کد خبر: 3452959
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۱
سیاری:

دانش سلامت معنوی را ما باید به غرب ارائه کنیم

گروه سلامت: معاون وزارت بهداشت با تأکید بر شناسایی حوزه‌های معرفت شناختی، فقهی و اخلاقی سلامت معنوی بر لزوم پیشگامی ایران در تولید و دانش سلامت معنوی در جهان تأکید کرد.

علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه باید در حوزه سلامت معنوی در جهان حرف اول را بزنیم، اظهار کرد: برای این مهم باید به دنبال شاخص‌ها و معیارهای ویژه معنویت در سلامت باشیم و آنها را پیدا کنیم بدون این کار مسلما نمی توانیم قدمی برداریم.

وی تصریح کرد: تعریف سلامت عبارت است از رفاه جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی تا مدتها قبل بحث سلامت معنوی در تعریف سلامت نبود ولی بعدها با کشف این نکته که عوامل معرفتی و معنوی موجب ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها در حیطه‌های جسمی، روانی و اجتماعی می‌‌شود این بعد را نیز به تعریف سلامت اضافه کردند.

سیاری اظهار کرد: اگر می‌خواهیم در حوزه سلامت کار کنیم نخست باید به ریشه‌های دینی و معرفتی در این حوزه بپردازیم در این راه هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ روش نیاز به کار داریم چون که باید دنبال معیار و ملاک و شاخص بگردیم آنها را بیابیم.

وی تأکید کرد: مسأله سلامت معنوی نیاز به کار و تلاش زیادی دارد زیرا امری تخصصی بوده باید همزمان با دانشگاه از حوزه‌های علمیه‌ هم کمک گرفت.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در قبال سلامت معنوی برای کمک به سلامت جسمی، روانی و اجتماعی باید دانش و سواد سلامت معنوی را تولید و ترویج کرد، گفت: باید این دانش را ما به دنیای غرب بدهیم، ممکن است غرب در حوزه سلامت جسمی روانی از ما جلوتر باشند ولی در حوزه سلامت معنوی باید از آنها پیشی گرفته و در این راستا سخن تازه و حرف اول را بزنیم.

وی یادآور شد: برای تولید و ترویج سلامت معنوی بر مبنای بنیان‌های دینی خود در جهان است که نیاز به تعریف سلامت معنوی، ابعاد آن و شناسایی حوزه معرفت شناختی، فقهی و اخلاقی وجود دارد.

captcha