کد خبر: 3433607
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۰

آغاز گردهمایی سالانه مطبوعات کشور از هفته آینده/ ۶۰۰ رسانه گردهم می‌آیند

گروه جامعه: معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی نشستی خبری برنامه‌های بیست‌ویکمین نمایشگاه مطبوعات را اعلام و از حضور ۶۰۰ رسانه در این نمایشگاه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز دوشنبه 11 آبان ماه و در آستانه آغاز بیست‌ویکمین نمایشگاه مطبوعات با حضور در جمع خبرنگاران به تشریح برنامه‌های این نمایشگاه پرداخت و اظهار کرد: بیست‌ویکمین نمایشگاه مطبوعات از روز شنبه 16 آبان ماه به مدت یک هفته در مصلی تهران آغاز به کار می‌کند.

وی با اشاره به اینکه هنوز برنامه مربوط به افتتاحیه این نمایشگاه مشخص نشده و به محض مشخص شدن اعلام می‌شود، گفت: نمایشگاه مطبوعات بزرگ‌ترین رویداد رسانه‌ای برای خود رسانه‌ها ‌است چرا که تجمع سالانه خود آنهاست.

انتظامی ادامه داد: این نمایشگاه با کمک، همکاری و طراحی‌های خود رسانه‌ها انجام شده‌است. سال گذشته شعار ما این بود که نمایشگاه و تمام رویداد‌های رسانه‌ای باید توسط خود صنف انجام شود و دولت فقط نقش ریل‌گذاری اولیه و کمک به تحقق این پیده‌ها داشته باشد.

وی با اشاره به تشکیل شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه متشکل از مسئولان تشکل‌های صنفی و مدیریتی مطبوعات، گفت: در حال حاضر پنج تشکل مدیریتی مطبوعات داریم که جمع اینها شورای هماهنگی را تشکیل داده است که شامل شرکت تعاونی مطبوعات، انجمن صنفی روزنامه‌های غیر دولتی، انجمن نشریات کشاورزی، انجمن مدیران مسئول نشریات کشور و انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان تهران است که البته امیدواریم در جهت نشاط بیشتر کار تشکیلاتی و صنفی تشکل‌های دیگری هم به این دایره بپیوندند.

حرکت در بستر دولت الکترونیک به عدالت بیشتر کمک می‌کند

انتظامی در ادامه عنوان کرد: فرایند ثبت‌نام و جانمایی در نمایشگاه به صورت الکترونیک انجام شد و معتقد هستیم که حرکت در بستر دولت الکترونیک به عدالت بیشتر کمک می‌کند و موجب تسریع امور می‌شود.

تقسیم‌بندی موضوعی نمایشگاه مطبوعات

وی افزود: ابتدا پیش‌ ثبت‌نام صورت گرفت تا برآوردی از تعداد متقاضی‌ها داشته باشیم، سپس ثبت‌نام قطعی و واریز وجه غرفه‌ها و در ادامه گروه‌بندی و جانمایی که در سال جاری همانند سال گذشته تقسیم‌بندی به صورت موضوعی صورت گرفته است یعنی به غیر از خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها، مؤسسات مطبوعاتی و نشریات استانی که به جهت شکل آنها تقسیم‌بندی شده‌اند بقیه در گروه‌ها قرار می‌گیرند.

گروه دین و اندیشه با 27 شرکت کننده حاضر در نمایشگاه مطبوعات

دین و اندیشه با 27 شرکت کننده، فرهنگی هنری با 57 شرکت کننده، سیاسی ـ اقتصادی با 79 شرکت کننده، آموزشی ـ تخصصی با 71 شرکت کننده، عمومی ـ خانواده با 44 شرکت کننده و کودک و نوجوان با هفت شرکت‌کننده گروه‌هایی بودند که انتظامی از حضور آنها در نمایشگاه مطبوعات سخن گفت و اظهار کرد: یکی از سیاست‌هایی که وزارت ارشاد دنبال می‌کند تشویق رسانه‌ها به این است که فعالیت‌های خود را در قالب مؤسسات دنبال کنند.

حضور بیش از 1000 سایت خبری دارای مجوز در کشور

وی همچنین اعلام کرد: 33 نشریه استانی، محلی و منطقه‌ای نیز حضور دارند که شامل سایت‌های خبری نیز می‌شود و امسال بخش قابل توجهی از سایت‌های خبری نیز در نمایشگاه شرکت کرده‌اند. در کشور بالغ بر هزار سایت خبری دارای مجوز داریم و یکی از سیاست‌هایی که دنبال می‌کنیم این است که سایت‌های خبری بتوانند شکل قانونی پیدا کنند و ما کمک کنیم تا سایت‌های خبری زودتر مجوز بگیرند بر همین اساس هیئت نظارت بر مطبوعات سرعت قابل توجهی به صدور مجوز برای سایت‌های خبری داده است.

معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد از حضور صنوف مرتبط با مطبوعات از جمله صنایع کاغذ، شرکت‌های توزیع، انفورماتیک و ... نیز در نمایشگاه مطبوعات خبر داد و گفت: روابط‌عمومی‌های دستگاه‌ها نیز برای ایجاد ارتباط بیشتر با رسانه‌ها در نمایشگاه حضور خواهند داشت، همچنین نشریات دانشجویی که به نشاط فعالیت رسانه‌ای کمک می‌کند و نشریات آماتوری مانند نشریات کانون‌های مساجد.

وی در ادامه گفت: بیش از 730 متقاضی برای شرکت در نمایشگاه درخواست داده بودند که به دلیل نداشتن مجوز درخواست آنها رد شد، تمام نشریات علمی و پژوهشی نیروهای مسلح نیز در یک غرفه حضور خواهند داشت.

انتظامی از حضور 28 درصدی رسانه‌هایی که طی دو سال اخیر مجوز فعالیت خود را دریافت کرده‌اند و به نوعی همکار جدید محسوب می‌شوند خبر داد و گفت: سیاست ما ارائه مجوز به نشریات خصوصی و حمایت از این نشریات است در تعرفه‌های نمایشگاه مطبوعات نیز نصف تعرفه از رسانه‌های خصوصی گرفته شد تا رقابت این رسانه‌ها با رسانه‌های دولتی مساوی‌تر باشد.

نباید تفاوتی بین اطلاعات مدیر و شهروند وجود داشته باشد

وی با تأکید بر اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از رسانه‌ها خواست به اجرای این قانون کمک کنند و افزود: جانمایی و ارائه اطلاعات به صورت سریع و صریح در خصوص نمایشگاه مطبوعات با این هدف صورت گرفت که تفاوتی بین اطلاعات مدیر و شهروند وجود نداشته باشد.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد از واگذاری برپایی غرفه رسانه و مقاومت به انجمن روزنامه‌نگاران و نویسندگان دفاع مقدس، غرفه عکس توافق هسته‌ای به انجمن عکاسان مطبوعاتی و ... نیز خبر داد و گفت: باید کارهای نمایشگاه مطبوعات نیز به خود اصناف برگزار شود.

وی از رسانه‌ها خواست در صورتی که نشست یا میهمان ویژه‌ای در نمایشگاه خواهند داشت به این معاونت اطلاع دهند تا به صورت تجمیع شده چاپ و منتشر شود.

برپایی غرفه چهره‌ها و تجربه‌ها با حضور پیشکسوتان رسانه‌ها

انتظامی افزود: غرفه چهره‌ها و تجربه‌ها نیز با حضور پیشکسوتان رسانه‌ها برپا خواهد شد و دو غرفه نیز با موضوعیت موزه مطبوعات برپاخواهد بود و در راستای شفافیت نیز دو هفته بعد از اتمام نمایشگاه تمام هزینه و درآمد نمایشگاه اعلام می‌شود.

شعار نمایشگاه سال جاری: «نقد منصفانه، پاسخ مسئولانه»

وی شعار نمایشگاه سال جاری را «نقد منصفانه، پاسخ مسئولانه» اعلام کرد و گفت: کار ویژه رسانه قدرت نقد است و وقتی گفته می‌شود پاسخ مسئولانه منظور این است که دستگاه مورد نقد حق دارد پاسخ دهد و پاسخ او به عمل بینجامد و با نقد منصفانه می‌توان مسئولیت‌پذیری را در سطوح مختلف افزایش دهیم.

اعلام نتایج رتبه‌بندی روزنامه‌ها تا قبل از آغاز نمایشگاه مطبوعات

انتظامی با اظهار امیدواری از اینکه سال آینده بخش‌های بیشتری از نمایشگاه به صنوف رسانه‌ای واگذار شود مثلاً معماری داخلی نمایشگاه به نشریات مربوط به معماری سپرده شود، گفت: طرح رتبه‌بندی روزنامه‌ها با حضور داوطلبانه 80 روزنامه و رتبه‌بندی خبرگزاری‌ها در حال اجرا است که در روزهای آینده و قبل از آغاز نمایشگاه نتایج رتبه‌بندی روزنامه‌ها اعلام خواهد شد، رتبه‌نبدی خبرگزاری‌ها هم روال خود را طی می‌کند و پس از اعلام هر شش ماه یکبار نتایج رتبه‌بندی‌ها که شاخص‌های سنجش آن امروز اعلام می‌شود، مشخص خواهد شد.

وی افزود: در حاشیه نمایشگاه بهترین روزنامه سراسری و استانی در استفاده درست از ادبیات فارسی انتخاب می‌شود، همچنین قرار است تفاهم‌نامه‌ای با سازمان تأمین اجتماعی در خصوص مشکلات خبرنگاران منعقد شود که امیدواریم در نمایشگاه بتوانیم این تفاهم‌نامه را امضا کنیم.

حضور 600 رسانه در نمایشگاه مطبوعات / صدا و سیما خود را برادر بزرگ‌تر رسا‌نه‌ها می‌داند

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد از حضور 600 رسانه در نمایشگاه مطبوعات سال جاری در 567 غرفه خبر داد و از صدا و سیما که خود را برادر بزرگ‌تر رسا‌نه‌ها می‌داند و تلاش می‌کند رسانه‌ها دیده شوند تشکر کرد.

وی در پاسخ به این سؤال که چند رسانه اصلاح‌طلب و چند رسانه اصولگرا در نمایشگاه حضور دارند، گفت: بسیاری از رسانه‌ها از جمله رسانه‌های خانوادگی، ورزشی، عمومی و ... خود را جزو این تقسیم‌بندی نمی‌دانند و باید حقوق آنها نیز دیده شود از سوی دیگر ما چنین تقسیم‌بندی رسانه‌ای را نمی‌پسندیم و نحله‌های مختلف فکری حضور بانشاطی در نمایشگاه خواهند داشت.

رسانه‌ها اجازه ندارند از بلند‌گوهایی با صدای بیش از 10 وات استفاده کنند

انتظامی اعلام کرد: رسانه‌ها اجازه ندارند از بلند‌گوهایی با صدای بیش از 10 وات استفاده کنند، رسانه‌های خارجی نیز که در ایران نمایندگی دارند نیز در نمایشگاه هستند و چند میهمان خارجی از رسانه‌های جهان نیز خواهیم داشت، با همکاری نیروی انتظامی طرح زوج و فرد نیز بعد از مصلی اجرا می‌شود.

به گزارش ایکنا در حالی که رسانه‌ها پس از مدت‌ها توانسته بودند معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد را ببینند و سؤال‌های متعددی در خصوص سایر موضوع‌های رسانه‌ای کشور داشتند، انتظامی علاقه‌ای به پاسخ‌گویی به سایر سؤال‌ها نشان نداد و وعده داد در نمایشگاه مطبوعاتی نشستی با موضوع نقد عملکرد معاونت مطبوعاتی برگزار خواهد شد.

با اسرار خبرنگاران انتظامی در پاسخ به سؤالی در خصوص جشنواره مطبوعات، گفت: با سردبیران مطبوعات و استادان ارتباطات جلساتی برگزار شده و نظرات و نقدهایی بر جشنواره‌های قبلی وارد است و ما به دنبال سازوکارهایی هستیم که به مدل‌ها و الگوهایی در خصوص برپایی جشنواره مطبوعات برسیم.

جشنواره مطبوعات برگزار نمی‌شود

وی در پاسخ به این سؤال که آیا جشنواره مطبوعات در سال جاری برپاخواهد شد، گفت: فکر نمی‌کنم.

captcha