علیاشرف فتحی صاحبامتیاز و مدیرمسئول ماهنامه فرهنگی تقریرات، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در خصوص ضرورت فعالیت یک ماهنامه در این حوزه با توجه به کارهای مشابه، گفت: من و دوستانم، قبلا به صورت فردی همکاریهایی با نشریات دیگر داشتیم، اما ما استقلال کافی نداشتیم و تصمیم گرفتیم با یکی از دوستان طلبه و دانشجو مستقلا به این کار وارد شویم.
فتحی ادامه داد: کاری که ما به دنبال آن هستیم، کاری ترکیبی است از کار دانشجویی و طلبهای که دغدغههای دینی دارند و مستقل از نگاههای سیاسی است.
وی افزود: فعالیت ما حوزوی صرف نیست و ما دانشجویان و طلبههایی هستیم که دغدغههای دینی و فرهنگی دارند و به فعالیت مطبوعاتی میپردازند. انتظاری که از فعالیت ما هست از نهادهای خبری حوزه نیست و همچنین انتظاراتی که از آن نهادها وجود دارد را نیز ما برآورده نمیکنیم.
فتحی در پاسخ به این پرسش که براساس چه منطقی سوژههایی کاری خود را انتخاب میکنید، گفت: تجربهای که ما از نشریات آن لاین و کاغذی کسب کردهایم نشان میدهد که سوژههایی را داریم، خصوصا در حوزه دین و روحانیت که زمین مانده است و ما سعی کردهایم، این سوژههای مغفول را مورد توجه قرار دهیم.
وی ادامه داد: ممکن است این کار بازخورد عمومی نداشته باشد و تنها برخی از دانشجویان و طلاب با علایق اجتماعی، الهیاتی به دنبال بیایند اما سوژههای ما از سوی دیگر رسانهها مورد بیتوجهی قرار گرفته است و ما امیدواریم که بتوانیم در این حوزه آثار ماندگاری را ایجاد کنیم.
فتحی در خصوص دستاوردهای ماهنامه تقریرات گفت: البته باید مخاطبان این نکات را مطرح کنند اما بازخوردهایی که داشتهایم حاکی از آن است که ما توانستهایم با نگاه جدیدی به حوزه دین و روحانیت نگاه کنیم.
وی با بیان اینکه قبلا نگاهها عموما کلیشهای و رسمی بود، گفت: ما با زاویه جدیدی به مسائل سنتی نگاه کردهایم و به همین خاطر توانستهایم با مخاطبان ارتباط برقرار کنیم.
وی ادامه داد: امیدوارم که بتوانیم زاویه، حرف و نگاههایی که دیده نشده در حوزه روحانیت را به خوانندهها منتقل کنیم و گامی جدید در راستای افزایش آگاهی جامعه بگذاریم. متاسفانه رسانههای رسمی زاویههای خاصی را منتشر میکنند و ما با ارائه زاویههای جدید بتوانیم پازلی را تکمیل کنیم که نگاهی واقع بینانهتر نسبت به واقعیت ارائه دهد. فعالیت تقریرات را میتوان در جهت وحدت حوزه و دانشگاه ارزیابی کرد.
فتحی در پاسخ به این پرسش که تقریرات چه اقدامی در راستای موضوعات قرآنی و حدیثی دارد، گفت: کاری که ما در حال انجام آن هستیم بررسی مبانی اصولی، فقهی، حدیثی و قرآنی فقهایی است که کمتر به آنها پرداخته شده است و بخش قرآنی جزئی از این قضیه است و اگر شخص به این قضیه پرداخته باشد در مصاحبهها، گزارش و یادداشتهایی که تهیه میکنیم، آنها را لحاظ میکنیم.
گفتنی است ماهنامه فرهنگی تقریرات مجلهای در زمینه علوم انسانی است که از اسفند ۱۳۹۳ به صورت سراسری منتشر میشود و دفتر آن در قم قرار دارد. مدیرمسئول و سردبیر این مجله علیاشرف فتحی است که طلبه حوزه علمیه قم و نویسنده وبلاگ حوزوی تورجان است. وی که سردبیر فصلنامه تخصصی شهر قانون و دبیر سرویس حوزه مجله مهرنامه نیز بوده، گفتگوهایی با مراجع تقلید و علمای مشهور را در کارنامه خود دارد.