مهدی علی اکبرزاده، مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با تاکید بر اینکه محرم و وقایع عاشورا فرصت بسیار خوبی برای تفکر در ضمینه فلسفه قیام امام حسین(ع) است گفت: مربیان پرورشی ما در سطح کشور این مناسبت را بهترین فرصت میدانند که در زمینههای مختلف پرورشی با دانشآموزان کار کنند.
وی در ادامه با اشاره به لزوم تشریح درسها و زیباییها عاشورا به دانشآموزان، افزود: ایام سوگواری سالار شهیدان یکی از بهترین فضاهای پرورشی محسوب میشود که دانشآموزان ما ضمن مشارکت در برنامههای خاص این زمان، فعالیت مشارکتی و فعالیتهایی که متناسب با این ایام است را خواهند داشت.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزشوپرورش تصریح کرد: قطعا قیام امام حسین(ع)، میتواند فضای پرورشی و نکات تربیتی مهمی را برای دانشآموزان از طریق مدیریت صحیح مربیان داشته باشد. لذا امسال هم مانند سالهای گذشته استفاده از صبحگاه مدارس، بیان دیدگاه صاحبنظران در این زمینه، برگزاری مراسم عزاداری و همینطور فضاسازی مداراس را در دستورالعمل و فعالیتهای کاری پیشبینی کردهایم.
استفاده از دیدگاههای مختلف صاحبنظران در مورد قیام عاشورا
علی اکبرزاده با اشاره به اینکه دانشآموزان امروز، نکات جدیدتری میخواهند و لازم است برای آنها از تحریفات عاشورای حسینی و مطالب جدید متناسب با فرهنگ روز گفته شود، ادامه داد: در مدارس ما این برنامهها تدارک دیده شده که قبل و بعد از عاشورا مربیان ما آماده کردهاند. استفاده از دیدگاههای مختلف صاحبنظران در مورد قیام عاشورا و درسهای آن یکی از نیازهای اساسی است که از طریق برنامه و همایشهای مختلفی که در مدارس برگزار خواهد شد مطرح میشود.
تاکید فعالیتهای عاشورایی در مدارس ابتدایی
وی با تاکید بر اینکه توجه فعالیتهای ما در حوزه فرهنگ غنی عاشورا بیشتر در مدارس ابتدایی است، گفت: هر مقدار پایههای دینی دانشآموزان ما قویتر شود قطعا در مدارج بالاتر قوت و توانمندی بیشتری را در آنها احساس خواهیم کرد. لذا باید بیش از گذشته به این موارد در پایههای ابتدایی و حتی در پیشدبستانی اهمیت دهیم.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزشوپرورش خاطرنشان کرد: در سامانه آموزش و پرورش و در بخش اداره کل فرهنگی توصیههای لازم نیز بارگذاری و نکاتی که مربیان باید انجام دهند تذکر و یادآوری شده است. امیدواریم امسال هم مانند سالهای گذشته این مراسمات بگونهای باشد که همه ما تفاوتی را در روحیهمان نسبت به گذشته داشته باشیم.
تکرار صرفا کافی نیست
علیاکبرزاده با تاکید بر اینکه در بحث فرهنگ عاشورایی و تبیین آن به دانشآموزان تکرار صرفا کافی نیست، تصریح کرد: باید، در فرایند این تکرار ما آموزههای جدیدی را از فلسفه قیام امام حسین(ع)، برای مخاطبنیمان داشته باشیم.
تناسب برنامهها و مراسمات با فرهنگ مناطق
وی در ادامه از تناسب برنامهها و مراسمات هر مدرسه با فرهنگ شهر و روستای آن خبر داد و گفت: برنامههای عزاداری در هر شهر و در هر مدرسه توسط مدیران و مربیان همان محلها طراحی میشود تا مراسم به سبک و سیاق بومی آن شهرها برگزار شود لذا آموزش و پرورش تنها توضیحات لازم را یادآوری میکند و دخالتی در نحوه برگزاری این مراسم نخواهد داشت.
برگزاری مراسمات محرم دستورالعمل اداری نمیخواهد
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزشوپرورش بیان کرد: ماه محرم و برگزاری مراسمات مربوط به آن دستورالعمل اداری نمیخواهد، چراکه یک فرایند خودجوش است و هرچقدر هم خودجوش بماند اثرگذاری بیشتری خواهد داشت، بنابراین ضمن اینکه ما تاکیدها و توصیههای ضروری را انجام میدهیم، مربیان ما هم با کمک دانشآموزان نسبت به فضاسازی، برگزاری مراسم، نوحهخوانی، سینهزنی و فعالیتهای مختلف در داخل مدارس میپردازند.