کد خبر: 3393303
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰
حسین درودی تشریح کرد:

معرفی ثروت تحت عنوان مسئولیت از جانب حضرت علی(ع)

گروه اقتصاد: درودی اظهار کرد: حضرت علی(ع) در خطبه ۱۹۵ نهج‌البلاغه، یک میزان اقتصادی بیان می‌کنند و آن اینکه ثروت مسئولیت است نه عزت؛ به این دلیل که اگر ثروت عزت بود، خداوند خاتم پیامبران را از آن برخوردار می‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین درودی، مدرس حوزه و دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌الملی قرآن(ایکنا)، به بحث درباره ثروت و عدالت اقتصادی از منظر حضرت علی(ع) پرداخت و اظهار کرد: حضرت علی(ع) در خطبه 195 نهج‌البلاغه، یک میزان اقتصادی بیان می‌کنند و آن اینکه ثروت مسئولیت است نه عزت؛ به این دلیل که اگر ثروت عزت بود، خداوند خاتم پیامبران را از آن برخوردار می‌کرد و اینکه پیامبر اسلام(ص) نسبت به اموال دنیا بی‌توجهی نشان می‌دهند دلیل بر این است که باید در اقتصاد، ثروت به عنوان مسئولیت معرفی شود.

عواقب معرفی ثروت به عنوان عزت

وی ادامه داد: براساس دیدگاه حضرت علی(ع) اگر قرار است در جامعه ثروت به عنوان عزت معرفی شود باعث می‌شود مردم از هر راهی این ثروت را دریافت کنند و این امر باعث می‌شود انسان‌ها برای به دست آوردن ثروت بیشتر به آب و آتش بزنند.

درودی افزود: پیامبر اکرم(ص) ثروت حضرت خدیجه(ص) را هم در راه اسلام و خدمت به مسلمانان هزینه کردند و همچنین حضرت علی(ع) به زندگی حضرت داوود و حصیربافی ایشان اشاره می‌کنند و می‌فرمایند حضرت داوود(ع) با این اقدام، هم برای جامعه شغل ایجاد کرده و هم حلال و حرام را به آنان می‌آموختند و بدین طریق حضرت داوود را یک الگوی اقتصادی معرفی می‌کنند.

معرفی حضرت داوود به عنوان مدیر اقتصادی از جانب حضرت علی(ع)

این مدرس حوزه و دانشگاه تأکید کرد: همچنین حضرت علی(ع)، حضرت داوود را به عنوان یک مدیر اقتصادی و صاحب ثروت سالم اجتماعی معرفی می‌کنند که باعث ایجاد اشتغال در جامعه ایجاد می‌شود که حداکثر تولید و حداقل استفاده را داشتند و همچنین حضرت موسی(ع) را هم در این خطبه به عنوان یک مدیر اقتصادی معرفی می‌کنند.

وی ادامه داد: از مجموع این موارد می‌توان به این نتیجه رسید که کسانی‌که هدایت سیاسی و اجتماعی جامعه را بر عهده دارند باید هدایت اقتصادی جامعه را هم عهده‌دار باشند.

برقراری عدالت اقتصادی در جامعه توسط پیامبر اسلام(ص)

درودی افزود: حضرت علی(ع) در این خطبه سه مورد را بیان می‌کنند که تمام مسلمانان باید بدانند اگر ثروت بیشتری جمع می‌کنند باید مسئولیت بیشتری را هم پذیرا باشند و اگر قرار است نزد خداوند عزیز باشند باید ثروت آنها در جریان باشد و ذخیره نشود و سوم اینکه باید مال و ثروت خود را نه عزت بلکه ابزاری برای خدمت به افراد مستمند جامعه بدانند.

وی در پایان گفت: نکته دیگر این است که حضرت علی(ع) در نهج‌البلاغه، پیامبر اسلام(ص) را به عنوان یک مدیر اقتصادی و یک الگو معرفی می‌کند؛ چراکه نحوه عمل ایشان در جامعه اسلامی به گونه‌ای بود که عدالت اجتماعی و اقتصادی بین فقیر و غنی را برقرار کردند.

captcha