به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، سامانه پیشینه پژوهش با هدف آگاهی جامعه علمی از پیشینه پایاننامهها و رسانهها و بررسی یکتا بودن پایاننامهها و رسالهها آبانماه سال گذشته در ایرانداک به بهرهبرداری رسید.
بر اساس آمار، بیشترین درخواست موفق ثبت شده در یک سال گذشته در این سامانه، 374 درخواست در یک روز بوده و اردیبهشتماه سال جاری با ثبت 6 هزار و 479 درخواست موفق در این سامانه، شاهد بیشترین استقبال بودهایم.
از زمان آغاز به کار این سامانه، ایرانداک به 56 هزار 208 درخواست پاسخ داده و این در حالی است که در مدت مشابه با روش نامهنگاری 12 هزار درخواست پاسخ داده شده است.
در زمان آغاز به کار این سامانه، بازه زمانی پاسخ به درخواستها 10 روز کاری بود اما در حال حاضر بین دو دقیقه تا دو روز کاری (با توجه به ازدحام درخواست) کاهش یافته است.
همچنین، بهمنظور پاسخگویی بهتر و سریعتر، گروه پشتیبانی سامانههای ایرانداک راهاندازی شد و از طریق آن روزانه بهطور متوسط 17 تماس از سوی کاربران (در قالب تماس تلفنی، ایمیلی یا ارتباط از راه فرم سامانه پیشینه پژوهش) توسط کارشناسان پشتیبانی پاسخ داده میشود.
این سامانه، با پشتوانة متن کامل و در حال افزایش 350 هزار عنوان از پایاننامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی، گام مهمی را در جلوگیری از انجام پژوهش تکراری توسط دانشجویان، پژوهشگران و دانشگاهیان برداشته است.
بنا بر این گزارش، پیش از این، بررسی پیشینه پژوهش بهصورت سنتی و از راه نامه نگاری میان دانشگاه و ایرانداک انجام میشد که با راهاندازی این سامانه میزان و سرعت پاسخگویی افزایش یافته است.
برای کاربست این سامانه، کاربران میتوانند با مراجعه به پایگاه پیشینه به نشانی pishineh.irandoc.ac.ir درخواست خود را ثبت کرده و نتیجه بررسی در کوتاهترین زمان ممکن برای کاربر و نیز همه کسانی که کاربر بخواهد، فرستاده میشود.