حجتالاسلام والمسلمین صادق گلزاده، معاون پژوهش مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری یکی از راهکارهای توسعه فرهنگ قرآنی را استفاده از ساحت مطبوعات دانستهاند اظهار کرد: یکی از بزرگترین ابزارهای اطلاع رسانی مطبوعات هستند که از ظرفیت آنها هنوز به خوبی استفاده نشده است.
وی با تأکید بر اینکه پرسشهایی که جهان معاصر از قرآن دارد میتواند در قالب مطبوعات پاسخ داده شود، اظهار کرد: مبانی قرآن کریم به عنوان کتابی آسمانی که راه و روش زندگی سعادتمندانه را معرفی کرده توسط کارشناس دینی تشریح میشود، اما مطبوعات میتواند زمینه ساز این انتقال معنا باشد.
هنوز مطالبه مقام معظم رهبری محقق نشده است
حجت الاسلام والمسلمین گلزاده ادامه داد: با وجود فعالیت نشریات قرآنی هنوز مطالبه مقام معظم رهبری درمورد ترویج فرهنگ قرآنی محقق نشده است و ما نیاز به همکاری عموم نشریات در این زمینه داریم.
وی به شاخصهایی که نشان دهنده نیاز امروز مطبوعات برای فعالیت در زمینه فرهنگ قرآنی است اشاره و عنوان کرد: جامعه امروز از معرفت قرآنی محروم مانده است و نیاز به ابزاری برای کسب آگاهی در این زمینه دارد.
وی همچنین بر ضرورت توسعه زندگی قرآنی تأکید کرد و گفت: همان گونه که در ماه رمضان شاهد کاهش جرم در جامعه هستیم اگر فرهنگ قرآنی نیز به خوبی تبیین شده بود شاهد زندگی قرآنی در جامعه بودیم.
عدم اعتدال در جامعه ناشی از ناآشنایی با فرهنگ قرآنی
وی نبود اعتدال در جامعه را از دیگر علائم عدم آشنایی عموم مردم با فرهنگ قرآنی دانست و گفت: قرآن انسان را به عقلانیت و اعتدال دعوت کرده است، پس اگر در جامعه چنین نقیصهای وجود دارد از عدم آشنایی با فرهنگ قرآنی نشئت میگیرد.
وی اقتضای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای اندیشه محور را احساس تکلیف نشریات در برابر انتقال فرهنگ قرآنی دانست.
وی بر ضرورت همراهی مراکز فرهنگی و دینی با مطبوعات کشور تأکید و تصریح کرد: نهادهای دینی باید با مطبوعات همراه شده و به ارائه اطلاعات و منابع غنی به آنان بپردازند.
حجت الاسلام گلزاده تمامی نهادهای فرهنگی را در زمینه فعال کردن مطبوعات در زمینه فرهنگ قرآنی مسئول خواند و گفت: هر نهاد دینی و فرهنگی به نوبه خود میتواند در این زمینه یاری رسان مطبوعات باشد.