به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام حسین روحانینژاد معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی، در آستانه آغاز ماه محرم، طی نشستی خبری به تشریح برنامهها و دستورالعملهای ویژه ماه محرم پرداخت و اظهار کرد: ستاد ساماندهی شئون مذهبی زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی در 250 شهرستان کشور فعال است.
شعار محرم: «همدلی با حسین(ع)، همزبانی با زینب(س)»
وی با اعلام انتشار بیانیه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی خواستار توجه هیئتهای مذهبی به این بیانیه و نکات مطرح شده در آن شد و گفت: شعار ماه محرم امسال برگرفته از شعار سال مقام معظم رهبری نامگذاری شده است.
حجتالاسلام روحانینژاد از برگزاری بیش از هزار همایش نیم روزه در سراسر کشور برای مداحان و هیئتهای مذهبی خبر داد و گفت: هزینه این همایشها توسط خود هیئتهای مذهبی تأمین شده است.
انتشار منشور اخلاقی حسینیهها و هیئتهای مذهبی
وی از انتشار منشور اخلاقی حسینیهها و هیئتهای مذهبی نیز خبر داد و گفت: این منشور به هیئتها ابلاغ شده و رئسای هیئتها آن را مضاء و به اجرای آن متعهد میشوند.
فعالیت 91 هزار هیئت مذهبی دارای مجوز در ماه محرم
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی از فعالیت 91 هزار هیئت مذهبی دارای مجوز در ماه محرم سخن گفت و عنوان کرد: هیئتهای مذهبی با محوریت مساجد و حسینیهها فعال خواهند شد و برنامههای قرآنی و اقامه نماز جماعت جزو برنامههای اصلی هیئتهای عزاداری است.
هر کجا به مبلغ و مبلغه نیاز است با سازمان تبلیغات اسلامی تماس گرفته شود
وی با تأکید بر اینکه نماز ظهر عاشورا نیز با شکوه هرچهتمامتر برگزار میشود، اعلام کرد: توصیه میکنیم هر کجا به مبلغ و مبلغه نیاز است با سازمان تبلیغات اسلامی تماس گرفته شود. در سال جاری 50 هزار نفر مبلغ و مبلغه ساماندهی شدهاند تا مباحث دینی را طی ماه محرم در سراسر کشور ارائه کنند.
حجتالاسلام روحانینژاد تحلیل گفتمان امام راحل و مقام معظم رهبری، سبک زندگی اسلامی، شعار سال، عفاف و حجاب، توافق هستهای، اقتصاد مقاومتی، فرمایشات مقام معظم رهبری بعد از توافق با 1+5، حوزه نفوذ دشمن و ... را از اولویتهای تبلیغی در ماه محرم سال جاری عنوان کرد.
باید هیئتهای خانگی توسعه پیدا کنند
وی با تأکید بر اینکه باید هیئتهای خانگی توسعه پیدا کنند، گفت: باید برای برپایی مراسم عزاداری در آپارتمانها و برجهای مسکونی تدبیری اندیشیده شود و اگر این برجهای مسکونی به مبلغ یا مداح نیاز دارند میتوانند با سازمان تبلیغات اسلامی تماس بگیرند.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی افزود: باید مراسم عزاداری دارای محتوا باشد و در صورت نفوذ خرافات و موهومات مسئولان هیئتها باید مراقبت کرده مانع بروز چنین مسائلی شوند. قمهزنی نیز طبق فتاوای مراجع عظام تقلید حرام است و اگر به صورت موردی چنین اقدامی صورت میگیرد باید این افراد مورد نصیحت قرار گیرند. حمل تمثالها نیز در کشور بسیار نادر است اما در صورت مشاهده باید جمعآوری شود.
فقط یک برنامه متمرکز در طول دهه برگزار شود
وی ادامه داد: توقع داریم حضور بانوان، آقایان و به ویژه جوانان در حواشی هیئتها متناسب با عزاداری امام حسین(ع) باشد و اگر علاقهای به برپایی متمرکز مراسم در یک شهر وجود دارد، این مراسم فقط در یک روز از دهه محرم صورت گیرد چرا که نباید سایر مراسم از بین رفته و فقط یک مراسم کلی در یک شهر برگزار شود.
هشدار نسبت به نفوذ تفکر تشیع لندنی
حجتالاسلام روحانینژاد ضمن هشدار نسبت به نفوذ تفکر تشیع لندنی، عنوان کرد: باید مراقب بود این تفکرات به هیئتهای مذهبی نفوذ نکند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه حمایتهای مادی سازمان تبلیغات اسلامی از هیئتهای مذهبی در حد برگزاری کارگاه و دورههای آموزشی است، گفت: هزینههای هیئتها مانند همیشه از سوی مردم تأمین میشود.
روحانینژاد با اشاره به اینکه در سال گذشته ناظران سازمان تبلیغات از فعالیت 21 هزار هیئت مذهبی بازدید و گزارش تهیه کردهاند، گفت: در سال جاری این آمار بیشتر خواهد شد و نتایج تحلیلها و مشاهدات صورت گرفته به نهادهای مختلف کشور ارائه میشود.
وی در خاتمه در خصوص استفاده از ابزارآلات موسیقی در هیئتها، گفت: ابزار آلات موسیقی غیرمتعارف مانند ارگ، ساکسسفون، پیانو و ... ممنوع است اما طبل و سنج برای هماهنگ کردن عزاداران متعارف است.