به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری کمپین مقابله با سوءرفتار با کودکان، پیش از ظهر امروز با حضور ملیحه کدیور، رئیس بخش مهارتهای ویژه نوزادان در مرکز طبی کودکان و جمعی از دانشجویان رشتههای پزشکی دانشگاه تهران در مرکز پژوهشهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
ملیحه کدیور، رئیس بخش مهارتهای ویژه نوزادان در مرکز مطبی کودکان با اشاره به فعالیتهای مقابله با سوءرفتار با کودکان اظهار کرد: در رابطه با مسائل کودکآزاری یک سری فعالیتهایی داشتیم و سال 92 همزمان با هفته کودک سمیناری را برگزار کردیم و در این سمینار پنلهای مختلفی ارائه شد.
وی افزود: برگزاریهای کارگاههای آموزشی، دورههای آموزشی برای سطوح مختلفی همچون پزشکان و دانشجویان رشتههای پزشکی، پرستاری و مامایی از دیگر برنامههایمان به شمار میرود.
رئیس بخش مهارتهای ویژه نوزادان در مرکز طبی کودکان تصریح کرد: ماهانه جلسات ویژهای را با موضوع اخلاق بالینی و شعور حرفهای در مرکز طبی کودکان برگزار میشود و در چندین جلسه از این برنامه به موضوع کودکآزاری پرداخته میشود.
وی یادآور شد: اخیرا بحث خرید و فروش نوزادان مطرح میشود که انجمن مقابله با سوءرفتار با کودکان پیگیر موضوع است و اقداماتی را در دستور کار دارد.
کدیوراظهار کرد: شنبههای اول هر ماه با حضور حدود 20 نفر از صاحبنظر و فعال این رشته جلساتی را برگزار میکنیم و در این جلسات برنامههای آموزشی و پژوهشی را پیگیری میکنیم.
آمارها واقعی نیست!
وی بیان کرد: سیستم ثبت برای سوءرفتارها با کودکان وجود ندارد و هر آماری که ارائه میشود، آمار واقعی نیست.
رئیس بخش مهارتهای ویژه نوزادان در مرکز طبی کودکان تصریح کرد: ما با خلأ قانونی روبرو هستیم و همین خلأ مشکلات بسیاری را برایمان ایجاد کرده است. همچنین از دیگر مشکلها میتوان به مشکل مدیریتی در حرکات موازی اشاره کرد.
وی ادامه داد: بسیاری از نهادها در حوزه مقابله با سوءرفتار با کودکان، فعالیتهایی را آغاز میکنند و دیگر ادامه نمیدهند اما ما در این انجمن فعالیتهای مستمری را خواهیم داشت.
کدیور اظهار کرد: از نظر فقهی، حقوقی و اقتصادی مشکل تعریف کودک در کشور وجود دارد اما سازمان بهداشت جهانی زیر 18 سال را اعلام کرده است.
وی بیان کرد: چهارم آذرماه با حضور کودکان کار و هنرمندان برنامهای را برای مقابله با سوءرفتار با کودکان برگزار خواهیم کرد.
رئیس بخش مهارتهای ویژه نوزادان در مرکز طبی کودکان تصریح کرد: هفته اول اردیبهشت ماه هم برنامههای فراگیرتری برای مقابله با سوءرفتار با کودکان برگزار خواهیم کرد.
در ادامه یسنا رستمآبادی، مسئول دانشجویی تیم مقابله با سوءرفتار با کودکان تصریح کرد: سوءرفتار با کودکان تأثیرات بسیاری دارد که میتوان به چاقی، اعتیاد به الکل، افسردگی اشاره کرد.
وی افزود: انجمن مقابله با سوءرفتار با کودکان از اسفند سال 93 با مطالعات اولیه درباره سوءرفتار با کودکان آغاز به کار کرد و در تابستان 94 اساسنامه در مرکز پژوهشهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصویب شد.
مسئول دانشجوی تیم مقابله با سوء رفتار با کودکان تصریح کرد: هدف غاییمان این است که کودکی مورد سوءاستفاده قرار نگیرد و باید سیستم تشخیص، ارزیابی، درمانی، حمایتی، پیگیری و پیشگیری ایجاد شود تا بتوان این سوءرفتارها را در این سیستمها ثبت کرد.
وی بیان کرد: از فردا فرفرههای آبیرنگ را در باغچههای مهدکودکها، بیمارستانهای کودک میکاریم و چهارم آذرماه اختتامیه مراسم را برگزار خواهیم کرد.
همچنین از 26 تا 29 آبان ماه کمپین را به صورت میدانی آغاز خواهیم کرد و کمپین مجازی را از فردا برگزار میکنیم.
عاطفه پویان، دانشجو و عضو انجمن مقابله با سوءرفتار با کودکان تصریح کرد: درباره سوءرفتار با کودکان در ایران آماری در دسترس نیست اما براساس آماراعلام شده بین 15 تا 30 درصد از جمعیت کودکان با انواع سوءرفتار درگیر هستند.
در ادامه بهارصابرزاده، دانشجو و عضو انجمن مقابله با سوءرفتار با کودکان تصریح کرد: انجمن علاوه بر بخش اجرایی شامل بخش آموزشی و پژوهشی است و ابتدای کار را با مطالعات مشاهدهای آغاز کردیم.
در ادامه ریحانه نصربآبادی، دانشجو و عضو انجمن مقابله با سوءرفتار با کودکان تصریح کرد: سوءرفتار به تعریف سازمان بهداشت جهانی (WHO) به هرگونه سوءرفتار فیزیکی، عاطفی، جنسی، غفلت و یا رفتار توأم با بیتوجهی و یا هرگونه عمل دیگری که منجر به آسیب حقیقی به سلامت کودک، رشد، ادامه حیات و یا شأن وی در زمینه مسئولیتپذیری، اعتماد و یا قدرت شود و یا احتمال آسیب را داشته باشد.
در ادامه شروین معینی، دانشجو و عضو انجمن مقابله با سوءرفتاربا کودکان تصریح کرد: نماد آبی نفتی برای این انجمن مربوط به سال 1989 میشود که پسربچه چهارسالهای به دلیل کتکهایی که توسط پدرش خورده است، فوت میکند و مادربزرگ و پدربزرگ آن پسربچه به نشانی کبودی روی بدن نوهشان، رنگ آبی نفتی را انتخاب میکنند. ما هم از این رنگ استفاده کردهایم تا پیامآور فریاد همه کودکان و محبت باشیم و به آنها بگوییم جایشان امن است و آدمها به آنها محبت میکنند.
وی بیان کرد: 90 نفر به ما پیوستهاند و برایشان کلاسهای آموزشی را برگزار کردهایم. همچنین از فردا 26 آبان ماه تبلیغات محیطی را آغاز خواهیم کرد.
معینی اظهار کرد: از 26 تا 29 آبان ماه همزمان با روز مقابله با سوءرفتار با کودکان و با شعار«برجای میماند» برنامههایمان را در دو بخش میدانی و مجازی آغاز میکنیم و کمپینمان به نشانی #ICMPS است.