آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: تفسیر قرآن در چندسال اخیر در حوزههای علمیه عموما و مخصوصا در حوزه علمیه قم از رونق بسیار خوبی برخوردار شده است.
وی افزود: در چندسال قبل تفسیر در حوزه محدود بود، نه اینکه نبود، بلکه جزء مباحث تدریس رسمی یا فراگیر نبود، ولی الان صدها جلسه و کلاس تفسیری در حوزههای علمیه سراسر کشور در حال تشکیل است.
مدیر حوزههای علمیه ادامه داد: هماکنون صدها استاد تفسیر همان طور که مشغول تدریس فقه و اصول هستند به تفسیر هم میپردازند و میتوانیم مدعی شویم که حقیقتا در سالهای اخیر جلسات و کلاسهای تفسیری پر رونق شده است.
وی افزود: اساتید فقه و اصول احساس میکنند اگر فقط فقه و اصول تدریس کنند و تفسیر را هم در کنار دروس خود نگنجانند به تکلیف خود عمل نکرده اند بنابراین با احساس تکلیف وارد این مسئله میشوند.
مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: در سطح مراجع نیز روزهای خاصی مختص به تفسیر است و هم اکنون آیتالله العظمی جوادی آملی و وحیدخراسانی جلسات هفتگی و روزانه تفسیر دارند.
قرآن کتاب نور است
حسینی بوشهری عنوان کرد: قرآن کتاب نور و هدایت است و آنچنان جایگاهی است که نیاز به بررسی و تدبر دارد تا بتوان از آن برای داشتن زندگی سعادتمند بهره برد.
وی افزود: انس با قرآن سبب میشود تا انسان در پرتو تدبر و انس، بتواند از قرآن برداشتهای جدید و نو داشته باشد و در روایات نیز داریم که قرآن هیچگاه کهنه نمیشود زیرا برای افراد و زمان و مکان خاصی نازل نشده است و تا روز قیامت همه باید از آن بهره مند شوند و همه باید بر سر سفره قرآن بنشینند تا در راه سعادتمندی گام بگذارند.
عضو خبرگان رهبری افزود: یکی از کارهایی که حوزه به خصوص در سالهای جدید کرده این است که تفسیر جزء دروس رسمی قرار گرفته است و این مسئله نشان دهنده اهتمام جدیتر ما در سالهای اخیر به تفسیر و اهمیت توجه به کتاب الهی در مجموعه دروس حوزوی است.
یادآور میشود براساس اعلام مجمع عالی تفسیر قرآن، هم اکنون 400 درس تفسیر در حوزه برپا شده است و در سطوح مختلف مباحث تفسیری و علوم قرآنی تدریس میشود.