایم و میتوان امیدوار بود که در آینده نزدیک قرآنهای نفیس با نسخ فارسی جایگزین مصحفهای با خط نسخ عربی شوند.
وی که این افتخار را پیدا کرده که در طرح کتابت و اهدای مصحف به حرم حضرت ابوالفضل(ع) شرکت کند، گفت: هر هنرمند متعهدی افتخار میکند که اثرش در بقاع متبرکه ثبت شود. مفاهیم دینی وقتی با هنر خوشنویسی اتصال پیدا کنند هنر متعالی میشود.
اسدی با بیان اینکه ابتدا، انتها و سرسورههای مصحف اهدایی را کتابت کرده است، افزود: دو سال پیش کتابت جمعی قرآن کریم مطرح شد و صفحاتی را انتخاب کردند و تحویل کاتبان دادند. یک دست بودن کار و نزدیکی اندازه قلمها مورد تاکید بود. کیفیت کار بررسی شد و صفحاتی نیز چندین بار نوشته شدند. مدتی هم کار تذهیب به طول انجامید تا اینکه اثری نفیس که صحافی آن با جلد چرمی و حروف برجسته که بسیار زیبا بود خلق شد.
این کاتب ادامه داد: 25 شهریور در مراسمی با حضور تمام خادمان و مسئولان تولیت حرم حضرت ابوالفضل(ع) این مصحف به آستان عتبه عباسیه اهدا شد.
وی همچنین درباره شروع به فعالیتش در این عرصه گفت: سال 69 به عرصه خوشنویسی وارد شدم و ازسال 72 توانستم از محضر استاد محمد حسینی موحد استفاده کنم. سال 76 درجه ممتاز را دریافت کردم و از آن سال به بعد مدرس خوشنویسی هستم و به خطهای نسخ فارسی و عربی و ثلث کتابت میکنم.
اسدی افزود: متاسفانه خط نسخ و ثلث مورد بیمهری انجمن خوشنویسان واقع شده و بیشتر توجهها معطوف به خطوط نستعلیق و شکسته است. باید توجه داشت که با اینکه نیکوست به خطوط فارسی پرداخته شود، ولی نباید از خطوط عربی نیز غافل بود چون ما پیش از ایرانی بودن مسلمان هستیم و بسیاری از متون دینی و علمی ما عربی است.
این کاتب یادآور شد: خوشبختانه دارالکتابه نگاهی جامع به خطوط دارد و در پی ایجاد انسجام میان کاتبان مختلف است. اکنون 98 درصد نسخ و ثلثنویسان با دارالکتابه مرتبط هستند و در راستای آموزش کاتبان و تولید مرقعات و قطعات نسخ و ثلث فعالیتهای خوبی را انجام میدهد.
وی گفت: باید با توجه به پیشینه خوب کتابت نسخ فارسی در ایران، این هنر را با آنچه امروز مورد پسند است تلفیق کنیم و در کتابت و چاپ قرآنهای نفیس از کشورهای عربی بینیاز شویم.