به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از آران نیوز، رئیس کمیته دولتی امور دینی آذربایجان با اعلام اینکه ورود کتابهای ممنوعه دینی به این کشور کاهش یافته است؛ از ممنوعیت استفاده از نماد گروههای افراطی در این کشور خبر داد.
مبارز قربانلی گفت: در مجالس عزاداری در زمان شوروی سابق، خرافیگری با شدت بیشتری وجود داشت.
وی افزود: در آن زمان قمهزنی و زنجیرزنی در امامزاده گنجه و مسجد «تازه پیر» باکو انجام می شد؛ با اینکه حکومت آن دوران ضد دینی بود و علیه دین فعالیت میکرد، نمیتوانست جلوی این کارها را بگیرد؛ اما در دوران استقلال بر اساس فعالیتهای صورت گرفته جلوی خیلی از این کارها گرفته شده است.
رئیس کمیته دولتی امور دینی آذربایجان با اشاره به اینکه آمارها نشان میدهد در چند ماه اخیر تعداد اتباع آذربایجان برای حضور در سوریه کاهش یافته است، اظهار کرد: فیلمهای ویدئویی مربوط به جنگجویان آذری در سوریه نیز ساختگی بوده و واقعیت ندارد.
قربانلی گفت: ما در نظر داریم که در آینده برای پیروان همه ادیان در آذربایجان فرهنگسازی کرده و سبک نوینی ایجاد کنیم تا استفاده از نمادهای گروههای افراطگرای دینی را ممنوع کند.
رئیس کمیته دولتی امور دینی آذربایجان عنوان کرد: در خصوص ادبیات دینی نیز وضعیت موجود رو به بهبودی است. ورود کتابهای ممنوعه دینی به کشور سال به سال در حال کاهش است. به این معنی که در داخل کشور انتشارات متعددی در حال انتشار کتابهای دینی مفید هستند.
وی بیان کرد: با اینکه ۹۶ درصد جمعیت آذربایجان مسلمان هستند؛ اما اکثریت آنها به حد کافی درباره اسلام آگاهی ندارند و این امر باعث شده است که مردم متدین گرایش بیشتری به سوی افراطگرایی دینی داشته باشند.