به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، نشست خبری محمدباقر نوبخت، سخنگو دولت صبح امروز، سهشنبه 28 مهرماه، برگزار شد.
نوبخت در ابتدای سخنانش با اشاره به اینکه اجرای برجام و اعلام رفع تحریمها در چهارچوب توافقات صورت گرفته، انجام شده است، گفت: اقداماتی که از سوی رئیس جمهور آمریکا و اتحادیه اروپا انجام شده، نشان داد که هر چند در این فضای بیاعتمادی باید احتیاط کافی و دقت و مراقبت از سوی مسئولان در امر اجرای برجام صورت بگیرد ولی میتوان امیدوار بود که این توافق به نحو کاملی تا به انتها به فرجام مطلوب برسد.
محمدباقر نوبخت در ادامه گفت: از این رو دولت موظف است برای شرایط پساتحریم برنامهریزی مناسب داشته باشد. با توجه به اینکه برنامه ششم که از ابتدای سال 95 در کشور اجرایی می شود ملهم از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و در چهارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی در سازمان مدیریت و برنامهریزی در حال تهیه است، لایحه دائمی شدن احکام برنامه توسعه برای برنامه ششم طی دوره 95-99 در دولت تهیه شده و در اولین جلسه مجلس شورای اسلامی که احتمالا یکشنبه آینده باشد با قید یک فوریت تقدیم می شود.
وی افزود: همچنین بودجه سال 95 در مهلت قانونی با روش بودجهریزی بر مبنای عملکرد در حال تهیه و تنظیم است که آن نیز در مهلت قانونی به مجلس ارائه می شود. برای ماههای باقیمانده تا پایان سال نیز دولت بسته سیاستی متناسبی را برای سرعت بخشی به خروج از رکود و افزایش رشد اقتصادی همراه با مهار تورم اجرا میکند. در جلسهای که با حضور همکاران اقتصادی دولت آقایان دکتر سیف و طیبنیا با اصحاب رسانه برگزار شد، چگونگی اجرا، اهداف و روش این بسته حمایتی و مبانی نظری توضیح داده شد.
سخنگوی دولت با اظهار تأسف از حمله مسلحانه به عزاداران در دزفول گفت: به حسب اعلام مسئولان قضایی، نیروهای اطلاعاتی و امنیتی با فراست و دقت جانیان را دستگیر کردند و جزئیات آن بزودی بیان می شود. اینکه برخی از گروه های تکفیری و تروریستی ایران را تهدید کنند، چیز جدیدی نیست. گروههایی که برای فعالیتهای تروریستی وارد کشور شده اند، به جا و به وقت دستگیر شدهاند. همچنان مرزهای ما با نظارت و دقت کنترل میشود و سیستم اطلاعاتی و امنیتی کشور وظایف خود را برای امنیت بخشیدن به مردم، به خوبی انجام می دهند.
سخنگوی دولت درباره این سئوال که فعالیت روسیه در سوریه برای مقابله با تروریستهای داعش با ایران همپوشانی یا همافزایی دارد گفت: بیان کردیم که در حد مستشاری کمک می کنیم. در آینده نزدیک اخبار امیدبخشی برای مقابله با تروریسم در منطقه و نقش موثر ایران خواهید شنید.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه دولت حقوق مفقودین، جانبازان و بازماندگان فاجعه منا را تعقیب میکند، گفت: از طریق سازمان حج تا شناسایی آخرین مفقود کار خود را ادامه می دهیم. برای انتقال اجساد پاک جانباختگان نیز فعالیت شد. از همه ابزارهای دیپلماسی و ظرفیتهای قانونی برای جلوگیری از تضییع حقوق کسانی که رنج و آسیب دیدند، استفاده میکنیم. در کنار این، قوه قضاییه نیز کانالی را برای پیگیری شکایات افراد مرتبط با این حادثه تعریف کردند که در حال انجام است. همه این کارها مربوط به جبران اتفاقات امسال است. سالهای آینده نیز برای زیارت خانه خدا، زائر اعزام می کنیم و حجاج باید امنیت داشته باشند. در آینده با در نظر گرفتن ضعف میزبان، برنامهریزی میکنیم و امیدواریم آنچه می توانیم، نهایت پیگیری ها را در جهت جبران خسارات، پیشگیری از رخدادهای آینده و عقوبت مقصرین به تأسی از نظر مقام معظم رهبری تلاش خواهیم کرد. ضمن همدردی با همه کسانی که در این حادثه آسیب دیدند از هیچ کاری دریغ نمی کنیم.
نوبخت درباره شکایت معاون اول رئیس جمهور از برخی رسانه ها گفت: درباره شکایتهای دولت قبل از اصحاب رسانه، یک بار جمعبندی کردیم تا معاونت حقوقی ما جهت انصراف از پیگیری این شکایات اقدام کند. تصور میکنم این کار انجام شده است. استفاده از برخی کلمات در رسانهها باعث شکایاتی شده بود. حضرت امام فرمودند ما نباید طوری خود را آماده کنیم که هیچ کس حق تخطئه ما را نداشته باشد. می توانند به ما ایراد بگیرند ولی تهمت و افترا حق ندارند بزنند. نسبت به آقای دکتر جهانگیری مطالبی نوشته شد که قابل تعقیب است و برای رسانه ای که این را نوشت، فرصتی است که اسنادش را به دادگاه بدهد. قوه قضاییه با دقت و عدالت رسیدگی می کند و برایشان فرق نمیکند چه کسانی مقابلشان باشد. چه بسا خیلی از صاحبان قدرت با برخورد قانونی قوه قضاییه مواجه شدند.
نوبخت در پاسخ به سؤالی درباره اینکه اعلام دارایی های مسئولان چگونه است، گفت: باید همه دارایی مسئولان مشخص و به دستگاه قضایی اعلام شود و همه باید تحت مراقبت باشند. ولی اینکه در رسانهها عنوان شود مسئولان چند کفش یا خانه دارند، این درست نیست. بنده نیز مانند همه مسئولان، هر چه مربوط به خود، همسر، فرزندان و خانوادهام بود، اعلام کردم و انتظار است که موقع خارج شدن از خدمت، داراییهای ما نیز بررسی شود تا به غیر حق زیاد نشده باشد.
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که تسریع در اجرای برجام باعث آسیب به زیرساختها نمیشود؟ گفت: به گونهای عمل می کنیم که قطعات آسیب نبیند، قطعه به قطعه تجهیزات هستهای، شمارهگذاری میشود و پس از انبار مناسب در شرایط خاص، مونتاژ می شود.
سخنگوی دولت درباره برگزاری انتخابات الکترونیک در کشور گفت: علاقمندیم زیرساختها به گونهای فراهم شود که از این سبک انتخابات در جمع آوری آرای مردم استفاده کنیم ولی فعلا برای مراکز برخی استانها که وزارت کشور اعلام می کند این مدل گرفتن آرا انجام میشود. تایید صلاحیت نامزدهای مجلس نیز از وظایف شورای نگهبان است. البته وزارت کشور وظایفی نیز درباره این مسایل دارد که اجازه نمی دهیم حق مردم ضایع شود و به هر دلیلی برای مردم و نامزدها تضییع حقی صورت گیرد.
وی همچنین درباره تلاش دولت برای افزایش تأیید صلاحیتهای نامزدهای انتخاباتی گفت: دولت تدبیر و امید خواهان استیفای حقوق مردم است و با اطمینان می گویم درباره تایید صلاحیتها در وزارت کشور از طریق هیئتهای اجرایی، نهایت دقت را خواهیم کرد چون معتقدیم نباید تضییع حقی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه استقبال مردم از رئیس جمهور در مازندران پرشور بود گفت: وقتی آقای رئیس جمهور وارد اجتماع مردم می شود، به عنوان صحنه به یادماندنی ثبت میشود. گاهی به شدت تحت تاثیر عواطف مردم قرار میگیریم که میگوییم این از فضل خداوند است که به دولتمردان ایران چنین مردم با محبتی عنایت کردند. همه عکسها و تصاویری که از سفر آقای رئیس جمهور بود را باید دید، مثلا عکسی مربوط به ساعت ۷.۵ یا ۸ بود، طبیعی است استادیوم دفعتا پر نشود. این که عکسی در ساعات ابتدایی روز در برخی رسانه ها منتشر شود خیلی سخیف است که برخی مخالفان دولت به چنین روشهایی متوسل میشوند. آن چیزی که در فکر و دل مردم می گذرد را در انتخابات دیدید. یک نظرسنجی هم اخیرا صورت گرفت. ما لحظه به لحظه باخبریم چه می گذرد. اگر این مسایل باعث ارامش گروهی می شود، ما نیز خوشحالیم. ولی استقبال مردم از رئیس جمهور در مازندران بسیار پرشور بود. دولت بخشی از نظام است. اگر مردم به دولت علاقه نشان دهند، ما این را عشق و علاقه مردم به نظام میدانیم. دوستانی که منافع ملی و نظام برایشان مهم است به این مسئله نیز توجه می کنند.