حمید مهدیزاده، دبیر انجمن روانشناسی اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: طرح آموزش روانشناسی اسلامی و مشاوره اسلامی به طلاب پایههای یک تا ده را به معاونت آموزش حوزه ارایه کردهایم.
وی ادامه داد: با توجه به کاربردی بودن و اهمیت مباحث روانشناسی در جامعه و لزوم آشنایی طلاب با این مقوله لازم است که این مباحث تدریس شود از این رو این طرح را به معاونت آموزش حوزه دادهایم.
مهدیزاده بیان کرد: حداقل این است که این آموزشها اگر نمیتواند در قالب دروس اجباری باشد به صورت اختیاری به طلاب ارایه شود.
وی افزود: هر روحانی و معمم حداقل در میان بستگان خود و افراد منطقه و محل، مراجعاتی دارد و مورد توجه و مشورت است و اگر با مباحث روانشناسی و مشاوره که پایه ارتباط با دیگران است آشنا نباشد نمیتوان شاهد کارآیی طلاب و روحانیت باشیم.
دبیرانجمن روانشناسی حوزه اظهار کرد: پدیدههای اطراف ما بسیار پیچیده و روابط میان انسانها نیز دستخوش تغییرات زیادی شده است و اگر در گذشته با یک مقوله دینی و توصیه و سفارش میتوانستیم به حل مشکل افراد بپردازیم امروز باید شناخت بیشتر و دقیقتری از روابط میان افراد داشته باشیم تا بتوانیم مشکلات آنان را حل کنیم.
ایجاد مرکز مشاوره اسلامی
وی با اشاره به اقدامات انجمن روان شناسی حوزه برای ارایه کاربردی محتواهای تولیدشده برای خدمت به مردم تصریح کرد: در سطح سه حوزه مشاوره اسلامی را در مرکز مشاوره اسلامی امام خمینی(ره) ایجاد کرده ایم.
وی اظهار کرد: در ساختار حوزه چیزی با عنوان مباحث روانشناسی اسلامی آن طور که مد نظر باشد نیست ولی در برخی دانشگاهها، رشته روان شناسی اسلامی را داریم اگرچه محتواهای آن را تایید و یا رد نمیکنیم.
وی ایجاد رشته روانشناسی مثبت با رویکرد دینی در مقطع ارشد در دانشگاه قرآن و حدیث را یکی از ثمرات تلاشهای استادان همکار انجمن که در مراکز مختلف مشغول فعالیت هستند برشمرد.