امیر ابراهیم گلفام، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس در ابعاد مختلف روحی و نظامی از آموزههای عاشورایی امام حسین(ع) و یاران ایشان بهره بردند، عنوان کرد: فرهنگ عاشورا دارای ارزشهای متعالی است که برای کل بشریت به کار میآید.
امیر گلفام ادامه داد: حرکت امام حسین(ع) از مکه و مدینه به سمت کربلا در مسیر الیالله بود. اگر در مدینه میماندند باید ظلم را میپذیرفتند که پذیرش ستم با رهبر جامعه اسلامی بودن مغایرت داشت. بنابراین امام حسین(ع) به سمت کربلا حرکت کردند و در حادثه عاشورا تمام یارانشان را از دست دادند و خاندانشان به اسارت رفتند. امام حسین(ع) با علم به اینکه درگیر جنگی نابرابر میشوند و یارانشان شهید و خاندانشان اسیر خواهند شد به کربلا رفتند تا حقانیت اسلام و اهل بیت(ع) را اثبات کنند.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش گفت: رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس پس از 1400 سال از فرهنگ عاشورا الگو گرفتند و در 2700 روز بارها صحنه عاشورا را زنده کردند.
الگوپذیری 80 هزار شهید از امام حسین(ع)
امیر گلفام با بیان اینکه 80 هزار شهید دفاع مقدس ما از امام حسین(ع) و یارانشان درس شهادتطلبی و ایثار آموختند، افزود: در دوران دفاع مقدس رزمندگان در جنگی نابرابر به اوج شکوفایی ایمان رسیدند و ارزشهایی چون ایثار و خودباوری در آنها به بلوغ رسید و حتی در آموزههای نظامی نیز از عاشورا درس گرفتند.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ما از نهضت عاشورا گرفته شده، گفت: دفاع مقدس ما نیز از عاشورا الگوپذیری کرده است.
وی تاکید کرد: در حادثه عاشورا به ظاهر یاران و خانواده امام حسین(ع) شهید شدند، ولی در حقیقت شهادت آنها خون حیات را به کالبد اسلام جاری کرد. در دفاع مقدس نیز با وجود به شهادت رسیدن خیل عظیمی از اقشار مختلف سرانجام پیروز میدان شدیم و پایههای نظام جمهوری اسلامی محکم شد.
افزایش توان نظامی رزمندگان با سربندهای یا حسین(ع)
امیر گلفام همچنین گفت: استفاده از نامهای متبرک امام حسین(ع)، حضرت زینب(س) و حضرت ابالفضل(ع) به عنوان رمز و نام عملیاتهای دفاع مقدس در افزایش توان روانی و جسمی رزمندگان موثر بود.
وی افزود: استفاده از سربندهای یا حسین(ع) و یا عباس(ع) نیز در تصاعد روحیه و حتی افزایش توان جسمی رزمندگان تاثیری انکارناپذیر داشت.