به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خوشمنش، رئیس مرکز فعالیتهای قرآنی وزارت علوم و واعظی، معاون دانشکده الهیات دانشگاه تهران که به دعوت رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی در این کشور به سر میبرند، در چند روز گذشته دیدارهایی با نهادهای علمی و قرآنی اندونزی برای انجام همکاریهای مشترک انجام دادهاند.
دیدار با رئیس دانشگاه رادن فتح اندونزی
به همت رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی خوشمنش، رئیس مرکز فعالیتهای قرآنی وزارت علوم و محمود واعظی، معاون دانشکده الهیات دانشگاه تهران با افلاطون مختار، رئیس دانشگاه رادن فتح اندونزی دیدار و طی آن طرفین در مورد گسترش همکاریها بحث و تبادل نظر کردند.
در این دیدار چند فعالیت اجرایی از جمله تبادل اساتید، فعالیتهای پژوهشی، شرکت اساتید دانشگاه رادن فتح در دوره مجازی دانشگاه تهران بهعنوان استاد، همکاری در مجلات علمی ــ پژوهشی مورد توافق قرار گرفت.
بنابر این گزارش، سال گذشته افلاطون مختار، رئیس دانشگاه رادن فتح اندونزی از دانشگاه تهران بازدید کرده و طی آن تفاهمنامهای نیز به امضا دو دانشگاه رسیده بود.
نشست با رئیس، معاونان و اساتید دانشکدههای دانشگاه رادن فتح اندونزی
نشست رئیس مرکز فعالیتهای قرآنی وزارت علوم همراه با معاون دانشکده الهیات دانشگاه تهران و رایزن فرهنگی ایران در اندونزی با رئیس، معاونان و اساتید دانشکدههای دانشگاه رادن فتح اندونزی برگزار شد.
افلاطون مختار در این نشست، گفت: این دانشگاه 50 سال پیش تأسیس شده و سال گذشته نیز به دانشگاه جامع تبدیل شده است که دارای دانشکدههای تربیت، تبلیغ، حقوق، ادبیات و علوم انسانی، اقتصاد اسلامی و تفسیر و حدیث و 350 استاد و 200 استاد مدعو است.
رئیس دانشگاه رادن فتح اندونزی اظهار کرد: ما آماده همکاری همهجانبه با دانشگاههای ایران هستیم؛ زیرا ایران در همه زمینهها به ویژه مباحث اسلامی و قرآنی پیشرفتهای بسیاری داشته که نیازمند استفاده از تجربیات آنها هستیم.
افلاطون مختار افزود: یکی از مسائلی را که باید دنبال کنیم، موضوع اعزام استاد توسط دو کشور است که از نظر ما بسیار مهم و ضروری است و باید دنبال شود.
در ادامه این نشست حجتالله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی طی سخنانی، عنوان کرد: فرصتهای همکاری میان دانشکده الهیات دانشگاه تهران با دانشگاه جامع رادن فتح اندونزی وجود دارد که شایسته است در این نشست در خصوص ظرفیتهای همکاری سخن به میان آید.
وی گفت: اتاق ایران در این دانشگاه از دو سال پیش تأسیس شده است که حلقه وصل همکاریهای ایران و اندونزی خواهد بود.
ابراهیمیان ادامه داد: تاکنون دانشگاه رادن فتح همکاریهای خوبی با دانشگاههای ایران داشته و از سوی دیگر ایران نیز توانسته در ارائه نظرات و تجربیات به این دانشگاه تلاش جدی داشته باشد.
رایزن فرهنگی ایران در اندونزی با اشاره به سفر رئیس دانشگاه رادن فتح به ایران، گفت: در این سفر انعقاد تفاهمنامه با دانشکده الهیات دانشگاه تهران را شاهد بودیم که در پی اجرایی شدن آن امروز شاهد سفر دو نفر از مسئولان دانشگاهی ایران به اندونزی هستیم.
همچنین در ادامه این نشست خوشمنش، رئیس مرکز فعالیتهای قرآنی وزارت علوم بیان کرد: با اشتیاق به اینجا سفر کردهایم و با وجود اینکه فاصله جغرافیایی زیادی داریم اما به دلیل وجود کتاب مقدس قرآن و تعالیم آن، هیچ فاصلهای میان ما وجود ندارد.
وی ادامه داد: ایران به عنوان یک کشور انقلابی مطرح است و امروزه کشورهای مختلف آماده همکاری با ایران هستند و از سوی دیگر اندونزی نیز یک کشور بزرگ و قرآنمحور است که اساتید بسیاری را پرورش داده است که میتوانیم با بهرهگیری از استعدادهای بالفعل، فعالیتهای شایستهای انجام دهیم.
رئیس مرکز فعالیتهای قرآنی وزارت علوم همچنین گفت: در ایران پارلمان قرآنی وجود دارد که 26 عضو دارد. این پارلمان زیر نظر رهبر معظم انقلاب و با استفاده از وجود دستگاههای مهم فرهنگی، قرآنی، قوه قضائیه، مقننه و دولت شکل گرفته است.
وی بیان کرد: این پارلمان قرآنی فعالیتهای قرآنی را از حیث محتوایی و نیروی انسانی و همچنین پشتیبانی بهطور کامل حمایت و هدایت میکند و دارای چندین کمیسیون از جمله کمیسیونهای آموزش قرآن در وزارت آموزش و پرورش، کمسیون آموزش تبلیغی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کمسیون پژوهشی و آموزش عالی قرآن در وزارت علوم است.
واعظی، معاون دانشکده الهیات دانشگاه تهران نیز در این نشست گفت: سال گذشته در دانشکده الهیات دانشگاه تهران، تفاهم قرآنی با دانشگاه رادن فتح منعقد شد و امروز برنامه اجرایی نیز برای سالهای 2016 و 2017 برنامهریزی و عملیاتی خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیتهای دانشکده الهیات دانشگاه تهران، افزود: 500 کلاس در دانشکده الهیات در گروههای آموزشی فقه و مبانی حقوق اسلامی، علوم قرآن و حدیث، تاریخ و تمدن اسلامی، فلسفه و کلام، ادیان و عرفان تطبیقی و فقه شافعی، برگزار میشود.
معاون دانشکده الهیات دانشگاه تهران عنوان کرد: همچنین ما دو پژوهشکده به نامهای اخلاق حرفهای و تاریخ علم داریم که میتوانیم ارتباطهای علمی پایداری با دانشگاه رادن فتح اندونزی داشته باشیم.
دیدار با رئیس و مسئولان دانشکده الهیات دانشگاه شریف هدایتالله اندونزی
واعظی در ادامه ارتباطات علمی و قرآنی خود با مراکز علمی اندونزی به همراه رایزن فرهنگی ایران در این کشور با رئیس و مسئولان دانشکده الهیات دانشگاه شریف هدایتالله اندونزی روز پنجشنبه، هفتم آبانماه دیدار و گفتوگو کرد.
مصری منصور، رئیس دانشکده الهیات دانشگاه شریف هدایتالله اندونزی در این دیدار گفت: حدود دو هزار و 200 دانشجو داریم و 160 هیئت علمی نیز در این دانشگاه فعال هستند. همچنین ما در این دانشگاه شش گروه علمی فعال داریم.
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه شریف هدایتالله اندونزی از ارتباط نزدیک با دانشگاههای ایران استقبال کرد و این موضوع را موجب رشد علمی و قرآنی دو کشور دانست.
در ادامه این جلسه معاون رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران اظهار کرد: در دانشکده الهیات دانشگاه تهران 60 پرفسور برجسته بهعنوان استاد داریم که مشغول تدریس هستند.
واعظی عنوان کرد: درسهایی که در دانشگاه ارائه میشود به دو روش حضوری و غیرحضوری است که در بخش حضوری بیش از هزار و 200 دانشجو مشغول به تحصیل هستند.
در پایان این جلسه تفاهمنامه همکاری میان دو دانشکده الهیات دانشگاه تهران و دانشگاه شریف هدایتالله اندونزی امضا شد.
امضای توافقات اجرایی میان دانشکده الهیات دانشگاه تهران و دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا
با حضور واعظی، معاون رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران و مشاور ویژه رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و همچنین درویش هود، قائممقام دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا، توافقات اجرایی همکاری میان دو دانشگاه به امضا رسید.
این نشست به همت رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی برگزار شد و در آن قائممقام دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا در سخنانی گفت: این دانشگاه از سال 1971 بهعنوان یک مرکز قرآنی دانشگاهی مهم در اندونزی محسوب میشود و امروزه نیز به تربیت دانشجویان قرآنی میپردازد.
وی بیان کرد: هدف اصلی ما مطالعات قرآنی بوده و دانشجویان محدودی را نیز در این عرصه انتخاب کردهایم؛ چراکه گزینشهای ما بسیار مشکل است. ما در دانشگاه در رشتههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو داریم. فارغالتحصیلان اینجا همواره بهعنوان ائمه جماعت به دیگر استانها میروند و فعالیت تبلیغی دارند.
قائممقام دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا در ادامه به فعالیتهای قرآنی ایران اشاره کرد و گفت: ایران در این عرصه اقدامات گستردهای انجام داده و دارای حافظانی است که بسیار دقیق و باهوش هستند و همانند یک کامپیوتر همه موارد را میدانند.
واعظی در ادامه این نشست با اشاره به فعالیتهای دانشکده الهیات دانشگاه تهران، بیان کرد: در دانشگاه الهیات 60 پرفسور برجسته مشغول تدریس هستند که در هر هفته با برگزاری بیش از 500 کلاس، دانشجویان با مباحث مختلف آموزشی آشنا میشوند.
معاون رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران ضمن پیشنهاد جهت بهرهگیری از اساتید جاکارتا در دوره غیرحضوری این دانشکده، افزود: یکی از اقدامات علاوه بر بهرهگیری از اساتید، شکلگیری یک هیئت تحریریه از دو دانشگاه برای چاپ یک مجله علمی است که پیشنهاد میکنم هر شش ماه یک بار این مجله به دو زبان فارسی و اندونزیایی منتشر شود.
وی گفت: اگر کتاب درسی خاص احساس نیاز شد، ما آمادگی داریم تا پنج کتاب در طول یک سال را با مشارکت هم تألیف و به چاپ برسانیم و یا برخی از کتابهایی که در ایران بهعنوان کتاب درسی از جمله «مقدمه بر علم حدیث»، «تحلیل و بررسی روشهای حدیثی معاصر» و «روشهای تفسیری» تألیف شده است را در اختیار شما قرار دهیم.
واعظی اظهار کرد: همچنین پیشنهاد میشود که همایشهای مشترکی از جمله قرآن و چالشهای معاصر، آینده جهان اسلام و ... توسط دو دانشگاه برگزار شود.