حامد محمدی، فیلمنامهنویس و کارگردان سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه کار نگارش وی در سینما بر پایه حس است، اظهار کرد: برای من به شخصه در زمان نگارش فیلمنامه هیچ فرمول از پیش تعیین شدهای وجود ندارد که بخواهم بگویم بر مبنای آن نوشتن یک سناریو را آغاز میکنم. با توجه به این توضیح سعی میکنم از تمام راههای موجود بهره ببرم تا بتوانم کار مد نظرم را بنویسم، البته ممکن است برخی نویسندگان که مجبور هستند همیشه در حال نگارش باشند و به نوعی نیاز است برای رسیدن به آنتن دائم بنویسند، وضعیت به نحو دیگری باشد، ولی من در نگارش فیلمنامههایم کاملاً از حسم پیروی میکنم.
وی با بیان اینکه در فیلمنامههایش از آدمهای پیرامونش وام میگیرد، گفت: در تمامی کارهایم به طور مستقیم یا غیر مستقیم از آدمهای پیرامونم وام گرفتهام، البته ممکن است در قصههای آنها ورود نکنم، اما کاراکترهایم شباهت بسیاری با آدمهای اطرافم دارد. برای نمونه از فیلم «طلا و مس» مثالی میزنم. در این فیلم، کودکی به نام «عاطفه» وجود داشت که زیاد سوال میپرسید. من چنین کودکی را با همین نام در اقوام نزدیک خود دارم.
کارگردان و نویسنده فیلم «فرشتهها با هم میآیند» به توضیح فوق اضافه کرد:حتی در فیلمهای فانتزی هم که به نوعی آدمهایش حقیقی نیستند هم من از شخصیتهایم پیرامونم وام میگیرم. در ضمن مواقعی پیش میآید جدا از شخصیت، من از تیکه کلام افراد مورد نظرم در درون فیلمنامه هم استفاده میکنم.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره عنوان فیلم دینی چنین اظهار نظر کرد: به شخصه چنین عنوانهایی را درک نمیکنم، زیرا از نگاه من هر حرفی که خوب باشد و به نوعی بیانگر اخلاقیات انسانی باشد آن کار نوعی اثر دینی محسوب میشود. با این توضیح نمیتوان این عنوان را در یک ژانر به خصوص محدود کرد. همچنین ذکر این نکته ضروری است که عنوان دینی با اسلامی تفاوت دارد چون مفهومی اسلامی، تخصصیتر است و شاید بتوان برای آن حیطه مجزا در نظر گرفت.
محمدی متذکر شد: مطلب دیگری که به نظرم میرسد این است که این عنوانها بیشتر، اسمهایی مدیرپسند هستند که برای ثبت شدن در پرونده مدیران خلق شده است، البته از این دست عنوانهای مشابه همیشه در سینمای ما وجود داشته. هنر و تجربه، معناگرا، مخاطب خاص از جمله این نامها هستند.
فیلمنامهنویس «طلا و مس» در پایان به مسئولان سینمایی توصیه کرد: بهتر است در این قبیل موضوعات خط کشیهای خاصی وجود نداشته باشد چون تجربه نشان داده، هر گاه در این زمینه دیوارکشی انجام شده مردم در مقابل آن عکسالعمل نشان داده و به نوعی از آن استقبال نکردهاند.