کد خبر: 3453320
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۱
حسین نوش‌آبادی:

فیلمسازان در ساخت فیلم دینی با آگاهی ورود کنند/ نمایشگاه مطبوعات با تکیه بر تمامی سلایق برگزار شد

گروه هنر: سخنگوی وزارت ارشاد اظهار کرد: سینمای دینی باید ابزار فرهنگی سینمای ما باشد، اما در این حوزه باید با درک و آگاهی کامل قدم برداشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نوزدهمین نشست خبری حسین نوش آبادی سخنگویی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز دوشنبه 25 آبان ماه در وزارت ارشاد برگزار شد. در ابتدای این جلسه نوش آبادی با اظهار این‌که تولید فیلم در حوزه دین با حساسیت‌های خاصی روبرو هست، اظهار کرد: وجود برخی مشکلات و حساسیت‌ها نباید مانعی باشد برای این‌که فیلمسازان ما در این حوزه ورود کنند، اما پرواضح است که ساخت فیلم در این زمینه (دینی) باید با درک درست و استناد کامل به روایات تاریخی انجام شود. همچنین احترام به نظر علما و پرهیز از نقاطی که ممکن است فیلم را دچار اشکال کند جزء شرایط اصلی، تولید فیلم دینی است.

وی افزود: فیلمسازان توجه داشته باشند که برای نمایش بهتر کارشان حتما باید در خصوص تصویر‌سازی از ائمه و شخصیت‌های که دارای قداست بالا هستند تمام جوانب را بسنجند برای این خواسته هم استفاده از کارشناسان خبره می‌تواند قدمی مهم و تاثیرگذار باشد؛ اتفاقی که اگر روی دهد دیگر شاهد آنچه که برای فیلم فاخر «رستاخیر» رخ داد، نخواهیم بود.

نوش‌آبادی با بیان اینکه امیدوار است تصمیمات خوبی برای «رستاخیز» گرفته شود، گفت: در نشستی که احمدرضا درویش کارگردان فیلم و علی جنتی، وزیر ارشاد داشت تصمیم گرفته شد تا کارگروهی تشکیل شود تا بتوان راه‌های برون‌رفت از این بحران پیش آمده برای فیلم را برطرف کرد.

سینما ابزار تبلیغی جهان امروز است

وی در پاسخ به سوال ایکنا که چگونه می‌توان فیلمسازان را تشویق کرد فیلم تاریخی – دینی بسازند وقتی که با فیلمی نظیر «رستاخیز» چنین برخوردی می‌شود، گفت: در شرایط فعلی جهان استفاده از ابزار رسانه به ویژه سینما یکی از راهکارهای موثر برای تبلیغ اندیشه‌های دینی و سیاسی است برای همین ما نیز باید بتوانیم برای دفاع و اشاعه تفکرات اسلامی از هنر هفتم بهترین سود را ببریم و نشان دهیم که این قدرت را داریم که بهترین منادی برای اسلام در جهان امروز باشیم. در این مسیر حوزه‌های علمیه نیز با نگاهی واقع بینانه و توجه به شرایط جهانی سعی کنند سینما را در رسیدن به خواسته یاری رسانند.

وی در تکمیل توضیح فوق اظهار کرد: استقبالی که از فیلم «محمد رسول الله(ص)» به عمل آمد نشان می‌دهد که سینما چه توان و نیروی در اختیار دارد. در ادامه امیدواریم اکران جهانی این فیلم نیز با موفقیت کامل روبرو شود. خواسته‌ای که نسبت به آن بسیار خوش‌بینیم چون در ابتدای اکران جهانی فیلم در کشور ترکیه با نزدیک به 400 سینما فیلم «محمد رسول الله» به نمایش در خواهد آورد. نکته جالب اینجاست که این فیلم در ایران با این تعداد سالن اکران نشد اما در ترکیه این استقبال به عمل آمد.

نوش آبادی متذکر شد: در لهستان و دانمارک نیز قرار است اکران خوبی را شاهد باشیم؛ حتی آمریکا نیز قرار است اکران خوبی برای فیلم «محمد رسول الله» داشته باشد. در این میان تنها چند کشور عربی از جمله عربستان سعودی که از قبل هم مشخص بود با نمایش این فیلم در کشورشان مخالف هستند. چکیده کلام این‌که سینما ایران امروز در جهان شناخته شده است و همه فیلم ایرانی را اثری اخلاق مدار توصیف می‌کنند پس چه بهتر که ما این توان را داشته باشیم که آموزه‌های دینی را در اختیار جهانیان قرار دهیم و اجازه ندهیم وهابیون و صهیونیست‌ها با تولید آثار انحرافی ذهن مخاطبان را آلوده کنند.

فرهنگ کتاب‌خوانی در اسلام جایگاهی ویژه دارد

سخنگویی وزارت ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود، درباره اهمیت فرهنگ کتابخوانی اظهار کرد: اهمیت کتاب برای هیچ کس پوشیده نیست چون کتاب فرهنگ و تمدن یک ملت است که به صورت مکتوب در اختیار ما و آیندگان قرار می‌گیرد. انقلاب اسلامی نیز انقلابی فرهنگی است و نظام اسلامی هم بر مبنای اسلام بنا شده است. در تفکر اسلامی توجه به فرهنگ کتابخوانی از مهمترین توصیه‌هاست که همیشه به آن تاکید شده است. برای نمونه به کتاب آسمانی قرآن اشاره می‌کنم که از پیروان ادیان ابراهیمی به عنوان اهل کتاب نام می‌برد حتی در قرآن شاهدیم که خدا به قلم قسم خورده است. تمام این اشارات نشان می‌دهد که کتابخوانی از جمله ارزش‌های ویژه در تفکر اسلامی است.

وی درباره فعالیت دولت یازدهم در عرصه چاپ و نشر کتاب چنین خبر رسانی کرد: در طول فعالیت دولت یازدهم بیش از 160 هزار کتاب مجوز گرفته است و تعداد تیراژ کتاب به 342 میلیون 367 هزار 322  رسیده است. این تعداد کتاب نیز در تمامی حوزه‌ها بوده و تنها به یک بخش و مفهومی خاص خلاصه نشده است، البته متاسفم که بگویم آمار کتابخوانی در کشور بین 5 تا 20 دقیقه است در صورتی که برای یک جامعه پیشرفته باید این رقم به یک ساعت افزایش پیدا کند.

نوش آبادی درباره برنامه‌های ارشاد در هفته کتاب چنین خبر رسانی کرد: از 23 آبان تا اول آذر هفته کتاب است. در این راستا معاونت فرهنگی وزارت ارشاد نیز برنامه‌های خاصی را در حال اجرا است تا بتواند به بهترین نحو در این ایام عملکرد داشته باشد. از جمله این اقدامات می‌توان به برگزاری مسابقه بزرگ «جلال» اشاره کرد. این مسابقه تا به اکنون نامزدهای سه بخش خود را شناخته است.

با افزایش تعرفه کتاب مخالفیم

سخنگوی وزارت ارشاد درباره افزایش تعرفه کتاب نیز چنین گفت: وزارت ارشاد با افزایش تعرفه کتاب کاملا مخالف است چون این افزایش باعث بالا رفتن قیمت کاغذ شده و در نهایت کتاب گران می‌شود.این مسئله در شرایطی که آمار کتابخوانی ما پایین است بسیار مضر بوده و برای رهایی برخی از مشکلات صنعت چاپ و نشر سیاستی دیگر باید اندیشیده شود.

وی با بیان اینکه نمایشگاه بیست‌و‌یکم مطبوعات به نحو مناسبی برگزار شد، گفت: در دوره بیست‌و‌یکم نمایشگاه، شاهد حضور پررنگ رسانه‌های مکتوب و مجازی بودیم هر چند برخی نشریات نیز بودند که به واسطه بهانه‌های از شرکت در نمایشگاه سر باز زدند و ما از آنها گله‌مندیم چون اختلاف نظر نباید باعث قهر کردن شود. درباره نمایشگاه مطبوعات این نکته را اضافه کنم که شخصیت‌های مهمی از جمله ریاست جمهوری از آن بازدید به عمل آوردند.

کسر بودجه باعث تعطیلی ارکستر سمفونی نشد

نوش آبادی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: موضوع دیگری که می‌خواهم به آن اشاره کنم مبحث کسر بودجه ارکستر سمفونیک است به این معنا که ما در این حوزه با کمبود بودجه و اعتبار روبرو هستیم، اما به هر حال اجازه ندادیم که کار ارکستر تعطیل شود و امیدواریم با سیاست‌های که اندیشیده خواهد شد ضعف به وجود آمده برطرف شود.

وی درباره بازماندگان فاجعه منا نیز چنین گفت: وزارت ارشاد تلاش می‌کند تا هویت 19 نفری که هنوز وضعیتشان مشخص نشده روشن شود برای همین استفاده از آزمایشات «دی ان ای» اقدامی است که به صورت جدی آن را پیگیری می‌کنیم. حتی قرار است برخی از اعضای درجه یک را به عربستان بفرستیم تا بتوان هویت آن نوزده نفر را هم مشخص کرد. درباره غضنفر رکن آبادی هم باید بگویم ما در انتظاریم تا اقدامات نهایی تشخیص هویت انجام شود و اگر باز هم وضعیت وی مشخص نشد گمانه‌های را که تا به امروز مطرح شده بررسی خواهیم کرد.

سخنگویی وزارت ارشاد در انتها درباره وضعیت تلگرام این‌گونه توضیح داد: با توجه به این‌که مسئولان تلگرام جلوی صفحه‌های غیر اخلاقی را گرفته‌اند به نظرم دیگر مشکلی در این باره وجود نخواهد داشت. ولی نظارت ما همچنان باقی است تا در صورت مشاهده خلاف‌های اخلاقی در تلگرام جلوی آن را بگیریم.

captcha