به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، کتاب «پیوند قرآن و طبیعت» نوشته حمید محمدقاسمی است که برای نخستین بار در سال جاری از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی چاپ و روانه بازار نشر شده.
این اثر در 2 فصل با عناوین «سیمای قرآن و طبیعت» و «پیوند قرآن و طبیعت» تنظیم شده، هر چند نگارنده این اثر، خود معترف است که در تبیین پیوندهای «قرآن» با «طبیعت» نتوانسته است به همه ابعاد و زوایای این موضوع مهم و گسترده اشاره کند و نکات بسیاری از دید وی مغفول مانده یا در تبیین آن به درستی از عهده برنیامده است، اما این اثر چراغ کمفروغی است فراروی دیگر محققان و دانشپژوهان تا با بررسی ابعاد بیشتر این موضوع، به روشن شدن زوایای دیگری از آن کمک کند.
در کتاب تکوین، از فعل خدا سخن به میان آمده است و در کتاب تدوین، از سخن خدا. «قرآن» کلام خداست و «طبیعت» فعل خدا و این کلام و فعل هر دو از یک مبدأ سرچشمه گرفتهاند و یک هدف را دنبال میکنند.
از منظر اسلام «قرآن» و «طبیعت» دو تجلی از ناحیه یک خالق هستند که در کنار هم یک تصویر واحد به شمار میروند. متفکران و اندیشمندان اسلامی چون خدا را نازلکننده کتاب تشریع(قرآن) و ایجادکننده کتاب تکوین(طبیعت) میدانند؛ از این رو مغایرتی بین کتاب تشریع و تکوین نمیبینند و این دو را مفسر و مبین یکدیگر میدانند که از هم رمزگشایی میکنند و به هم معنا میبخشند. طبیعت قرآن را به صورت عملی مینمایاند و قرآن طبیعت را به صورت وحیانی تعریف و تبیین میکند.
از جمله موضوعاتی که در فصل دوم مورد توجه قرار گرفته میتوان به «تجلی خدا در طبیعت و قرآن»، «سودمندی و ارزشمندی طبیعت و قرآن»، «جلوههای زیبا و متنوع طبیعت و قرآن»، «درسآموزی طبیعت و قرآن»، «پاداش احیای طبیعت و قرآن»، «همگانی بودن طبیعت و قرآن» و «پیامدهای ناگوار بیاعتنایی و بیحرمتی به طبیعت و قرآن» اشاره کرد.
گفتنی است، کتاب «پیوند طبیعت و قرآن» از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی با شمارگان 1200 نسخه و قیمت 160 هزار ریال روانه بازار نشر شده و در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.