به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در حالی که 18 روز تا فرارسیدن اربعین حسینی باقی مانده و سه روز پیش پیاده روی اربعین از شهرهای مختلف عراق، ایران و سایر کشورهای جهان به سمت کربلای معلی آغاز شده است، نه تنها کربلا بلکه همه شهرهایی مسیر پیاده روی اربعین در حال مهیا شدن برای کمک به خلق حماسهای بزرگ هستند.
عمودهای خیمهها دوباره برپا؛ میهمانان حسین(ع) میآیند
از ابتدای هفته گذشته کار برپایی موکبهای ویژه خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی (ع) در عراق آغاز شده است. میهمانان در راهند و میزبان در تکاپوی مهیا شدن برای پذیرایی.
تغییر چهره کربلا؛ برپایی موکبهای 2000 متری
هم اکنون در کنار مردم میهمان نواز عراق که میزبانان اصلی مراسم اربعین بوده و باتمام داشتههای خود برای پذیرایی از زائران ابا عبدالله الحسین(ع) در حال برپایی و تجهیز موکبهای اطرافی مسیر پیاده روی اربعین هستند، کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین نیز برای برگزاری مراسمهای فرهنگی به برپایی موکبهایی در شهرها و مسیر پیادهروی اقدام کرده است. این ستاد در کربلا، محلی برای برپایی موکب و اسکان زائران به مصاحت دو هزار متر تدارک دیده است. باور کردنی نیست محلی که تا چند روز پیش زمینی خالی و مخروبه بود اکنون به همت عاشقان بینام و نشان و بیادعای حسین (ع) پاکیزه و مهیای میزبانی از زائران اربعین میشود. البته دو هزار متر شاید در نگاه اول متراژ بالایی باشد اما در مقابل هزاران متر موکبی که عاشقان امام حسین(ع) در شهرهای مختلف برپا میکنند، متراژی معمولی محسوب میشود.
این زمین خالی که اکنون داربستهای موکبهای در آن برپا شده و با تکیه بر کمکهای مردمی به زودی مفروش و مجهز میشود، پذیرای بیش از دو هزار خانم و آقای زائر اربعین خواهدبود. خیرین مانند همیشه حی و حاضرند. قرار است تمام وعدههای غذای میهمانان این محل را خیرین تهیه کنند.
مساجد آماده
از سوی ستاد مرکزی اربعین مسجدی نیز برای برپایی مراسمهای قرآنی در نظر گرفته و در حال آمادهسازی است. در این محل بعد از نمازهای یومیه مراسم قرائت قرآن و سایر ادیه برپا خواهدبود. البته تمام مساجد شهرهای نجف، کربلا و مسیر پیاده روی اربعین آماده خدمت رسانی به زائران است.
حسینیهها آماده/ حسینیه کنار حرم امام حسین(ع) هم آماده
وقتی تعداد میهمانان بیش از 20 میلیون نفر شد، باید از هر مکانی استفاده کرد حتی اگر حسینیهای نیمه کاره باشد، برای اسکان زائران اربعین حسینی در کربلای معلی، حسینیه دو طبقهای که یک طبقه آن هنوز تکمیل نشده بود به همت مسئولان اربعین حسینی به سرعت آماده شد، هر طبقه 600 متر برای اسکان زائران و مبلغان. تا بینالحرمین هم راهی نیست. باید حال میهمانان این حسینیه را پرسید چه حالی دارید وقتی حرم حسین(ع) سر کوچیتان است؟
برپایی سه موکب در مسیر نجف به کربلا / موکب مهدکودک نیز برپا میشود
علاوه به دهها موکبی که مردم عراق در مسیر راه پیمایی اربعین برپا میکنند، ستاد مرکزی اربعین نیز اقدام به برپایی سه موکب در این مسیر خواهد کرد و همینک این موکبها در حال آماده سازی هستند.
البته نکته جالب اینکه در کنار حرم امام حسین(ع) موکب ویژهای برای نگهداری از کودکانی که والدین آنها برای زیارت وارد بین الحرمین میشوند، برپا خواهد شد. به دلیل ازدحام بسیار زیاد اطراف حرمهای مطهر کربلا، بهتر است والدین فرزندان خود را در این موکب که برنامههای ویژه و جذاب مذهبی برای کودکان اجرا میکنند، بگذارند و با خیال آسوده به زیارت بروند. قصهگویی و نقاشی از جمله برنامههای این موکب مهد است.
نجف آماده
شهر نجف نیز که بخش قابل توجهی از زائران ایرانی ابتدا وارد این شهر شده و سپس از این شهر به صورت پیاده عازم کربلا می شوند نیز مهیای پذیرایی از زائران است. موکبهای مختلفی در این شهر نیز برپا شده و علاوه بر آن صحن در دست ساخت حضرت زهرا(س) در جوار حرم مطهر امام علی(ع) نیز پذیرایی بخشی از میهمانان اربعین خواهدبود.
یکی از نکات جالب اینکه حسینیههایی با ظرفیت 12 تا 15 هزار نفر در این شهر با هدف ارائه خدمت به زائران حسینی ایجاد شده است. طی هفته گذشته نیز بخش قابل توجهی از کمکهای مردمی برای ارائه به زائران حسینی به صورت کالاهای مورد نیاز به عراق ارسال و در محلهای ارائه خدمات انبار شده است.
نکتههای مهمی که زائران اربعین باید بدانند
اما در این میان به دلیل اینکه کشور عراق همچنان درگیر جنگ با تکفیریها است، به همین دلیل ایستهای بازرسی فراوانی طی مسیر زائران قرار داده شده و نیروهای امنیتی عراق به بازرسی زائران و بررسی گذرنامههای آنها میپردازند. زائران ایرانی باید بدانند که سختگیری در این بازرسیها به دلیل ایجاد امنیت برای خود زائران است و بر همین اساس باید با مأموران امنیتی عراق همکاری لازم را انجام دهند.
لباس گرم و ماسک فراموش نشود
به دلیل غبارآلود بودن هوای عراق و همچنین برای حفظ سلامتی، زائران بهتر است حتماً ماسک همراه داشته و از آن استفاده کنند. از سوی دیگر شبهای کشور عراق بسیار سرد و روزها به ویژه ظهرهای این کشور گرم است بر همین اساس زائران باید لباسهای مناسب برای هر دو حالت را همراه داشتهباشند.