به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، امین رستمزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در نشست «جریانشناسی استکبارستیزی در آرمان جنبش دانشجویی» که در دانشگاه ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: ولایتمداری خصیصه اصلی جنبش دانشجویی است که واهمه اصلی دشمن از این مهم است چراکه و راهبرد تعالی ناب این جنبش در عمل به آن متبلور میشود.
وی با اشاره به اینکه هدف از استثمار از سوی مستکبرین خدشه بر استقلال است، افزود: جنبش دانشجویی حسب هویت متعالی خود همیشه با آنچه که استقلال خود را کمرنگ میکند، نهتنها بیگانه بلکه در ستیز است.
این استاد حقوق دانشگاه گفت: اندیشه جنبش دانشجویی به هیچعنوان با سرابها سیراب نمیشود لذا اهداف بیهویت خوشرنگ و لعاب اغنا کننده تفکر جنبش دانشجویی نخواهد بود و هرآنچه که در صورت، زیبا اما در سیرت، جوهر استقلال و هویت کشور را مخدوش کند با آرمان جنبش دانشجویی در تناقض است.
وی گفت: فلسفه ایستایی، پایایی و مانایی جنبش دانشجویی در تلاش برای اعتلای جامعه و کشور نهفته است که این مهم سبب پویایی و تعالی این جنبش شده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی گفت:آرمان جنبش دانشجویی روح قرآنی و ارزشی دارد و دین اسلام با ظلم بیگانه بوده و جهاد بر علیه ستم از تأکیدات آموزههای اسلامی است لذا جنبشهای دانشجویی آزادیخواه همیشه استکبارستیز بوده و هر عارضهای که نفوذ سلطه بر استقلال را متصور نماید بهشدت با آن در تعارض و مبارزه است.
وی گفت: موفقیتهای هستهای کشور سبب شده تا ایران در بلندای علم و فناوری کشورهای بزرگ دنیا را برای مذاکره در مقابل خود ببیند و این همان قدرت و عظمت ناشی از استقلال علمی و فناوری است.
این دانشجوی دکتری حقوق خصوصی گفت: بهرهبرداری از حقوحقوق علمی با مدیریت بینالمللی در راستای پیشبرد اهداف علمی برای توانمندسازی کشور در عرصههای مختلف و موردنیاز کشور که همیشه استکبار درصدد ستیز مستقیم و غیرمستقیم با آن است از رسالتهای اصیل و حقوقی است که بر عهده جنبش دانشجویی بوده تا دین خود را نسبت به این حقوحقوق علمی کشور و مردم تا نهایت امر بهعنوان یک رسالت محقق کنند.
رستمزاده گفت: حقطلبی جنبش دانشجویی تحت عوامل مختلف در بدنه این جنبش بهعنوان یک خصیصه اصلی شناخته میشود و این مهم با الهام از آموزههای قرآنی فرهنگی و عاشورایی شکل گرفته است.
وی با اشاره به اینکه جنبش دانشجویی دغدغه تعالی و رشد مردم و کشورش را دارد گفت: حرکتهای جنبش دانشجویی ابزار نبوده و همیشه در آرمان و کنه موضوعات سیر میکند.
رستمزاده گفت: در اندیشه جنبش دانشجویی دینخواهی و ارزشمداری در تمام عرصههای زندگی اجتماعی، اقتصادی، علمی، فرهنگی و سبک زندگی و حتی سیاسی نقش اساسی دارد.
این دانشجوی دکتری حقوق خصوصی گفت: محتوا سازی علمی و تولید دانش کاربردی و ارتقای فرهنگ پژوهش و مطالعه در دانشجویان از آرمانها و خواستهای اصیل جنبش دانشجویی است تا در صحنههای توسعه مادی نیز کشور را در مرزهای علم و فناوری دنیا قرار داده و استقلال منجر به تعالی را برای کشور رقم بزنند.
وی افزود: داشتههای اصیل کشور برای توسعه که دشمن در هراس از آن است همه حاصل نتایج تفکرات جنبش دانشجویی واقعی و استقلالخواهی آن است.
این کارشناس ارشد حقوق بینالملل با اشاره به احیای کاپیتولاسیون که ریشه در استعمار و استثمار کشورها در عرصه بینالمللی دارد گفت: بعد از چندین دهه که بعد از سال 1306 این موضوع حقوقی از منظر حقوق بینالملل و کل کشورهای دنیا مطرود قلمداد میشد ننگی بر شرف، هویت و ناموس کشور ایران بود که دوباره رویههای مذموم و مطرود و غیر قابل قبول حقوق بینالملل را مجدداً دولت آن زمان ایران بهصورت لایحه با اعطای مصونیت قضایی و حقوقی به آمریکاییها مصوب کرد و خود جای تأسف دارد که کشوری قانونی را علیه استقلال خود احیا کند.
وی ادامه داد: امام (ره) با نطق تاریخی 4 آبان 1343 به رسوایی وقاحت این امر ننگین پرداخت و در 13 آبان 1343 نیز بهوسیله مزدوران ساواک دستگیر و سپس، به ترکیه تبعید شد لذا این رسواسازی و شجاعت و صراحت و شیوایی فرمایشات امام خمینی(ره) و سایر فرمایشات ایشان به همراه رهنمودهای مقام معظم رهبری همیشه و همهجا بهعنوان الگو، رهنمون و نسخه پیشرفت و تعالی جنبش دانشجویی در پیشخوان حرکتهای جنبش دانشجویی نقش اساسی دارد.