به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله محمد محمدی ریشهری، تولیت آستان محمد عبدالعظیم(ع) در همایش آئین تجلیل از دوازده حافظ کل قرآن کریم که امروز دوشنبه، 27 مهرماه در تالار شیخ صدوق با حضور جمعی از مسئولان، قاریان و حافظان قرآن برگزار شد، اظهار کرد: بیتردید زنده بودن قرآن به برکت خون شهدا است. همان طور که تدوام نظام اسلامی در گروه خون پاک عزیزانی است که برای پیروزی انقلاب اهدا شد.
وی ادامه داد: قرآن کریم یک حقیقت زنده است که این حقیقت زنده و جاوید در طول زمان ماندگارترین است و میتوان گفت انس، ارتباط و آشنایی با این حقیقت زنده یکی از بزرگترین نعمتهای الهی و عنایت حضرت حق به افرادی است که با این حقیقت زنده، مأنوس هستند.
تولیت آستان مقدس عبدالعظیم(ع) افزود: کاری که عزیزان ما در دارالقرآن این آستان انجام دادهاند در حقیقت زمینهسازی با انس با قرآن و ارتباط با این حقیقت زنده است که جای تشکر از همه دستاندرکاران و الخصوص برادر عباس سلیمی دارد که نقش اساسی را در این زمینه ایفا میکند.
آیتالله محمدی ریشهری با اشاره به اینکه عزیزان قرآنی باید مورد توجه قرار دهند که این محفل به پاس تکریم آنها برگزار شده است، عنوان کرد: انس با قرآن دو مرحله دارد مرحله اول ارتباط با لفظ آن است یعنی انس با الفاظ قرآن که حافظین در مرحله اول و بالاترین مراتب انس با الفاظ آن آشنا و حافظ قرآن شدند.
وی با اشاره به دیداری که در سال 83 با آیتالله بهجت داشت، افزود: حدود یازده سال پیش خدمت آیتالله بهجت رسیدیم که آن سال شعار فرهنگی برای تبلیغ در حج درنظر گرفته شده بود. ایشان به بنده گفتند که تلاش کنید که برای حفظ قرآن وقت و زمان کافی بگذارید و برنامهریزی کنید که روزی 5 آیه حفظ کنید که در این راستا شیطان به انسان میگوید که این کار امکان ندارد که باید گفت با اراده و تسلیم جدی این امر مهم امکانپذیر است.
آیتالله محمدی ریشهری با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) که فرمودند: «کسی که قرآن را میخواند(حافظ قرآن است) میان دو پهلوی خود نبوت را جایی داده است»، اظهار کرد: یعنی وقتی قرآن در سینه انسان باشد نبوت پیامبر(ص) حاصل میشود و تنها تفات این دسته افراد با پیامبر(ص) وحی شدن قرآن به قلب پیامبر(ص) است.
تولیت آستان مقدس عبدالعظیم(ع) با اشاره به یکی از رهنمودهای آیتالله بهجت درباره حفظ قرآن خاطرنشان کرد: روزی یک جز قرآن کریم را حتماً در برنامه داشته باشید و یک جز قرآن را یکباره و یک دفعه نخوانید بلکه در اوقات مختلف آن را درنظر داشته باشید. طوری نشود که کودک، جوان، آقا و خانم بر خود فشار وارد کند تا حفظ قرآن را نگه دارد که این جایز نیست.
آیتالله محمدی ریشهری در ادامه به مرحله دوم انس با قرآن کریم اشاره کرد و گفت: انس با قرآن در حقیقت انس با واقعیت زنده بودن قرآن است همانطور که رسول اکرم(ص) فرمودند: «قرآن زنده است».
وی ادامه داد: قاری قرآن باید از مرحله لفظ عبور کند و قرآن زنده را جاویدان نگه دارد و چیزی که در این راستا مهم است اثرگذاری قرآن کریم در اخلاق، زندگی، شخصیت و غیره قاری و حافظ است که این مهمترین چیزی است که باید به آن توجه کرد.
تولیت آستان مقدس عبدالعظیم(ع) در پایان با اشاره به حدیثی از رسول اکرم(ص) خاطرنشان کرد: آنهایی که در نماز با همه وجود با خدا حرف میزنند(حاملان قرآن) باید خشوع بیشتری در مقایسه با دیگران در نمازشان داشته باشند، که در این راستا باید گفت کسی که حامل قرآن است، سزاوار خشوع است.