کد خبر: 3444046
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۸
حجت‌الاسلام ملکی عنوان کرد:

دعا، اشک و تربیت؛ سه شیوه امام‌سجاد(ع) در احیای فرهنگ عاشورا

کانون خبرنگاران نبأ: استاد گفتمان‌های دینی اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل گفت: دعا، اشک و تربیت سه شیوه امام سجاد(ع) در احیای فرهنگ عاشورا بود.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجت‌الاسلام عبدالله ملکی، در گفتمان دینی آموزشگاه پیامبر اعظم(ص) آران و بیدگل گفت: امام سجاد(ع) در زمان حیات خود کاملا مورد نظارت بودند و از طرفی وضعیت جامعه از لحاظ فرهنگی اجتماعی و چه مسائل اعتقادی بسیار اسفناک شده بود به گونه‌ای که وسایل لهو و لعب و ثروت‌اندوزی وارد جامعه اسلامی و حتی در شهر مذهبی مکه و مدینه شده بود.

وی بیان کرد: با این وجود امام سجاد(ع) سیره و کارهای عملی ویژه‌ای داشتند و زمینه‌های احیای کتاب خدا و سنت جدشان حضرت محمد(ص) را فراهم آوردند و این فعالیت‌ها در قالب های مختلفی نمود و بروز کرد.

حجت‌الاسلام ملکی دعا را مهم‌ترین شیوه مبارزاتی امام‌سجاد(ع) دانست و افزود: ایشان دعاهای گوناگونی با مضامین فرهنگی و دینی داشتند که امروز در مجموعه صحیفه سجادیه این آثار گران‌بها باقی مانده است.

وی نقش روشنگری امام سجاد(ع) در واقعه کربلا را مهم خواند و بیان کرد: یکی دیگر از فعالیت‌های امام‌سجاد(ع) این بود که در محافل عمومی و حتی مجالس خصوصی اشک ریخته و می‌گفتند که فرزند رسول خدا به دست مسلمانانی که، مسلمان‌نما بودند و ارزش‌های قرآنی و نبوی را فراموش کرده بودند به شهادت رسید که این صحبت ها باعث بیداری و روشنگری شد.

استاد گفتمان‌های دینی اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل گفت: سومین قالبی که امام‌سجاد(ع) برای احیای فرهنگ عاشورا و فرهنگ دین در نظر گرفته بودند، این بود که غلامان، کنیزان و صحابه را در اختیار گرفته و آنها را تحت آموزش و تربیت قرار داده و سپس آزاد می کردند تا معلومات خود را در بین جامعه گسترش دهند.

حجت‌الاسلام ملکی بیان کرد: البته امام سجاد(ع) شیوه‌های تبلیغی دیگر و خاص خودشان را داشتند که با آنها عاشورا و کربلا را زنده نگه داشته و این فعالیت امام‌سجاد(ع) آنقدر اهمیت دارد که زمینه‌ساز ایجاد دانشگاه و حوزه امام باقر(ع) و بعد از آن محافل علمی و تربیت هزاران شاگرد توسط امام‌صادق(ع) می‌شود.

این کارشناس مسائل دینی اضافه کرد: مباحث تبلیغی امام سجاد(ع) از همان لحظه شهادت امام حسین(ع) و در کربلا آغاز شد و حضرت زینب(س) که از ایشان بزرگتر بود برای ساماندهی کودکان و اسرا از امام سجاد(ع) مشورت و دستور می‌گرفتند.

ملکی ادامه داد: تمام مدیریت تبلیغی جریان امامت و در کنار آن تبیین فرهنگ عاشورا بر عهده امام سجاد(ع) بود که در این زمینه حضرت زینب(س) یاری گر اصلی ایشان در زنده نگهداشتن عاشورا و کربلا بودند.

این مبلغ دینی گفت: امام سجاد(ع) به طوری خطبه‌خوانی کرده و عاشورا را شرح می‌دادند که یزید که شقی‌ترین انسان‌هاست اظهار ندامت کرده و از خانواده امام‌حسین(ع) اظهار دلجویی و اجازه عزاداری به کاروان اسرا را می‌دهد.

حجت‌الاسلام ملکی افزود: این عزاداری‌ها که با حضور امام سجاد(ع) مدیریت می‌شد باعث دلهره و نگرانی دستگاه یزید شد و اینگونه بود که از ترس قیام مردمی دستور تبعید کاروان اسرا را به طرف مدینه صادر کردند.

وی در پایان بیان کرد: اگر امروز ما از حادثه عاشورا سخن می‌گوییم و این واقعه و حرکت زنده و در جریان است به برکت فعالیت‌های حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) بوده که این پیام این حرکت را از دل کربلا بیرون کشیده و به گوش جهانیان رساندند تا همگی درس آزادگی و دین‌مداری بیاموزند.

یادآور می‌شود، به‌مناسبت ایام محرم، ۴۰ گفتمان دینی با موضوع ترویج فرهنگ حسینی به همت اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل و با همکاری اداره آموزش و پرورش در مدارس این شهرستان  برگزار شد.

روح‌الله باقری

captcha