به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابیفرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در حسینیه روضةالعباس واقع در خیابان پیروزی تهران در سخنانی با اشاره به آیه «إن الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکة ألا تخافوا ولا تحزنوا وأبشروا بالجنة التی کنتم توعدون» گفت: این کریمه مبارکه نقشه راهی برای زندگی و حیات همراه با عزت، سعادت، شادکامی و پاکیزگی از هرگونه نگرانی و گناه در دنیا و آخرت است.
وی افزود: مطالبه هر انسان عاقلی برای زندگی قطعا یک زندگی مقرون با شادکامی و آرامش خاطر در دنیا و شایستهترین حیات در آخرت است.
نائب رئیس مجلس اظهار کرد: رکن این نقشه راه، آن است که انسان حیات عقلانی را به حیات نفسانی مقدم بدارد.
حجت الاسلام ابوترابیفرد با اشاره به اینکه انسان رشد عقلی را از دوران قبل از بلوغ کسب میکند ادامه داد: انسان با بدست آوردن قدرت تشخیص میتواند راه درست و صحیح را مورد تائید خود قرار دهد و از انحراف و راه مخالف بگریزد.
وی با اشاره به آیه «ونفس وما سواها فألهمها فجورها وتقواها» گفت: خداوند طبق این آیه میفرماید ما برای انسان یک نفسی را رقم زدهایم که این نفس فجور و تقوا را به انسان نشان میدهد؛ این نفس تنها مختص به انسان نبوده و حیوانات را نیز دربرمیگیرد.
نائب رئیس مجلس با بیان مثالی خاطرنشان کرد: اگر کودکی که قدرت تشخیص کارهای بد و خوب را دارد در کنار ما باشد بسیاری از افعال را از نظر او پنهان میکنیم چرا که قدرت تشخیص دارد حال آنکه بسیاری از ما در مقابل خداوند نسبت به این موضوع بیتفاوت هستیم.
حجتالاسلام ابوترابیفرد تشریح کرد: رستگار کسی است که در راه تقوا گام بردارد و خود را از راه فجور دور نگه دارد؛ راه تقوا همان راهی است که عقل و فطرت انسان به آن دستور میدهد.
وی قدم اول در تقوا را عاقل بودن دانست و افزود: عقل تفاوت انسان با حیوان را نمایان میکند چرا که انسان برای کارهایش دنبال دلیل است اما حیات حیوانی نیاز به توجیه و پشتیبانی عقلی ندارد.
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه انسانی که با عقل حرکت کند دستش با دست خداوند گره خواهد خورد، گفت: انسان عاقل تسلیم اوامر الهی است و کسانی که خداوند را به عنوان مربی خود پذیرفتند خود را تحت تربیت خداوند قرار دادهاند.
استاد حوزه با بیان انواع توحید ادامه داد: مرتبه نخست توحید در خالقیت است که در این مرتبه انسان خداوند را عامل و آفریننده هستی میداند و مرتبه دوم، توحید در ربوبیت است در این مرتبه شخص خداوند را مدیر و خالق میداند دو قسم نخست را انسان و شیطان به آن ایمان دارند و مرتبه آخر توحید در عبودیت است که مختص انسان است و شیطان از این قسم دور است.
وی رکن دوم در تقوا الهی را ایستادگی دانست و افزود: انسان بدون ایستادگی و مقاومت در هیچکاری موفق نخواهد شد چنانچه در آیات و روایات بیان شده این مهم بیشترین اثر را در رشد و سعادت شخص دارد.
نایب رئیس مجلس اظهار کرد: شناخت خدا و تسلیم در برابراو و ایستادگی در مقابل گناه انسان را به مرتبهای میرساند که ملائکه الهی بر وی فرود میآیند و وی را احاطه میکند.
حجتالاسلام ابوترابی در پایان با اشاره به اینکه با خدا بودن نمیگذراد حزن و اندوه بر انسان غلبه کند، گفت: برادر بنده وقتی در اسارت بودند میگفتند «اسارت قطعهای از بهشت است» و جهنم صدام، برای کسانی که «قالوا ربنا گفتند» بهشت میشود.
علیرضابرومند