کد خبر: 3447977
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۷

کتاب «صابئین و اسباط در قرآن» در قطیف منتشرشد

گروه بین‌الملل: مرکز قرآن کریم شهر شیعه‌نشین «صفوی» در استان «قطیف» عربستان کتابی با عنوان «الصابئة والأسباط فی القرآن»(صابئین و اسباط در قرآن) به زبان عربی منتشرکرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآنی(ایکنا) به نقل از خبرگزاری بین‌المللی قرآنی (ق)، هشتمین کتاب از سلسله انتشارات قرآنی مرکز قرآن کریم شهر شیعه‌نشین «صفوی» در استان قطیف عربستان با موضوع «صائبین و اسباط در قرآن کریم» به قلم «حسین عبدالله آل‌ دهنیم» پژوهشگر قرآنی شیعی منتشر شد.
این کتاب دربردارنده پژوهشی مختصر درباره معنای دو واژه قرآنی «الصابئة، الأسباط»(صابئین، اسباط) است و نویسنده در این کتاب به بررسی و تبیین نکات علمی و بلاغی مربوط به مبحث «تقدیم و تأخیر» در قرآن پرداخته است.
نویسنده در این کتاب به بررسی واژه «الصابئه»(صائبی‌ها) و سپس به تبیین دو فرقه که از آن منشعب شده است، پرداخته و در ادامه به ذکر آیاتی که حاوی واژه «الاسباط» و تعریف لغوی آن می‌پردازد و آراء و دیدگاه مفسران در معرفی آن را ذکر کرده است.
حسین عبدالله در پایان این پژوهش علمی به مقایسه آیاتی که دربردارنده واژه الاسباط هستند،‌ پرداخت.
گفتنی است، نویسنده این کتاب در شهر «سنابس» در استان شیعه‌نشین قطیف عربستان متولد شده و دارای مدرک لیسانس در رشته زبان و ادبیات عرب از دانشگاه «ملک فیصل» شهر «الأحساء» عربستان است و دارای تألیف‌های بسیاری در زمینه قرآنی دارد.
«علوم القرآن»، «تأملات فی آیات الدعاء فی القرآن»، «أسباب النزول بین الرفض والقبول»، «المحکم والمتشابه فی القرآن الکریم»، «الحج فی القرآن؛ آیات ودلالات»، «الصیام فی القرآن؛ رؤى ومضامین»، «الحسین (ع) فی القرآن؛ آیات ومصادیق» از جمله تألیفات قرآنی این نویسنده سعودی است.
«الأسباط»، واژه‌ای عربی و جمع سبط(به کسر سین) است به معنی نوه یا فرزند فرزند. استعمال لفظ الاسباط در قرآن فقط درباره بنی‌اسرائیل(فرزندان یعقوب) است و لفظ الاسباط پنج بار در قرآن آمده است و انبیایی که در میان الاسباط مبعوث شدند به انبیای بنی‌اسرائیل مشهورند.
صابِئین نیز گروهی مذهبی و پیرو حضرت یحیی(ع) هستند که به مندائیان مشهورند. در قرآن از این دین به عنوان یک دین آسمانی یاد شده است.

captcha