به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی، امروز 10 آبان ماه در درس تفسیر در مسجد اعظم قم با اشاره به خبیر بودن خداوند گفت: خدا اخفای از سر و هر چه در درون و در ذهن شماست می داند و براساس حکمت عمل می کند.
دیدگاه علامه طباطبایی درباره دعا
وی با اشاره به استجابت دعاهای بندگان تصریح کرد: به تعبیر علامه طباطبایی(ره) ایمان و عمل صالح خودش درخواست است و خدا این را برای مومنان قبول میکند، ایشان میگوید «وَیَسْتَجِیبُ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَیَزِیدُهُم مِّن فَضْلِهِ»(26 سوره شوری) خودش دعاست و به قرینه «وَیَزِیدُهُم مِّن فَضْلِهِ» به بندگان مومن بیش از آنچه تصور میکنند عطا میکند.
خطاهای کتابت قرآن
آیت الله جوادی آملی با اشاره به برخی حذفیات در نوشتار قرآن کریم بیان کرد: در سوره اسراء آیه 11 «و» بدون نکته ادبی حذف شده است یا در بخش پایانی سوره علق در فلیدع دلیلی برای حدف ندارد ولی حذف شده است و این به کتابت بر میگردد نه نکته ادبی از این رو نباید در برداشت از آن دچار اشکال شویم.
این مفسر قرآن با بیان اینکه خداباطل را محو می کند و حق را تثبیت تاکید کرد: نفرموده است که با چه چیزی باطل را محو میکند ولی در سوره انبیاء فرمود که با حق، باطل را سرکوب میکند.
مومن واقعی
این مرجع تقلید با اشاره به رزاقیت الهی عنوان کرد: فرمود من موظفم به همه روزی برسانم، شما به اینها کاری نداشته باشید حتی برای همه موجودات و دابه نیز رزق فراهم می کنم ولی برای شما مومنان چیز دیگری است، فرمود من نمی خواهم مومن چشمش به این درآمدی که دارد باشد و می خواهم چشمش به دست من باشد.
این مفسر قرآن اظهار کرد: مومن آن است که چشمش به درآمد تبلیغ و شغل و... نباشد این میشود «أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»(28 رعد) و «وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ»(3 طلاق) فرمود شما باید از من بخواهید و به این مسایل دل خوش نکنید؛ خیلی ها دنبال رزق وسیع هستند اما وقتی به آن رسیدند به فساد کشیده شدند و بسیاری از ما نیز گرفتار این خطر هستیم زیرا اسلامی فکر می کنیم و قارونی زندگی میکنیم.
وی ادامه داد: اینکه فرمود تعقیبات نماز خیلی راهگشاست چون هرگز دهان باز نکنیم بگوئیم ما اینقدر درس خواندیم و کار کردیم و این موفقیت ها از خودمان است، تعقیبات نماز مقدمه برای دورشدن از این افکار است.
برگزاری همایش فرشته و انسان
وی با اشاره به برگزاری همایشهای مختلف درباره مشترکات دام و انسان برای جلوگیری از بروز بیماری در جوامع بشری تصریح کرد: جای همایش بررسی مشترکات فرشته و انسان خالی است زیرا باید این همایشها برگزار و راههای رسیدن به فرشتهخویی بررسی شود.
این مفسر قرآن افزود: فرشته، کریم و عادل است و امام علی فرمود انسان پاک نزدیک است که ملکهای از فرشتگان شود بنابراین فرشته ها به ما می گویند شما هم بال دارید و ذواجنحه هستید پس به پرواز درآیید. این مرجع تقلید عنوان کرد: فرمود من «یرزق من یشاء» هستم ولی مقداری روزی به برخی بندگان دادهام ببینید چه فسادی در زمین می شود اکر به همه می دادیم چه میشد؛ در علم و سواد نیز همین است فرمود ما علم را هم به هر کس نمی دهیم؛ برخی چهار کلمه بیشتر که یادگرفتند داعیه دارند و هتک حرمت می کنند.
عافیت خواستن
استاد برجسته حوزه اظهار کرد: ما چارهای جز پذیرش قضای الهی نداریم. خدا فرمود به برخی نه مال و نه علم زاید می دهیم زیرا طغیان می کند فرمود خیلی اصرار نداشته باشید به اینکه آنچه می خواهید به آن برسید فرمود راضی باشید به رضای ما، ما هم آبروی شما را حفظ میکنیم زیرا خدا خبیر و بصیر است و بهترین راه خواستن هم رضای الهی است که بیان نورانی امام حسین در قتلگاه بود.
صاحب تفسیر تسنیم با بیان اینکه آیا فرض دارد ما نسبت به خودمان ارحم از خدا نسبت به خودمان باشیم گفت: چنین چیزی محال است زیرا در این صورت او ارحم الراحمین نیست وما هم اگر تردید کنیم در توحید مشکل داریم.
قرآن لغات عرب را مرمری کرده است
وی با بیان اینکه قرآن کریم، لغات عرب و اعراب را احیا کرد افزود: فرمود ما برای شما غیث فرستادیم نفرمود«مطر»؛ این لغت را تراشیده و آن را مرمری کرده است، در فارسی میگوئیم گدا ولی در عرب می گوید «مسکین» و فقیر زیرا ملتی که جیبش خالی است فقیر است فقیر نه یعنی گدا یعنی ستون فقراتش شکسته و ویلچری است، این قرآن است که این کلمات را زیبا و دلپذیر کرده است.
وی ادامه داد: فرمود غیث زیرا غیث پناه اقتصادی مردم است مگر نمی خواهید مشکل اقتصاد مقاومتی شما حل شود فرمود غیث، این پناه است
بنابراین قرآن، عرب و عربی را احی کرده، لغت تراشیده و مرمری حرف زده لذا فرمود نگو فاقد، بگو مسکین؛ نگو مطر بگو غیث زیرا پناه اقتصادی ملت است.