به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آغاز ماه محرم و انجام مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) همراه با سیاه پوش کردن مناطق و محلات مختلف و کوی و برزنها و شور و اشتیاق اقشار مختلف بانوان و آقایان است اما متأسفانه برخی از مراسم سوگواری همراه با افراطهاییست که شأنیت و حرمت قیام ایشان را در دید دیگران بد جلوه میدهد به گونهای که برخی از حرکتهای ناشایسته و انجام برخی از بدعتها چون قمهزنی، حرکت بانوان به دنبال دستههای عزاداری و ... موجب میشود که حرمت این ماه از بین برود و به جای تأمل درباره این واقعه عظیم به حواشی این گونه جریانات پرداخته شود.
پس چه بهتر است در این مراسم سعی کنیم به تمامه آداب یک عزادار واقعی برای سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را رعایت کنیم به تبیین واقعه عاشورا برای خود بپردازیم.
براین اساس، خبرگزاری ایکنا به منظور پرهیز از برخی از تحریفات در مجلس عزاداری حضرت امام حسین(ع) طرح «نذر و اهدای خون» را با همکاری سازمان انتقال خون انجام میهد که به دلیل تشویق مردم به این امر مهم و مؤثر از جامعه قرآنی دعوت به عمل آورده است که امروز، 28 مهرماه برای این حرکت خیر گام بردارند.
پرهیز از انجام کارهای وهمآمیز در عزاداری سیدالشهدا(ع)
لذا در این خصوص بهروز یاریگل، داور و مدرس قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه طرح «نذر و اهدای خون»، طرح شایستهایست، گفت: انجام این طرحها برای مقابله با برخی از کارها و بدعتهایی که جایگزین سنتهای صحیح عزاداری شده است که موجب ترس و وهم از اسلام میشود، پسندیده است.
وی ادامه داد: متأسفانه هنوز در برخی از مراسم عزاداری این اعمال انجام میشود و برخی از مداحها و عزاداران این کارهای وهمآمیز را انجام میدهند و هنوز هم من شاهدش هستیم. البته در این مجالس شرکت نمیکنم و اگر ببینم تذکر میدهم.
این مدرس قرآن با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درخصوص برخورد جدی مسئولان با این انحرافات، بیان کرد: جایگزین کردن طرحهایی چون اهدای خون به جای این بدعتها از اقدامات شایسته است.
طرح اهدای خون راهی مناسب برای مقابله با انحرافات موجود در مراسم سوگواری
در ادامه محمدرضا ابوالقاسمی، قاری و مدرس قرآن بیان میکند: مسئله اهدای خون کار شایستهایست که ایکنا این کار را با دعوت از جامعه قرآنی و برای انتشار در بین سایر اقشار جامعه و مقابله با انحرافات موجود در مراسم سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) انجام میدهد.
وی ادامه داد: یکی از بدعتهای اشتباهی که در کشور رایج شده است راهافتادن بانوان به دنبال دستههای عزاداری آقایان در سطح محلات است که به جد میگویم بسیاری از اینها بخاطر امام حسین(ع) نمیروند و شاید تعداد نادری از بانوان به منظور امام حسین(ع) دنبال این دستههای عزاداری باشند.
ابوالقاسمی با اشاره به آرایشها و پوششهای نامناسب بانوان در همراهی دستههای عزاداری، تصریح کرد: این امر جز وسیله گناه، چیز دیگری نیست و ثوابی در آن نیست. قطعاً امام حسین(ع) با این مسائل مخالف است و یکی از دلایل قیام و شهات ایشان برای احیای دین جدش و امر به معروف و نهی از منکر بوده است.
این مدرس قرآن عنوان کرد: نباید در برپایی مراسم سوگواری امام حسین(ع) با رواج بدعتها افراط و تفریط کنیم که متأسفانه این امر در زندگی ما رایج است.
سعید زکیلو، مدرس قرآن با اشاره به اجرای طرح «اهدای خون» به جای سنت نادرست موجود در هیئتها، بیان کرد: این طرح هم در راستای هدایت حرکتهای پرشور مردمی است.
وی اضافه کرد: این کار، کار قشنگی است. هر حرکتی که میخواهیم نهادینه و هنجارسازی کنیم باید طرح خوب داشته باشیم و از این طریق میتوانیم ناهنجاریها را به هنجارها تبدیل کنیم.