مسعود حداد، دبیر گفتمان دینی ادارهکل امور فرهنگی، رسانه و فنآوریهای نو سازمان تبلیغات اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری طرح گفتمانهای دینی در دبیرستانهای سراسر کشور طی 9 سال اخیر، گفت: از سال 85 تفاهمنامهای بین سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت آموزش و پرورش امضاء شده است که بر اساس آن سازمان تبلیغات میتواند با همکاری دبیرستانهایی که مدیران و دانشآموزان علاقهمند دارند، اساتیدی برای آموزش در دبیرستانها اعزام کند.
وی با تأکید بر اینکه استادان حاضر در این طرح آموزشهای کافی را قبل از تدریس دریافت میکنند تا بتوانند با جوانان ارتباط برقرار کرده و پاسخگوی سؤالهای نوجوانان باشند، گفت: با توجه به اینکه زمان درسی دانشآموزان مشخص است، تأکید شده است که گفتمانهای دینی در فصل امتحانات و فعالیتهای درسی فشرده برگزار نشود.
حداد اعلام کرد: از اواخر مهر اجرای این طرح آغاز و تا اواخر دی ماه ادامه پیدا میکند و در فصلهای امتحانات کمتر شده و در اردیبهشت ماه نتایج جمعبندی میشود.
دبیر گفتمان دینی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه استادان در این گفتمانها هفت تا هشت موضوع را برای دانشآموزان ارائه میکنند، اظهار کرد: این بسته گفتمانی برای دانشآموزان علاقهمند ارائه میشود و کلاسها نیز به صورت کارگاهی و پرسش و پاسخ و ارتباط چهره به چهره صورت میگیرد و تاکنون نیز مورد استقبال خوبی قرار گرفته به نحوی که حتی خانوادهها نیز پیگیر این طرح و گسترش آن هستند.
بضاعت سازمان تبلیغات به حدی نیست که این طرح را در همه مدارس اجرا کند
وی با اعلام این مطلب که بضاعت سازمان به اندازهای نیست که بتوان این طرح را در همه مدارس اجرا کرد، گفت: کمبود استاد، مشکلات مالی و ... موجب شده است که این طرح دچار محدودیت باشد و مجبور باشیم فقط در تعدادی از مدارس این طرح را اجرا کنیم.
حداد در خصوص تعداد مدارسی که طرح گفتمانهای دینی در آنها اجرا میشود، گفت: سال گذشته حدود 20 هزار گفتمان در 900 هزار نفر گفتمان دانشآموز (هر دانشآموز در هفت جلسه شرکت میکند و هفت نفر گفتمان محسوب میشود) صورت گرفت، امسال نیز پیشبینی افزایش 20 درصدی را داشتهایم تا بیش از 20 هزار گفتمان را برگزار کنیم.
حداد در پاسخ به این سؤال که مهمترین دغدغه و شبهه فکری که دانشآموزان مطرح میکنند، چیست؟ گفت: قبل و بعد از اجرای گفتمان پژوهشهایی برای دریافت شبهات و مسائل مهم دانشآموزان صورت میگیرد تا بر اساس نیازها گفتمانها طراحی شود.
دلایل محدودیت ماهواره پرسش دانشآموزان مدارس
وی تصریح کرد: مسائل روز مانند استفاده از ماهواره و دلایل وجود محدودیت در این خصوص بسیار مورد سؤال قرار میگیرد همچنین موضوع حجاب و نحلهها و فرفههای فکری از دیگر مسائل بسیار مهم مطرح در مدارس است.
وی ضمن هشدار نسبت به فعال بودن و فعالیت نحلههای فکری در مدارس و حتی در بین معلمان اظهار کرد: نیاز است در این خصوص دانشاموزان را آگاه کنیم.
حداد از برگزاری گفتمانهایی با هدف ارتقای سطح سواد رسانهای در مدارس خبر داد و گفت: ارتقای سطح سواد رسانهای یعنی اینکه دانشآموز بداند با رسانهها چگونه باید تعامل داشته باشد و آیا هر خبری که در سانهها یا شبکههای اجتماعی منتشر میشود را بپذیرد یا خیر. بر همین اساس نحوه تعامل با رسانهها در این گفتمانها به دانشآموزان ارائه میشود.