کد خبر: 3399362
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۸
دبیر همایش قرآن در سیره و اندیشه امام(ره) بیان کرد:

تلاش برای مهجوریت‌زدایی از قرآن و اندیشه‌های امام(ره)/دریافت ۶۰۰ مقاله/پذیرش ۲۰ اثر خارجی

گروه اندیشه: دبیر همایش قرآن در سیره و اندیشه امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه هدف این همایش مهجوریت‌زدایی از قرآن و اندیشه‌های امام خمینی(ره) است، گفت: از ۴۵ اثر خارجی دریافت شده، ۲۰ اثر پذیرش شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)،‌ نشست خبری معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز پنجم آبان‌ماه برگزار شد.
بر همین اساس و در ابتدای این نشست خبری، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با اشاره به اینکه این معاونت سه برنامه مهم را در نیمه دوم سال در اولویت کاری خود قرار داده است، گفت: این سه برنامه مهم بر اساس اولویت همایش بررسی اندیشه و سیره امام خمینی(ره) در مورد قرآن، برپایی هفته‌های قرآن و عترت در استان‌ها و برگزاری آزمون سراسری حفظ قرآن است.
وی افزود: نزدیک به یک سال است که در حوزه‌های پژوهشی و علمی، برپایی همایشی ملی و بین‌المللی را با عنوان «همایش بررسی اندیشه و سیره امام خمینی(ره) در مورد قرآن» و با همکاری بسیاری از نهادها در دست اجرا است. وزارت ارشاد نیز در برپایی این همایش که ریاست آن را آقای جنتی بر عهده دارد، همکاری می‌کند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه ضمن برشمردن نهادهای همکار در این همایش، تصریح کرد: این همایش که حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی دبیر آن است، 10 آبان‌ماه در سالن‌ همایش‌های برج میلاد تهران و با حضور شخصیت‌های داخلی و خارجی برگزار می‌شود.
حشمتی خاطرنشان کرد: به دلیل اهمیت موضوع همایش، معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد خریدار همه فعالیت‌های علمی این همایش است و مقالات دریافت شده را منتشر خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از مقالات ممتاز دریافت شده در این همایش در دست چاپ است، گفت: حدود 600 مقاله دریافت شده است که از این تعداد 45 مقاله از شخصیت‌های علمی خارجی است، در بخش مقالات خارجی از مجموع 45 اثر دریافتی 20 اثر پذیرش شده است که صاحبان این مقالات امام خمینی‌شناس و متخصص علوم قرآنی نیز هستند.

در ادامه این نشست خبری، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، دبیر همایش قرآن در سیره و اندیشه امام خمینی(ره) در سخنانی، با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس تعالیم قرآنی شکل گرفته و آثار نیز کاملاً مشهود است، گفت: به عنوان مثال قبل از انقلاب در کشور قاریان و حافظان بسیار اندکی فعالیت داشتند اما بعد از انقلاب شاهد حضور قاریان و حافظان بسیار زیادی در عرصه فعالیت‌های قرآنی هستیم.
وی افزود: چیزی که خلاء کاملاً مشهود است مباحث معرفتی و اخلاقی قرآن است که باید آثارش در اعمال، مسئولان و مردم نیز نمود پیدا می‌کرد، اما متأسفانه در این بعد ضعیف هستیم.
خسروی در ادامه با اشاره به روایتی از حضرت علی(ع) در مورد پیشی گرفتن از دیگران در عمل به قرآن کریم، گفت: بر همین اساس باید جوانان ما در عمل به قرآن از کشورهای دیگر جلوتر می‌بودند.
دبیر همایش قرآن در سیره و اندیشه امام خمینی(ره) در ادامه با طرح این سؤال که امام(ره) از مردم در زمینه قرآن چه انتظاری داشتند اظهار کرد: یکی از مباحثی که کاربردی است دیدگاه خاص امام(ره) راجع به قرآن کریم است، امام(ره) باور داشتند که قرآن مهجور مانده است به طوری که وصیت نامه خودشان را با مهجویت قرآن و اشاره به این مورد شروع کرده‌اند.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این همایش با طرح این سؤال که آیا ما با تلاوت و حفظ قرآن کریم توانسته‌ایم مهجوریت قرآن را بزدائیم، گفت: جواب این سؤال منفی است، زیرا امام(ره) معتقد بودند که مقصود خداوند از نزول قرآن کریم برای معرفةالله بوده است و این زمینه‌ای برای تزکیه است، تا جامعه به معرفةالله و خودسازی که همان هدف نزول قرآن بوده است، نرسیم جامعه قرآنی نخواهد شد.
خسروی افزود: از حدود یک سال قبل برپایی این همایش توسط معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد مطرح و مورد استقبال مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) و سایر نهادهای همکار قرار گرفت.  با این حرکت می خواهیم گامی در جهت مهجوریت‌زدایی قرآن برداشته باشیم و هم اینکه در پرتو قرآن گامی در راستای مهجوریت زدایی اندیشه‌های امام خمینی(ره) را داشته باشیم.
دبیر همایش قرآن در سیره و اندیشه امام خمینی(ره) همچنین بیان کرد: قبل از اینکه امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی باشند، فیلسوفی اندیشمند و مفسر قرآن کریم بودند،  حضرت امام(ره) در مورد نزول قرآن و اعجاز قرآن سخن و حرف‌های نویی داشته‌اند که در هیچ تفسیر دیگری نیامده است.
وی در ادامه از کم‌مهری برخی رسانه‌ها برای انعکاس این همایش خبر داد و گفت: با وجود این کم مهری‌ها بیش از 600 مقاله برای همایش دریافت شد که از بین 45 مقاله آن خارجی است.  علاوه بر این نیز 30 مقاله را به 30 متخصص علوم قرانی سفارش داده‌ایم که بخشی از آنها در روز همایش توزیع خواهد شد.
خسروی در بخش پایانی صحبت‌های خود در این نشست خبری با بیان اینکه بحث امام(ره) و قرآن از بحث اندیشه و پایان ناپذیر هستند، گفت: بنابراین دبیرخانه دائمی این همایش به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه مستقر خواهد شد. تا در طول سال نشست‌های متعددی را در مراکز دانشگاهی و فرهنگی برگزار کند. علاوه بر این همایش،‌همایش‌های دیگری را نیز خواهیم داشت که ممکن است سالانه و یا دو سالانه باشد

captcha