مجتبی کامرانفرد، رایزن فرهنگی ایران در گرجستان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به جایگاه رسانه در زندگی اجتماعی امروز، گفت: بهدلیل توسعه ابزار ارتباطات جمعی و رسانهای سرعت انتقال اخبار و اطلاعات در سراسر جهان به کمتر از ثانیه رسیده و این پیشرفت جایگاه رسانه را در زندگی اجتماعی بسیار مهم و در روابط اجتماعی بسیار تأثیرگذار کرده است.
فعالیت شبکههای اجتماعی با نفوذ قدرتهای غربی و صهیونیست
وی بیان کرد: بسیاری از شبکههای اجتماعی و سایتهای خبری توسط قدرتهای غربی و صهیونیست اداره میشوند، لذا هر آنچه مطلوب آنها بوده و میتواند منافع پایداری برای آنها در جهان تأمین و تضمین کند، در اختیار جهانیان قرار میگیرد و با استفاده از شیوههایی بر مبنای اصول علمی و روانشناسی، مردم را وادار به پذیرش موضوعات غیر واقعی میکنند.
رایزن فرهنگی ایران در گرجستان با بیان اینکه جریانهای تکفیری امروزه تضمینکننده حضور نظامی قدرتهای استعماری در مناطق مهم جهاناند، عنوان کرد: متأسفانه برخی مسلمانان تندرو که از حقیقت اسلام اطلاعی ندارند ابزار دست این قدرتها شده و تنها با استفاده از اطلاعات رسانهای که با شیوههای نوین حقیقتانگاری را در مخاطب ایجاد میکنند، جذب این جریانها شده و بهصورت ابزاری مورد استفاده قرار میگیرند.
رسانههای غربی سعی در مخدوش کردن چهره اسلام دارند
وی با اشاره به جایگاه فعالیتهای تکفیری به ویژه داعش در رسانههای غربی و عربی، گفت: رسانههای غربی همواره سعی کردهاند به هر شکل ممکن چهره اسلام را در جهان مخدوش کرده و هر یک از فعالیتهای گروههای منحرف و جریانهای تکفیری را به اسلام نسبت داده و اقبال عمومی برای اسلامگرایی را مورد تردید قرار دهند.
کامرانفرد ادامه داد: این رسانهها در سالهای گذشته طالبان را که متولد اندیشههای استعماری خودشان بود، تهدیدی برای امنیت جهان معرفی کردند و امروز فعالیتهای گروه تروریستی داعش را به اسلام نسبت میدهند و با ایجاد ناامنی در منطقه و جهان سعی دارند به نوعی نفوذ سیاسی و نظامی خود را توجیه و تضمین کنند.
رایزن فرهنگی ایران در گرجستان اظهار کرد: رویکرد رسانههای غربی با اتکا بر اندیشههای صهیونیست، فرافکنی قدرت داعش در کشورهای جهان است تا از این طریق موج اسلامهراسی در دنیا قوت پیدا کند و به نوعی تفکرات حقیقی اسلام که توجه به آرمانهای والای انسانی و ارزشمداری در جهان است، کمتر مورد استقبال قرار گیرد.
مدیریت علمی انتشار اطلاعات در رسانههای اسلامی کمتر مورد توجه است
وی با اشاره به نقش رسانههای اسلامی در مقابله با تکفیر در عصر حاضر و میزان موفقیت این رسانهها در این عرصه، گفت: حوزه فعالیت رسانههای اسلامی بهدلیل محدودیت در حوزه نفوذ اجتماعی در کشورها نتوانسته اخبار و اطلاعات حقیقی را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
کامرانفرد افزود: بسیاری از شبکههای اجتماعی بهصورت علمی اداره میشوند، لذا بیشترین تأثیر را در مخاطب ایجاد میکنند؛ اما این رویکرد کمتر در رسانههای اسلامی مورد توجه قرار میگیرد.
وی ادامه داد: همچنین از دیگر دلایل عدم موفقیت رسانههای اسلامی، عدم توجه به وحدت در مقابل با فعالیتهای تکفیری است. اتحاد و انسجام در مقابل این جریانها لازمه موفقیت است، اما متأسفانه کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
رایزن فرهنگی ایران در گرجستان با اشاره به راهکارهای مقابله با تکفیر، اظهار کرد: مقامات غربی بهویژه آمریکا در مصاحبههای متعدد عنوان کردهاند که مقابله با داعش (که امروز مصداق بارز جریانهای تکفیری است) ممکن است دهها سال به طول بینجامد؛ در واقع آنها با این تفکر میخواهند به بهانه مبارزه با داعش هرگونه حرکت و فعالیتهای آزادیخواهانه در جهان را در نطفه خفه کنند.
کامرانفرد گفت: آمریکا ظرف مدت چند روز ارتش عراق را منهدم و صدام را سرنگون کرد، حال چطور ممکن است برای مقابله با گروه تروریستی چند هزار نفری داعش دهها سال زمان نیاز باشد که این ادعا به دو شکل میتواند مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی ادامه داد: در فرض اول میتوان گفت که گروه تروریستی داعش و قدرتهای استعماری بهویژه صهیونیست مجری یک نقشه هستند و یک هدف را دنبال میکنند. حضور نظامی برای مبارزه با مردم آزادیخواه فلسطین یا دیگر جنبشهای حقطلب به بهانه مبارزه با داعش یکی از شیوههای اجرایی است که کمتر مورد اعتراض محافل بینالمللی و مدافعان حقوق بشر قرار میگیرد.
رایزن فرهنگی ایران در گرجستان افزود: حال فرض دوم این است که ظرف مدت کوتاهی که داعش متولد شده و شکل گرفته است، به قدری از طرف استکبار جهانی از نظر نظامی و منابع مالی مورد حمایت قرار گرفته که میتواند سالها در منطقه و جهان فعالیت کرده و برای مردم جهان ناامنی ایجاد کند.
عربستان با حمایت استکبار جهانی به دنبال تحکیم حکومت است
کامرانفرد عنوان کرد: در هر دو فرض مطرح شده، منافع غرب تأمین خواهد شد و به بهانه مبارزه با تروریسم میتواند منابع، انرژی و ثروت کشورهای جهان را غارت و چپاول کند. متأسفانه برخی کشورهای اسلامی از جمله عربستان برای تحکیم و ادامه حکومت خود با این سیاستهای غلط و ضد انسانی همراهی میکنند، اما غافل از اینکه این دسیسهها بهزودی گریبانشان را خواهد گرفت و پایههای حکومتشان را متزلزل خواهد کرد.
وی در پایان با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) که میفرماید «من مبعوث شدم تا مکارم اخلاق را کامل کنم»، یادآور شد: چگونه ممکن است دین اسلام که پیامبرش هدف از رسالتش را توجه به اخلاق و اصول انسانی بیان میکند، پیروانش با قتل هم نوع و تجاوز به حریم انسانی دیگران قصد برقراری حکومت اسلامی را داشته باشند. با اندک تأمل و تفکری میتوان اندیشههای ضد انسانی و تجاوزگرایانه قدرتهای استعماری را ملاحظه کرد که اینبار با شیوهای جدید و ظاهری اسلامی سعی در تخریب پایههای تفکری اسلام دارند.