امین صابری نیا رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه اربعین حسینی(ع) یکی از مسائلی است که تمامی نیروهای بهداشتی، درمانی و امدادی باید برای آن آمادگی کامل داشته باشند اظهار کرد: با توجه به اینکه زائرین بیشماری به عشق اباعبدلله الحسین(ع) به سمت عتبات عالیات میروند به همین دلیل با برنامهریزی ظرفیت اورژانس پیش بیمارستانی خود را در مرزهای مهران، چذابه و شلمچه بالای 100 درصد اضافه کردهایم.
وی افزود: همچنین بیمارستانهای مرزی خود را کاملا آماده کرده از سوی دیگر درخواست نمودهایم تا متخصان طرح یکماهه نیز برای خدمات پزشکی منتقل شده تا متخصصان کاملی را در بیمارستانها داشته باشیم.
صابری نیا در رابطه با مراقبت بهداشتی نیز عنوان کرد: در بحث بهداشت هم پایگاههای مراقبت بهداشتی را به 20 پایگاه افزایش داده که این موجب میشود ما در بحث مراقبتهای بهداشتی زائرین اربعین حسینی(ع) هم بهتر عمل کنیم.
رئیس اورژانش کشور تصریح کرد: در بحث بهداشت محیط هم کاملا آماده بوده و آموزشهای بهداشت محیط و هم چنین کمکهای اولیه را نیز با کلاسها و آگاهیهایی که به مردم ارائه میشوند سعی داریم آموزش دهیم.
فرماندهی امداد و درمان در اربعین حسینی(ع) با وزارت بهداشت است
وی با بیان اینکه کمیته بهداشت و درمان یکی از کمیتههای ستاد اربعین است عنوان کرد: این کمیته تلاش میکند با تمام امکانات موجود به همراه تمامی ارگانهای مرتبط بتواند بهترین خدمت را به زائرین ارائه دهد.
صابری نیا ادامه داد: همکاری بین این ارگانها و وزارت بهداشت بسیار خوب است مکاتبات خوبی صورت گرفته و قرار بر این است تمامی خدمات زیر نظر وزارت بهداشت انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه تلاش وزارت بهداشت بر این است که به طور متوسط بین 5 تا 10 دقیقه بین هر پایگاه اورژانس ما فاصله باشد اظهار کرد: کم کردن فاصله بین پایگاهها هم به دلیل این است که بتوان در کمترین فاصله زمانی ممکن خدمات رسانی انجام شود.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی وزات بهداشت اضافه کرد: چند دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز برای اربعین اختصاص پیدا کرده است تا بتوانند خدمات درمانگاهی ارائه داده و برای حوادث غیر مترقبه وحوادث با مصدومان بالا بتوان سریعترین ارائه خدمت را انجام داد.
وی با اشاره به تعامل با سپاه، ارتش و هلال احمر برای استفاده از ظرفیتهای امداد هوایی خاطر نشان کرد: با نیروی انتظامی و پلیس راهور برای بازگذاشتن مسیرهای امدادی مکاتباتی انجام شده تا از هرگونه معضل در رابطه با جابه جایی مسئولین پیشگیری شود، از سوی دیگر وزارت بهداشت خود دو بالگرد برای اورژانس هوایی اختصاص داد در کرمانشاه و اهواز مستقر هستند همچنین با سپاه، هلال احمر و ارتش نیز برای استفاده از ظرفیت امداد هوایی آنها مکاتباتی شده است.